malka 01.02.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 No to wygląda na łąkotkę przyśrodkową. Mam nadzieję,że jej nie pogruchotałaś strasznie. Teoretycznie powinno się to diagnozować i leczyć w trybie pilnym, w praktyce znam człowieka, który od 2008 roku czeka na operację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.02.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Amalfi, no niestety, u nas terminy może nie są aż tak długie, ale ok roku to tak. Aaale... Idź na oddizał i się zapisz. Jeżeli sekretarka jest sensowna, to wezwie cię przy pierwszej "wypadniętej" z listy osobie bo... młoda jesteś. Tak, to jest ważne kryterium. No i rodzaj dolegliwości. Bo niestety oddziały są obstawione przez osoby starsze, którym oczywiście pobyt się należy z tytułu nawet choroby zwyrodnieniowej, ale nie koniecznie już bo choroba i tak przewlekła i postepuje dość wolne. Ale idąc na oddizł musisz być zdiagnozowana ortopedycznie, bo jak się okaże coś operacyjnego, to ci taki pobyt nie pomoże. A diagnostyki no u nas też wielkiej nie ma, rtg najwyżej. Zacznij od ortopedy i neurologa a "międzyczasie" stój w kolejce A co do mnie - otuchą mnie napawa, ze dziś jest lepiiej, niż wczoraj, wiec idąc tym tropem jutro powinno być jeszcze leipej a za tydzień OK. Malka, jaka operacja... samo przyszło, to przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.02.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Tak właśnie mam zamiar zrobić, aby w kolejce zbierać papiery. Prześwietlenia mam sprzed dwóch lat, więc chyba trzeba uaktualnić. No i może jakiś rezonans, bo to nie problem samego barku, a kręgosłupa. A Ty unikaj wchodzenia na krzesła. Polecam zakup kilkuszczeblowej drabiny do domowego użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.02.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Może trzeba zmienić tytuł wątku na "Forumowa przychodnia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.02.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 W której lekarz czeka aż samo przejdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.02.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 W której lekarz czeka aż samo przejdzie! Rozmazałam sie, a zaraz odpalam na wywiadówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.02.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Depesia :rotfl: Ewa,skoro ból i obrzęk mija to dobry znak, jeśli nic nie zerwałaś, to pewnie i przejdzie, jakieś NLP łykniesz i będzie dobrze, ale jak masz możliwość, to niech Ci zrobią USG, tak dla spokojności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.02.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 smaruję się taką ohydną śmierdzącą maścią salicylową. Moja mama ją uwielbia jako panaceum i zwozi nam tony. Wreszcie wykorzystam Ano bo nie ma co wykonywać nerwowych ruchów, jak nie potrzeba bezwzglednie. Coś tam przecież umiem więc mogę sobie poczekać i popatrzeć. Jak zobaczę że nietegez, to wykonam jakies ruchy. Najbardziej nerwowi są młodzi napakowani wiedzą lekarze. Starzy już pół zapomnieli, więc są jakby spokojniejsi Amalfi, reklama jest zakazana, kto wie, to przyjdzie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.02.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ja ani lekarz, ani tym bardziej młody, a cholera nerwowość mi została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.02.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Starzy już pół zapomnieli, więc są jakby spokojniejsi :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.02.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 No i młody to sie musi uczyć, bo wiadomo, że jaką specjalizację trzeba by zrobić. Stary to patrzy, żeby opędzić towarzystwo apapem, czapka na głowe i do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.02.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Coraz tu fajniej! Podoba mi się! Będę brała przykład z lekarzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.02.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 No i młody to sie musi uczyć, bo wiadomo, że jaką specjalizację trzeba by zrobić. Stary to patrzy, żeby opędzić towarzystwo apapem, czapka na głowe i do domu. no i to towarzystwo często dobrze na tym wychodzi Ja ostatnio leczę łóżkiem głównie. Połowa, a gdzie tam, 90% to wirusówki, wystarczy wyleżeć uczciwie i większość przechodzi. Woęc mówię - pan poleży, apapik a jak nie przejdzie, to się będziemy matrwić. Chyba mam dużą siłę przekonywania, bo wiekszość chce isć leżeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.02.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 I słusznie, łóżko to najlepsza kuracja na takie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.02.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ja ostatnio leczę łóżkiem głównie. Połowa, a gdzie tam, 90% to wirusówki, wystarczy wyleżeć uczciwie i większość przechodzi. Woęc mówię - pan poleży, apapik a jak nie przejdzie, to się będziemy matrwić. Chyba mam dużą siłę przekonywania, bo wiekszość chce isć leżeć Gdybyś powiedziała "pani poleży", to mogłoby być inaczej, bo kiedy pan leży, to życie domowe toczy się swoim rytmem, a kiedy pani leży, to świat się kończy, więc pani nie może leżeć z reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.02.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Gdybyś powiedziała "pani poleży", to mogłoby być inaczej, bo kiedy pan leży, to życie domowe toczy się swoim rytmem, a kiedy pani leży, to świat się kończy, więc pani nie może leżeć z reguły. Ja raz leżałam prawie 2 tygodnie (taka grypa, że nawet jak chciałam wstać, to nie mogłam). Po jednym dniu wyrzutów sumienia odpuścilam poczucie winy i leżałam. Były to najpiękniejsze 2 tygodnie ostatnich lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.02.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Mnie położyło zapalenie płuc, ale po kilku dniach wstałam trzymając się ściany. A i tak poleżałam tylko dzięki temu, że małż dostał opiekę nad nieletnim dzieckiem na czas mojej bezużyteczności. Inna sprawa, że gdyby tej opieki nie dostał, to i tak bym nie wstała, bo nie dałabym rady. Ciekawe, co by wtedy było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.02.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Wiesz, Agduś... nic. tak przypuszczam. Może by nie było obiadu, czego rodzina specjalnie by nie zauważyła, może dzieci by nie poszły na dodatkowe zajęcia a najbardziej prawdopodobne - mąż by się okazał tytanem organizacji i dałby rade z grubsza a w detalach dzieci by musiały o siebie zadbać Też kiedyś myślałam, że jestem niezastąpiona a potem okazało się, że rodzina beze mnie się świetnie bawi ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.02.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 a potem okazało się, że rodzina beze mnie się świetnie bawi ..... beze mnie też, szczególnie młode...nie miał go kto (zapomniał?) zawieźć do szkoły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.02.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 No właśnie ze szkołą i wtedy jeszcze przedszkolem byłby największy problem. Bo zajęcia musiałyby jakoś odżałować, może na niektóre udałoby się załatwić transport z koleżankami lub kolegami, transport do szkoły właściwie też, najgorzej z wybraniem się do niej, ubraniem, śniadaniem itp. A ja przez dwa dni byłam na poziomie rozwielitki, więc nawet z wydawaniem sensownych komend miałabym problem. Pocieszam się, że z każdym rokiem dzieci starsze i bardziej samodzielne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts