braza 02.06.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Ja w swoim lesie sama hałas robię, na szczęście a dzieci tu nie docieraja, na szczęście Też się pisze na testera domków!!!!! Może być dożywotnio!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.06.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Pewnie, że koszę. Ja nie narzekam na sąsiadów, ale zauważam paradoksalność sytuacji. Napisałam przecież, że mnie to nie wkurza. W sumie źle nie jest, bo wszyscy koszą w sobotę i nikt nie zaczyna o szóstej rano (a koleżanka ma takich sąsiadów - ranne ptaszki). Dzieci też krzyczą głównie w weekendy, a ja umiem się wyłączyć i nie denerwuje mnie to. Fakt, że z sentymentem wspominam czasy, kiedy nasz dom był jedynym przy ulicy, ale przecież wiedziałam zawsze, że tak nie będzie w nieskończoność. Dawniej budziły nas bażanty albo sarny, a teraz dzieci - wokalnie różnica niewielka. Dzieci, owszem, mam i rzeczywiście cichsze od sąsiadowych choćby z racji wieku. Nie powiem, że się nie pokłócą czasem, ale nie piszczą przy zabawie dla samego piszczenia. Nie narzekam i narzekać nie mogę - imprez głośnych nie ma, ogniska i grille jakoś z poszanowaniem innych się odbywają, majteczkami w kropeczki raczyła nas najnowsza ekipa budowlana, ale ja im odpowiedziałam solidnym metalem i majteczek nie słyszałam. Przedostatnia ekipa za to bluźniła nam pod oknami tak plugawie, że mnie, chociażem sama nie święta, uszy więdły i na mdłości się zbierało. No ale ekipa rzecz przelotna - poszli w cholerę i bluźnią komuś innemu. To może się umówmy na wspólne testowanie osiedla domków. Dożywotnie, oczywiście. My się na pewno dogadamy i z koszeniem, i z ogniskami, a wnuki będziemy miały wspaniale wychowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.06.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Leniwa jestem. JAkby ktoś zaproponował, to czemu nie. Ale szukać, sprzedawać, zamieniać... za chiny. Choć.... dziś o 5.30 obudziła mnie piła spalinowa. Nowi sąsiedzi się wprowadzili. Albo wprowadzają. Albo mają zamiar... Jeżeli jeszcze kilka razy zrobią taki numer, to najpierw pójdę pogadać, a jeżeli nic to nie da, to... pójdę pogadać o karach z nadzoru budowlanego... bo odbioru nie mają (nie spełniają kryteriów) a pranie wisi... Może ta wizja im przyhamuje zapędy budowlane o wschodzie słońca. Nawet ekipy u nas tak wcześnie nie zaczynały, jak ten sąsiad!!!! Zamówiłam w Krakvecie 15 kg karmy Fitmin. Ciekawe, dlaczego ciężar przesyłki jest 30 kg????I ciekawe, co to za karma. Ma podobno 50% mięsa... Edytowane 3 Czerwca 2015 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.06.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Nie znam tej karmy.. natomiast przesyłka jest z całą pewnością DO 30kg... tak jest w większości firm kurierskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2015 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 myslalam o zmianie na karme Mank ale musialabym dokupic zamrazarke a tej nie mam gdzie postawic:rolleyes:. teraz oba moje bialasy jedza karme dla alergikow, jeden ma alergie skorna a drugi niestety pokarmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.06.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Poczytałam o tej karmie i ma dobre opinie. Wypróbuję. Dobre opinie ma też Nutra Gold i Nutra Nuggets ale są odrobinę droższe. Moje poza tym wsuwają aż furczy wszystko, teraz są na Brit Care odpowiednio do wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.06.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Emi Brita sobie chwali. Jak na swój wiek, czuje się świetnie. Jej młodsza o trzy lata koleżanka ma problemy ze stawami, a Emi biega i skacze jak młoda. Wet mówił, że ta karma ma dobry skład dla dużych psów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.06.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 A moja obraziła się na tego fitmina. Wsypałam pomieszane z eukanubą to wybierała ziarenka! Albo się przekona albo zostanę z 15 kg worem, który chyba sama zjem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.06.2015 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 (edytowane) A moja obraziła się na tego fitmina. Wsypałam pomieszane z eukanubą to wybierała ziarenka! Albo się przekona albo zostanę z 15 kg worem, który chyba sama zjem polecam lekkie podlanie całości ,,rosołkiem" albo żółtkiem jajka albo czymś smakowitym - do czasu aż zaakceptuje nowy smak i zacznie jeść. U mnie to działa Edytowane 10 Czerwca 2015 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.06.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 No własnie, żółtko czasem czyni cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.06.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 A co jak pies nielubi jajek?? Rosołu też nie... Wiem, mam dziwnego psa... Polałam dziś mu olejem (to lubi), olej wylizał, chrupki ominął. Może się nasączą, to zje Ale jak to się ma do diety niskokalorycznej i wątrobowej? Mam polewać oliwąz oliwek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.06.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 a jak nie zje to proponuje oddac karme do schroniska dla zwierzat, ja tak robie. moj malenki jest juz na 8 karmie, wreszcie wiemy co mu dolega, beda jesc to samo duzy i maly karme dla alergikow. a w schronie bardzo sie cieszyli z karmy, ktora im odeslalam, niby tez nie duzo 15 kg ale zawsze szkoda wyrzucic, to byla dobra karma. przy okazji zrobilam tez porzadki w smaczkach, ciasteczkach, kojcach, kocykach, lekach i w schronie wyladowaly dodatkowe dary. przynajmniej nic sie nie zmarnowalo, bo tego to nie lubie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.06.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 A co jak pies nielubi jajek?? Wiem, mam dziwnego psa... Polałam dziś mu olejem (to lubi), olej wylizał, chrupki ominął. Może się nasączą, to zje jak mojemu niejadkowi cos nie smakowalo to ani zoltko, ani rosolek czy olej nie pomogly. nie je i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.06.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 (edytowane) No to masz problem...Inka teraz jest na hills-ie http://www.telekarma.pl/p4377-hills.canine.adult.light.12.kg.html . Np akany nie chciała... i też musi być na ciągłej diecie.... na szybkoo wstawiłam linka.. tu robiłam zakupy i okazuje się ,że jest sporo taniej... http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/hills/light/30999 Edytowane 10 Czerwca 2015 przez Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.06.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Wiola rozmawialam ostatnio z grupa weterynarzy i hodowcow i powiedzieli, ze te karmy light, "specjalne dla rasy" itp. to pic na wode i fotomontaz. Wez ty zrob Ince jakies badania krwi, bo to niemozliwe by pies, ktory je zgodnie z ilosciami tak tyl. moze ma cukrzyce, problem z tarczyca, lub alergie jak bialy duzy (skorna) i biały mały (pokarmowa) maly nam przytyl w ostatnich 2 m-cch ponad pol kilo, na 3 kg. psa to bardzo duzo. a zmienilismy mu karme na "lepsiejasza". nie dosc ze jej nie przyswajal to jeszcze utyl. od ponad tygodnia wcina weterynaryjna hypoalergenic i psina chudnie w oczach, nie ma wzdec brzuszka, przestał zjadac ziemie i trawe, skonczyly sie biegunki i za przeproszeniem qupanie co godzine. jestesmy dobrej mysli. i oczywiscie karme wetrynaryjna podawac tylko i wylacznie z zalecen weta. on dobierze te wlasciwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.06.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Ciągłą dietę rozumiem przez to, że jak jest za dużo tłuszczu w karmie i nie jest ona dobrze dobrana i to , że dostanie trochę więcej to tyje.. Jak pilnuję dawki i karma jest właściwa i dobra dla niej i przede wszystkim nie jest dokarmiana to jest OK... W zeszłym roku miała cały kompleks badań z sercem włącznie... wszystko było bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.06.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Moja w sumie nie tyje, ale miała wysokie próby wątrobowe, więc wet zaproponował przejście na karmę. A mój pies lubi gotowane i tyle. O ile jeszcze te gorszej jakosci je (pewnie są z jakimiś zachęcaczami) o tyle z tych trochę lepszych to wybrzydza. A najgorsze jest to, że do tej pory kupowałam na kilogramy i nigdy nie pamiętałam, którą kupiłam. Wiec nie wiem, które je a które nie. Raz kupiłam worek Zobaczę, jak się nie przekona, to pewnie oddam do schroniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.06.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Emi na początku jadła Acanę, ale coraz bardziej popluwająco. Po przejściu na Brita apetyt jej się poprawił. Wet kiedyś zeznał, że to dobra karma w wersji dla dużych psów, bo naprawdę ma coś na stawy, a nie tylko w nazwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2015 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 mojemu malemu bialasowi jak sie po tej weterynaryjnej nie poprawi to sprobuje tej mrozonej manka, doswiadczenia sa zachecajace, hodowczyni karmi swoja dziewiatke od ponad roku, jeden piesek z alergia toleruje ja bardzo dobrze wiec jakby co to poprobujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.06.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Oj, coś wewątek zszedł na psy.Może w takim razie o kotach?Moje na ten przykład nauczyły mnie, jakie karmy można im kupować. Pozostałe zostawiają. Nawet, jeżeli pomieszam w miseczce, starannie wybiorą lepsze chrupy, a gorszych nie ruszą. W sezonie myszką przekąszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts