EZS 11.11.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Super! Dojrzewam do pani Kazi Tylko mój mąż będzie sprzątał nerwowo cały dom, bo pani Kazia ma przyjść i nie może być tak brudno Męża wynajmować się nie opłaca, bo za bardzo marudzi. that's circle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.11.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Mojego można wynająć na pierwszy tydzień po powrocie, później już też zaczyna marudzić!!!! A tym sprzątaniem przed przyjściem Pani Kazi to mnie powaliłaś!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.11.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 O rety, uśmiałam się z wizji Arka biegającego po całym domu z odkurzaczem i ściereczką! A do opcji, że gość nie sprząta - w życiu nie przywyknę. Jak się przyjeżdża do swoich starych rodziców, to trzeba im pomóc i dopytać i samemu dopatrzyć czy aby czasem jeszcze czegoś nie trzeba/można zrobić! Porąbać drewno, poodkurzać, umyć okna, powiesić nowe firany, bo matka nie daje rady. I z całą pewnością będę tego oczekiwała i się domagała, uporczywie i namolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.11.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Jak już naprawdę nie będziesz w stanie sama tego zrobić to zapewniam, że Im się odmieni:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.11.2015 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Powiem inaczej- jak już nie będziesz miała siły marudzić, że coś źle/ nie tak /nie po twojej myśli zrobili, to będą robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.11.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Nie wiem czy czekać na ten moment z utęsknieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.11.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Śmiejcie się, śmiejcie, ale moja koleżanka miała taką panią do sprzątania raz w tygodniu i sprzątała przed jej przyjściem, bo jej było głupio, że ma taki bałagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.11.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Ja się wcale nie śmieję. Ja WIEM, że tak by było, więc nawet nie próbuję, choć bardzo bym chciała. Chyba żeby powoli zacząć oswajać z sytuacją, np. zacząć od okien.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.11.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Na razie nie pałam chęcią mycia okien,a później będzie za zimno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.11.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Ja swoje okna umyłam miesiąc temu i może wystarczy .... Za to dzisiaj wzięłam się odkurzanie dywanu i stwierdzam autorytatywnie, że turboszczotka od tego Zelmera piorącego to kit!! Przynajmniej na moje owczarki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.11.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 A ja skapitulowałam i... mamy dywan na dole.W salonie i tak zawsze podłogówka była zakręcona, bo na dole zawsze było cieplej niż na górze. Mamy rezerwę grzania, chociaż nie wiem, kiedy ją wykorzystamy, bo nawet przy -20 nie była potrzebna.Małgo przyniosła kiedyś swój puchaty dywanik, bo miała ochotę na nim poleżeć. I tak został, bo się okazało, że kotom bardzo pasuje. Dywanik okazał się niezbyt uciążliwym, wbrew moim obawom, bo przy tych rozmiarach nie wymagał odkurzania - po prostu trzepałam go na tarasie i już. No i dzisiaj nabyliśmy dywanik do salonu, a Małgo odzyskała swój. Ten jest większy i właściwie tylko idealny kolor oraz puszystość zdecydowały o zakupie. Zażądałam jakiejś poprzeczki do trzepania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.11.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 No! Tez najbardziej lubię te małe puchate dywaniki, które błyskawicznie dają się wytrzepać niczym ściereczka czy obrus.Ale mamy tradycyjne dywany, muszę je poodkurzać, Braza jak zwykle przypomniała mi o robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.11.2015 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 nie, dywanów już mieć nie będę. Nie czuję potrzeby przy drewnianej podłodze Ale okna wyją a ostatnie ciepłe dni mogą być... Co by tu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.11.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 u nas beda dywany, bo lubie, bo mam i psy tez lubia sie na nim wylegiwac, sa latwe w utrzymaniu czystosci mimo ich puchatosci no i najwazniejsze psiaki jak biegaja nie niszcza sobie stawow w poslizgach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.11.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Nasz nowy dywanik właśni okupują wspólnie Małgosia i KotekRysio. Nie przeszkadzają sobie nawzajem najwyraźniej. Następnym razem muszę się pospieszyć - może zdążę sobie zaklepać miejscówkę.Rysio ładniej wyglądał na poprzednim - zielonym, ale chyba mu to nie robi różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.11.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 No i dzień zszedł a okna dalej nieumyte . Jutro już nie mam czasu. Zapomniałam kupić psu mięso, będzie niepocieszona na chrupkach. Prawdę mówiąc siedzę w necie i czytam komentarze o Paryżu i mam bardzo zmienne uczucia. Z jednej strony masa hejtu, paniki, fobii i zwykłej głupoty ale z drugiej strony poprawność polityczna też mi nie pasuje. Sama nie wiem. Najgorsze jest to, że chyba nikt nie chce zlikwidować źródła czyli państwa islamskiego. Za wiele tam sprzecznych interesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.11.2015 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Nie czytam komentarzy. Zbyt często przeraża mnie fakt, że ktoś, kto umie włączyć komputer, może być tak przejmująco głupi.Myślę, że tzw. mieszane uczucia masz nie Ty jedna.Łatwo zgodzić się na pomaganie ograniczonej liczbie osób, co do których jesteśmy pewni, że naprawdę potrzebują pomocy i tylko dlatego się u nas znaleźli. Kiedy jest ich tak strasznie dużo i wiemy, że nie da się oddzielić tych, którzy naprawdę potrzebują pomocy od tych, którzy chcą i mogą nam zrobić krzywdę, nie wiemy, co robić. Serce mówi - pomagać, rozum każe się bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.11.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Komentarze czytuję i dochodze do wniosku, że umiejętność włączenia komputera nie oznacza inteligencji na poziomie choćby normalnego Homo Sapiens. Małpa tez potrafi włączyć komputer, gdy już jej pokażą jak to się robi i w duszy mi tak gra, że przebiłaby poziomem wpisów wielu naszych rodaków (i nie tylko). Z drugiej strony juz od jakiegoś czasu myślę sobie, że poprawność polityczna to w tej chwili inna nazwa zwykłego kłamstwa i mydlenia oczu. Każdy z nas się boi i każdy z nas - tych myślących normalnie, bez zacietrzewienia - chciałby powiedzieć: "Zostawcie to w cholerę, zamknijcie granice i sprawdzajcie dokładnie, kto tu wjeżdża". Ale przyrównywać wszystkich wg tej samej miarki to chyba nie jest wyjście .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 15.11.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 W tym względzie jestem radykalna, naprawdę trzeba się natrudzić aby znaleźć w tym tłumie matki z dziećmi. Na szczęście jesteśmy w tej komfortowej sytuacji, że sami jesteśmy murzynami zachodu i tamci wcale się do nas nie pchają... chyba, że na chwilkę jak na trampolinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.11.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 No i w tym problem, że nie kretyńska "poprawność polityczna", którą łatwo by było wsadzić gdzieś, a zwykłe człowieczeństwo nie pozwala skorzystać z tak łatwego i kuszącego pomysłu. Jednakowoż człowiekiem będąc, poza podniosłymi uczuciami, ma się też strach - taki zwykły, zwierzęcy - o najbliższych i o siebie. Jak to pogodzić? Ja nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts