TAR 10.04.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Arni, kurcze bez przesady jak chce to zalatwi. wezmie pol dnia wolnego w pracy, pojdzie do rodzinnego i wezmie skierowanie. To nie jest rzecz niemozliwa do wykonania. a jak ty to sobie wyobrazasz inaczej zalatwic? moze trzeba rodzinnego / przychodnie zmienic tam gdzie lekarz przyjmuje po poludniu? sory ale to juz jest wymyslanie, ze sie nie da a choroba nie zniknie w mgnieniu oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.04.2014 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Poczytałam niedawno, że w Szwecji ukochanej moich dzieci wcale nie jest lepiej. Bogaciej tak, ale nie mądrzej. "Polski hydraulik" - taka książka. Warto poczytać, ale trzeba mieć silne nerwy. Znaczy zależy, jak kto reaguje - mnie głupota potwornie denerwuje, więc i ta książka, opisująca głupoty w kraju - raju, też mnie denerwowała. Oczywiście o Polsce można by pewnie grubszą książkę napisać i nawet bardziej denerwującą, bo nas bezpośrednio dotyczącą. Podejrzewam, że leżąc w szpitalu dostaje się mniej dlatego, że w szpitalu dają jeść (teoretycznie), prądu się w domu nie zużywa, wody też... No czysta oszczędność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.04.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Wiola, po kolei. Najpierw, zanim co, to trzeba mu szybko spirometrię zrobić, bo niestety od tego refundacja zależy. Z próbą rozkurczową.Jak będzie wskazanie na astmę, to mądry rodzinny wypisze leki na zniżkę (bo ma dowód) i da skierowanie do alergologa na dalsze leczenie. Jak lekarz d albo się boi, to fakt, wypiszę na 100% ale miflonide (najtańszy steryd) kosztuje na 100% raptem 24 zł, ventolin (do przerywania napadów) 20 zł za dawkę 400. A to wystarczy na początek. Owszem, te leki nie są dobre do przewlekłego leczenia, daje się znacznie bardziej nowoczesne i drogie, ale to już alergolog na zniżkę. Poza tym każdy poz powinien pracować po południu lub mieć umowę z kimś, kto pracuje zamiast. Jeżeli nie, to się dzwoni do NFZ i pyta, co dalej. I NFZ ich zdyscyplinuje. Bo co innego poradnia specjalistyczna, gdzie się w kolejce czeka, a co innego poz, gdzie musi być dostęp do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.04.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 A powiedzcie mi ... tak odchodząc trochę od tematu leczenia ... czy wybieracie emeryturę tylko w ZUS-ie czy jedno i drugie? Ja skłaniam się do tej drugiej opcji, ale bardzo by mi pomogły Wasze opinie i decyzje jakie podejmiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.04.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Z jednej strony bardzo chcą nas przekonać do wersji "tylko ZUS", a kiedy ktoś mnie bardzo przekonuje, to ja automatycznie staję okoniem. Z drugiej te wszystkie firmy z drugiego filara strasznie kasę wyciągały/ją od ludzi. Z trzeciej strony, to moje uskładane składki są tak śmieszne, że chyba nie mam nad czym się zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.04.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 A co znaczy "wyciągały kasę od ludzi?" W jakim sensie? Mam II filar ... może ja o czymś nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.04.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 to znaczy, że koszty obsługi były tak wysokie, że przewyższały zyski. Czyli to, co dostali przejadali na siebie. Problem będzie teraz większy, bo zostanie im mniej ludzi a koszty obsługi pewnie nie spadną. Czyli jeszcze więcej zeżrą. Nie wiem, co zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.04.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Cholera, to nadal jestem w kropce. ZUS za pewny tez nie jest bo nasze kochane państwo może jeszcze więcej długów przez ten czas narobić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.04.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Kochana, pewne to są tylko śmierć i podatki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.04.2014 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 No ale jak teraz nie są odprowadzane składki do ZUS (jak w moim przypadku) ani do OFE, bo przecie w KRUSie jestem, to chyba dla mnie i tak bez znaczenia, tak? Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cabo verde 11.04.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 to znaczy, że koszty obsługi były tak wysokie, że przewyższały zyski. Czyli to, co dostali przejadali na siebie. Problem będzie teraz większy, bo zostanie im mniej ludzi a koszty obsługi pewnie nie spadną. Czyli jeszcze więcej zeżrą. Nie wiem, co zrobię. i tu właśnie widać wpływ jedynych słusznych mediów..... nie masz pojęcia o co chodzi ale powielasz kłamstwa rozpowszechniane przez propagande rządową skoro opłaty są naliczane % i ich wysokość reguluje ustawa a aktywa OFE spadly po kradzieży 51% dla zusu to faktycznie potrącane koszty wzrosną, prawda??? jedno jest pewne - matematyka i logiczne myślenie w tym kraju to trudna sprawa, nie ma co..... jak ktoś liczy na jakąkolwiek emeryturę z zusu to niewątpliwie ma duze problemy z głową i chyba powienien skorzystać z porady psychiatry, może nie na NFZ bo pewnie się nie doczeka na wizytę do końca życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.04.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Cabo Verde, nie jestem co prawda gospodynią tego wątku, ale trudno .... najwyżej oberwę. Napyskowałeś dość mocno i ... nie wniosłeś nic. Po ki gwizdek włazisz tam, gdzie Cię nie zapraszają?? Żebys chociaż jakieś konkrety napisał ... ale nie, bełkoczesz o czymś, o czym my wszyscy wiemy. I zapewniam Cię - z porady psychiatry to my wszyscy tutaj powinniśmy skorzystać jednakże z zupełnie innego powodu niż emerytury, możesz mi wierzyć. Przeprasza EZSia za to uzurpowanie sobie prawa do reprezentowania Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.04.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Właśnie czytałam artykuł na ten temat. Wynikało z niego, że nawet specjaliści od finansów nie WIEDZĄ, co się będzie opłacało. ZUSowi wróżą rychłą śmierć, ale i OFE nie jest ich zdaniem gwarantem niczego. Deklarowali różnie - jedni pozostanie w ZUS, inni wersję mieszaną, ale podkreślali, że jedyną gwarancją "emerytury" jest dodatkowe oszczędzanie. Artykuł w Angorze z zeszłego tygodnia.Najwyraźniej jednak mamy na forum eksperta, który wie więcej. Szkoda, że poza zwyzywaniem ciemnej masy ulegającej bezmyślnie propagandzie, nie objawił nam swej bezcennej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.04.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Czyli co.. nie ma na co liczyć na emeryturę.. No i w sumie może i tak... bo przyjdzie nam pracować do śmierci.. chyba... Podaj konkrety, uzasadnienie, argumenty..... bo post długawy , a nic nie wnoszący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.04.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 dziewczyny szkoda slow to typowy trol w stylu interii lub innego faktu spojrzcie na historie jego postow i styl "pisania" zawsze jakis taki sie zaloguje pare dymow narobi zanim admin go wywali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.04.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Musiałabym przepisać artykuł. Angorę jeszcze można kupić, w poniedziałek będzie nowa, do tego czasu zeszłotygodniowa leży w kioskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.04.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Braza, dzięki za porządki Fakt, to trol jakiś lub zdesperowany agent ofe, co go chcą wyp... Z oszczędzaniem w III filarze jeszcze gorzej, ofert atrakcyjnych nie ma, swego czasu przeglądałam. Oprocentowanie w bankach takie, że płakać się chce (no, ci, co mają kredyty to się cieszą, choć nie wiem, czy się to im przekłada jakoś) a skoro ofe a i TU rózne zarabiały głównie na lokatach, to zarobku nie ma. Teraz mają grać na giełdzie. Hmm, na giełdzie to ja już może wolę sama przepuszczać swoją kasę, a właściwie to prędzej na wyścigi bym poszła, przynajmniej jakieś emocje by były. Nie wiem, niewykluczone że z lenistwa nie zrobię nic i dam moją kasę premierowi na pożarcie. To jest tak mizerny procent, ze w zasadzie jednostkowo nie ma się o co bić, bo w skali kraju to już co innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.04.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 a ja nie wierze w zadne ofe ani zusy, wiem ze jak sama sobie nie odloze to guzik dostane z kazdej z tych instytucji, staram sie co miesiac odkladac, teraz to nawet wiecej, bo "fajkowe" tez w to wrzucam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.04.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 TARcia, jak Ty to robisz??? Mi wiecznie qurna mało i oszczędzanie odkładam na później .... a to później to już właściwie jest .... Trol czy nie trol nie będzie byle dupek za takie bzdety do psychiatry mnie wysyłał, ja wiem z jakiego powodu powinnam odwiedzić tego lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.04.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 ja niby oszczędzam, ale w zasadzie wolę spłacać kredyty jak coś oszczędzę, to wydam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts