Gość 2mm 11.01.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 ......... Wiem, miał nadzieję, że napuści na nas pacjentów a mu nie wyszło i teraz jak notowania rządu zaczęły zjeżdzać, to otrąbił odwrót. Ale ile kosztowała mnie ta nerwówka, pacjentów -leki na 100%, pisać się nie chce... A. i jak ma być lepiej, skoro premier z wdziękiem potrafi oznajmić - uznawajcie prawo za niebyłe, na razie nie musicie go stosować! jak możesz pisać takie rzeczy???? przecież premier chce dobra WSZYSTKICH pacjentów!!! jego asystenci przecież mówili "żeby szukać bardziej ludzkich farmaceutów" a gazetka partyjna podjudzała, żeby DOMAGAC SIĘ właściwych recept od lekarzy!!! w końcu wybory już za 3,5 roku więc............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Ewa, ale jak to było (jest) ,że jeden lekarz bez wahania wystawiał recepty "po staremu", a inni mieli stresa? o co chodzi? Byłam po recepty dla młodego (drogi lek, różowa recepta), pani doktor zapytała - jak u was z ubezpieczeniem, ja na to jest i sprawa zamknięta, recepta w ręce z R-ką . A mojego brata przegonili po zusach by doniósł zaświadczenie o niezaleganiu ze składkami. Nie ogarniam. Malka, ja też nie zawsze rozumiem. Nie rozumiem dlaczego jeden lekarz pisze bez wahania ewidentnie naciągane zwolnienia (nie chodzi, że za łapówki, ale pacjent jojczy o dłuższe a nawet całkiem długie bo coś tam...lub np. przychodzi matka i mówi, że nie ma z kim dziecka zostawić) i nic, a moja koleżanka raz dała się nabrać na łzy dziewczyny, którą mieli własnie niby zwolnić itd a potem okazało się, że panienka gdzieś dorabia, chora nie jest i... kolezanka miała sprawę! O 10 dni zwolnienia. Dlaczego czasem przychodzą do mnie renciści a ja oczy przecieram ze zdziwienia - dlaczego renta? A inni bardziej chorzy nie dostają? I wreszcie dlaczego zwykle ci, o których się wie, że robią różne przekręty na granicy lub poza prawem, mają się zwykle świetnie, a ci uczciwi, skrupulatni dostają po d...? A poza tym ludzie zwykle nie wierzą, ze coś ich spotka. Inni choruja, nie ja. inni są kontrolowani, nie ja. A potem wisi pytanie... dlaczego? A propos, pani dr powinna wpisać na receptę kod ubezpieczenia, bo wszystkie dzieci są ubezpieczone z mocy ustawy ale niektóre tylko z ustawy a inne są zgłoszone przez rodziców i niby my mamy to jakoś rozpoznać i wpisać właściwy kod Bez kodu recepta jest nieprawidłowo napisana i NFZ moze żądać za nią zwrotu kasy... Edytowane 11 Stycznia 2012 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 jak możesz pisać takie rzeczy???? przecież premier chce dobra WSZYSTKICH pacjentów!!! premier ma w d.. pacjentów i resztę. Ale wie, ze musi przeprowadzić reformę i usiłuje to zrobić tak, żeby na kimś innym skupił się gniew ludzi. Ku jego żalowi nie wyszło mu z lekarzami. Kogoś i tak znajdzie. W sumie nadal uważam, że jest dość dobrym premierem, per saldo... Tylko trzeba, jak każdemu, patrzec mu na ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 11.01.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 premier ma w d.. pacjentów i resztę. tak, generalnie wszystkich poza samym sobą (myślę, że trzeba zakończyć ten temat bo zaraz znajdzie się jakiś zwolennik albo przeciwnik premiera i dyskusja przybierze inny ton) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.01.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 a gdzie jest ten kod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Uprawnienia dodatkowe DN albo coś tam. Nie rozgryzałam recept dla dzieci, choć powinnam ze wzgledu na własne chociaz. Ponieważ jednak te ppp ustawy odwołują się do paragrafów poprzednich ustaw a te do jeszcze poprzednich, więc żeby coś doczytać trzeba się przedzierać przez tony makulatury. Pamietam, ze gdzieś coś takiego widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.01.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 nie mam nic takiego na recepcie:o jest oddział NFZ, refundacja i choroby przewlekłe. Kurcze,nigdy nie wczytywałam się w receptę,do czego to życie zmusza człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 nie ma już Psą jakieś tajemnicze symbole IB, IN a w wyjasnieniu: pacjent posiadający uprawnienia określone w równie tajemniczym art 44 czy 45 albo 1333 ustawy, która w odnośnym ustępie odnosi się do kolejnej ustawy i paragrafu. Jeszcze uprawnień nie trawiłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.01.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 no nie mów .... jeszcze sie okaże, że nie zrealizuję tej recepty...nie dość ,że w okolicy jest tylko jedna apteka "różowych", to jeszcze na zamówienie, więc może bedę się cieszyć, jak bedę miała lek w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.01.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Żeby tylko nie zachorować .... żeby tylko nie zachorować .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.01.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Żreć cebulę... żreć cebulę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 I seks uprawiać. http://www.iwoman.pl/naluzie/zwiazki-i-seks/naukowcy;potwierdzaja;seks;to;zdrowie,84,0,498004.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.01.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 po zeżarciu cebuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.01.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.01.2012 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Kurde, zrobiłam dzisiaj tartę z cebulą i zjadłam ją, a mojny już zasnął... Bez seksu... Obudzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.01.2012 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Koniecznie.Piszą,że seks to zdrowie,więc do tej cebuli to może być niezły duet, a ślubnemu wytłumacz,że nie chcesz grypy -zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.01.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Można wiedzieć, co twojny powiedział po tym obudzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.01.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 też jestem ciekawa my to mamy konflikt interesów zdrowotnych - ja lubię czosnek a nie cierpię cebuli a mojny odwrotnie.... Więc jedzenie najwyżej po wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.01.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Cebula była w tarcie - upieczona, choć w duuuużych ilościach. Nie wiem, czy miała jeszcze zdrowotne właściwości, ale pyyyyszna była!Inne sposoby dbałości o zdrowie odłożyłam do poranka. Wprawdzie mojny nic by nie miał naprzeciwko pobudce, ale mnie się spać zachciało, kiedy już komp się zaktualizował i wyłączyć raczył. Ewa, przecież gdybyście oboje śmierdzieli, to już wszystko jedno czym które!Ja lubię i czosnek i cebulę. Andrzej woli cebulę, ale jakoś znosi moje czosnkowe kuracje w razie przeziębienia. A swoją drogą, mimo kretyńskiej pogody tego roku, jakoś się wszyscy trzymamy, odpukać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.01.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Jak myślicie, czego się nażreć, żeby było ciekawiej, gdy Szanowny z rejsu wróci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts