TAR 04.04.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Ewa moje gratulacje a co do drzewiastych u mnie nie przemarzaja, a kupilam jakies nieznane sadzonki (pewnie holenderskie) byly posadzone w zlym miejscu i z lekka cherlawe, po przesadzeniu w osloniete miejsce naprawde ruszyly i rozkwitly. w ub. roku mialy po raz pierwszy kwiaty, to chyba moj sukces - w drugim roku po posadzenu i kwiaty:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.04.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 a dziękuję, ale za nazwiskiem to mało ważne. Ważne są przed nazwiskiem No paczta Państwo jaka wybredna, no!!!! Gratulacje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.04.2014 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 05.04.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Ukłon i gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.04.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Nie będę oryginalna: gratuluję również. Moja piwonia krzewiasta rośnie w pełnym słońcu, w miejscu nieosłoniętym, nie owijam jej na zimę (no dobra - pierwszej zimy owinęłam), nie podlewam. Zakwitła w drugim roku po posadzeniu i nie wybrzydza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.04.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 piwonii u ogrodnika nie było. "dziadek" stwierdził, że w Łodzi przemarzają i nie chcą rosnąć Kupiłam jedną zwykłą wczesną, podobno w czerwcu kwitnie, jednego ciemiernika zielonego (bo innego nie było), jedną lawendę, miała ją wsadzić zamiast wrzosu a w końcu zapomniałam i wepchnęłam obok. Jak zawsze. Wiosną kupuję i dopycham, bo łyso a latem kwiaty walczą ze sobą Już jak tego ciemiernika chciałam wsadzić, to gdzie nie pomacałam, to coś kiełkuje (a bo ja wiem, co?) to jakaś cebula, tam korzeń z kiełkiem... no nie miałam gdzie go upchnąć a na wierzchu łyso! Poza tym kupiłam 10 l impregnatu i młoda malowła, malowała... płot. usiadły sobie z ciocią po dwóch stronach, każda malowała swoje i było miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.04.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Cholera, też pownnam płot czymś maznąć bo mi deski same zlezą i gdzieś się zaszyją ,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.04.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 dzis przearanzowalam i obsadzilam prawie cala nowa rabate, a malo nie bylo. jestem styrana jak stonka po oprysku ale warto bylo. brakuje mi 2 brzozek szczepionych youngii i 1 acrocona. no i popierdolki i cebulki wsadzic. i moge zaczynac kolejna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.04.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Ja wciąż mam w planach rewolucję, ale czekam, aż wszystko wyjdzie z ziemi, żebym wiedziała, co wykopywać i przesadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.04.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 akurat na tej, na ktorej rewolucja nastapila to poza tawulkami, piwoniami i floksami nic schowanego nie bylo. ale juz wylazly. poza tym zawsze zostawiam nie do konca obciete ubiegloroczne patyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.04.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 TARcia Ty to zawsze mi jakimiś nowymi roślinami w głowie namieszasz, no!~Idę sprawdzić, co to one są te youngi i acrocośtam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.04.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Kurde - u mnie impregnat stoi i zmiłowania czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.04.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Floksy mi konsekwentnie marnieją. Może gliny nie lubią? A ja lubię floksy... Czyżby kolejna punktowa wymiana gruntu? W takim wymienionym rosną sasanki. Od zeszłego roku. Ciekawe, czy się w tym roku rozkręcą, czy nadal będą takie karłowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.04.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 u mnie floksy rosną, teraz dwa dokupiłam. Za dobrze to nie mają, bo siedzą głównie w piasku, ale coś tam im podsypałam na początek no i goowienka regularnie dostają. Muszę kompost obejrzeć, może gotowy? Jak wygląda gotowy kompost? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.04.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Widocznie im piasek odpowiada. U sąsiada Brazy też rosną, a u nich piach. Znaczy muszę kolejny dołek wykopać i piachem zmieszanym z kompostem wypełnić. Jak tak dalej pójdzie, to cały kwietnik za domem będzie się składał z takich dołków...Dojrzały kompost wygląda jak ziemia po prostu. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/53/Compost-dirt.jpg/250px-Compost-dirt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.04.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 a myślisz, że mój kwietnik jak wygląda? też same dołki, bo w marnej ziemi nic nie chce rosnąć. Żeby było zabawniej mam dwie części działki. Na jednej piach i taka szara wstrętna ziemia a na drugiej piękny czarnoziem. Ale na tą drugą część moja rodzina przez 100 lat wylewała pomyje, a wtedy nie było płynów do naczyń no, łyżeczki też się tam trafiają, nawet był kiedyś srebrny widelec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 srebrne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.04.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 srebrne? różne, srebrne też, znaczy platery. miały ciotki gest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 A Ty myślisz ile ja na śmietnik nie wyrzuciłam sztućcy... nie mam już naprawdę sporo... tylko , że moje na wysypisku są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.04.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 u mnie i floksy i sasanki rosna zarabiscie. mam ziemie bardzo jalowa. ze 30 cm czarnoszarej ziemi (ale czarnoziemem tego nazwac nie mozna ) a nizej piachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts