Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

I nie tylko w GB.

Jak ktoś z mojej rodziny, mieszkający w DE, miał operację biodra (endoproteza), to z automatu natychmiast po operacji trzeba było jechać na 3-tygodniową rehabilitację do specjalnego ośrodka, inaczej nie zoperują.

Można? Można.

Wiem!

Bo każdy robi tylko to, co go dotyczy. Jak minister ma przewlekle chorą mamusię, to kasa idzie na DPSy. Jak by złamał nogę, to od razu by rehabilitacja dostała :)

Nic, tylko się postarać ;)

Eeee tam.

I tak by niczego nie musieli znosić, kliniki rządowe, rehabilitacje, profesorowie i temu podobne.

Życzę im, aby musieli jako zwykli ludzie zwyczajnie się leczyć, na przykład z wiosennych alergii.

Szlag ich by trafił jasny i nagły, od razu!

Hmmm, właśnie mi wpadło w uszy, że pani minister spowodowała wyrzucenie z pracy lekarza za to, ze jej mąż raczył przyjść na oddział na opatrunek i nie uzyskał tegoż. Pani minister nie wie zapewne, że zmiana opatrunku należy do lekarza rodzinnego, pomijam kwestie organizacyjne, lecz również dlatego, ze szpitalowi nikt za takie zmienianie nie zapłaci a chętnych byłoby zapewne wielu.

Kuriozalne było również tłumaczenie ordynatora, że lekarz "nie wiedział z kim miał do czynienia" :)

Ano, dziwna szczerość... Mysleć to sobie pan ordynator mógł ale żeby tak mówić! Jakiś niedowarzony. Może sam z jakiegoś desantu "przydupasów" i trzęsie się żeby władzy przysłużyć? Bo na co dzień to takich cyrków nie spotykam. Ale może malo wiem, nie obracam sie w takich sferach a Łódź mało atrakcyjna, do Warszawy wszyscy wielcy walą, bo blisko, więc nas elyty nie nachodzą ;)

Ale sypnęło. Do pracy jechałam godzinę, samochód skrecał czasem w sobie znanych kierunkach a ja patrzyłam z goryczą na wskaźnik paliwa.14 km przez godzinę! Fajne spalanie będzie :mad: I oczywiście ani jednego pługa czy innej solarki na trasie. Bo koło domu i owszem, nie omieszkał przejeżdzać a przy okazji zwalał nam śnieg z całego zakrętu na podjazd.

Rano trzeba będzie wstać wcześniej, onuce założyć i łopatą pomachać, żeby podjechać pod nasz podjazd pod górkę ...

My w lesie też mamy niezły bajzel, gmina zmieniła firmę odśnieżającą ... "Odśnieżyli" (w cudzysłowie, bo tego prawdziwym odśnieżeniem nazwać nie można) tylko główną, wszystkie drogi do domów i gospodarstw nie tknięte! Jeśli choćby tylko połowa tak wk...onych jak ja ludzi jutro do nich zadzwoni to nie będą mogli nazwać tego dnia miłym ... i bardzo dobrze biała ich nieodśnieżona mać!!!!

U nas we wsi jeden przerobił swojego starego malucha, działało świetnie!

Doczepiał do niego taki drewniany pług z wysuniętym szpicem pośrodku i jechał jak mały samochodzik! :rotfl: