Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Mnie boli często w okresach przejściowej pogody, wiadomo, skoki cisnienia, a moja migrena pogodozależna jest.

Jak jutro ma być niż, to dzisiaj będę miała przerąbane - tak jest zawsze, w przeddzień spadku.

Babcia cierpi w sam dzień spadku, więc jak widzi, że ja mam migrenę, to leci sprawdzać, czy ma na jutro tabletki. :lol2:

Aneta, lecz migreny. to nie dopust boży ale zaburzenia krążenia mózgowego. Idziesz do rodzinnego, zapytaj czy możesz brać beta bloker jakiś nawet w małej dawce. To pomaga, mam takich pacjentów. Pomaga bo zmniejsza częstotliwość i nasilenie bólów. Powinien internista ci przepisać.

No! Porady lekarskie przez internet to mi się podobają! Nie trzeba się rejestrować, stać w kolejce, przepuszczać starsze panie i małe dzieci, chować się przed facetem z zaawansowaną gruźlicą, który nie wie, że powinien gębę zasłaniać...

nie staram się. Staram się NIE jeść. Czyli jem śnaidanie, obiad jak wytrzymam (obiad dziś oznaczał pół pudełka surówki i kawałek indyka), zwykle po 12, potem coś tam w domu ale to coś tam to bywają 2 śledzie albo kawałek kiełbasy albo sera i potem już jakiś grejfrut czy ananas i szlus. Jak się uda...

Amalfi, to jest skarga pacjenta, której nie znoszę! Oszczędź mi choć tu! jeżeli morfologię masz dobrą (anemia), to weź sobie po prostu dodatkową pracę, najlepiej dobrze płatną i od razu będzie ci się chciało. Alternatywnie można zacząć jogging uprawiać :)

no, nie gniewaj się, ale zwykle powodem jest ogólne zmęczenie i wiosna. A co ja mogę na to poradzić? Ruch na świeżym powietrzu albo terapia zajęciowa i mija. Chyba, że to jakaś depresja lub początek choroby ale tego się w necie nie doweim - skarga twoja jest mało charakterystyczna.

no, nie gniewaj się, ale zwykle powodem jest ogólne zmęczenie i wiosna. A co ja mogę na to poradzić? Ruch na świeżym powietrzu albo terapia zajęciowa i mija. Chyba, że to jakaś depresja lub początek choroby ale tego się w necie nie doweim - skarga twoja jest mało charakterystyczna.

To takie jojczenie tylko. Dawno urlopu nie było i tyle. Trzeba pomyśleć o paru wolnych dniach. Ale niech sie ociepli.