TAR 08.02.2017 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Jakoś od góry lepiej wygląda. Skąd masz takie zdjęcie? Ale jeszcze lepsza ta duga, co pasuje. Lepsza, bo ja widzę oczami wyobraźni tą stojącą a raczej płynącą za szafkę wodę. A ten rancik zabezpiecza. No nic. Po przekopaniu połowy netu i tak poprzestanę chyba na tych z ikei, nic lepszego nie znalazłam. Pojadę i pomacam jeszcze na żywo, może być takj, jak z moim łóżkiem- wybrałam, pojechałam nawet z gotowym numerkiem w garści a kupiłam zupełnie inne. Mam ekologiczne ptaki. Hmm, ptaki chyba są z natury ekologiczne? W każdym razie nie chcą żreć (lub jedzą z umiarkowanym zapałem) słonecznika bułgarskiego ale jak im dołożyłam ekologicznego oleju palmowego, co u nas jakoś nie schodzi, to się zabijały w karmniku. Lubią olej palmowy czy to eko tak działa? zdjecia ze strony ikei, jak masz szafke to przy niej modele umywalek i mozesz oblukac same umywalki, w informacjach masz jakie modele pasuja do danych szafek, mnie sie podobaja obie te umywaleczki, pasuja do tych szafek Na ptakach się nie znam.... ale na działce mam Ewa.. a co zmieścisz w słupku na 30 cm??????? Dwie kobiety, które mają srylion różnych kosmetyków... nie pomieścisz w sumie nic... Ja bym może dała safkę/regał, ale może otwartą aby drzwiczki nie zabierały miejsca. Ta umywalka co TAR pokazała mnie się nie podoba... natomiast ta z ciemnych szafek jest OK ma rant i wiem o co chodzi, aby woda nie wychlapywała się za . Wpadnij do Castoramy, tam też jest spory wybór... i cena nie zabije... szafek rozsądnych nie kojarzę w naturalnym bielonym drewnie. jak sie nie ma miejsca na wieksza szafke to i w slupku 30 mozna sie zmiescic wiekszosc umywalek dostepnych na rynku czy to w casto czy leroyu nie pasuje na ikeowe szafki. a meble maja typowki, kawal pazdzierza z uchwytem miernej jakosci. te ikeowe przynajmniej ladnie wygladaja chociaz moze jakosc tez nie najwyzszych lotow ale umywalka zgrywa sie z szafka a nie jest od czapy. jesli lazieneczka jest mala i malo w niej miejsca to jasne meble beda lepiej wygladac. poza tym na ciemnych widac kazdy slad, osad, krople wody i kurz. Ewa a czy blat jakis lakierowany albo mocno olejowany nie wytrzyma ablucji córki? a moze cos na zamowienie zrobic? jakas zabudowe gdzie wiecej miejsca tez bedzie? ja sobie chwale te moje zabudowy nad geberitami, ile one pomieszcza:rolleyes: tyle ze to juz nieco wiecej niz sama wymiana umywalki, konkretny remoncik:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.02.2017 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Ptaszki tłuste lubią zimą, bo mnóstwo energii potrzebują, żeby przeżyć. Myślę, że taki nie-eko też by wcinały. A swoją drogą, jak olej palmowy może być eko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.02.2017 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Eko-palma Arni, nic większego nie wejdzie, daję słowo. A otwarte półki to mam teraz i wszystko z nich wyłazi, nawet w koszyku, z koszyka wyłazi... samo, spada, wala się po podłodze i w ogóle bałagan. Umywalki w Casto są fajne, ale szafki kiepskie i mały wybór. O robionych rozmawiałam z wykonawcą. Hmmm, gwałtowne słowa cisną się na usta. Robicie na wymiar? No tak. Ale z drewna? A, nie. No ale jakbym przywiozła takie deski z egzotyka, to może? Nie... Okazało się, że ci wszyscy wytwórcy od siedmiu boleści zamawiają płytę w hurtowni pociętą na wymiar, z obklejonymi bokami i tylko montują. Czyli robią to, co chciałam zrobić kiedyś sama i tylko brak czasu mnie powstrzymał. Bo miałam zamiar w tym systemie zrobić sobie kuchnię. Nawet rozmawiałam w hurtowni, przy dobrym rozplanowaniu elementów na płytach za całą kuchnię bym zapłaciła 1500 zł z okuciami. Zapłaciłam bodaj 4,500. bez wózków itp. Czyli zysk 3000 za odebranie, skręcenie i powieszenie. Może to nie dużo w sumie, choć z drugiej strony za dzień pracy??? W każdym razie jak bym miała robić na wymiar, to bym zrobiła sobie sama. No, sama Arkiem... Ikeowskie może są troszkę lepsze jakościowo??? Są też drewniane w obi, i już mi się ręka wyciągała, ale raz, ze ciemne (pewnie sosna malowana na wenge) a dwa, że zlew jakiś no name, bo ja wiem, co to za firma Deftrans??? a poza tym słupek troszkę gruby, jak dla mnie. Czy ja teraz muszę robić doktorat z szafek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.02.2017 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Weź Ikee...Po co będziesz kombinowała, i kieszeni nie zrujnują... do tego w przyszłości na przeciwległą ścianę poszłabym w szafy bielone... i byłoby miejsca na wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.02.2017 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) Ewa a takie cos?w roznych kolorach i konfiguracjach wielkosciowych, sa tez slupki Znalazlam jeszcze kilka takich z rantem, glownie prostokatnych, swobodnie nakladanych na szafke wiec prawie kazda by sie nadala ale ceny od 700 w gore, wiec nawet nie pokazuje bo to chyba za duzo? http://www.elzet.sklep.pl/pl/p/CERSANIT-szafka-Olivia-umywalka-Cersania-New-60-S543-004.K11-0046/8655 Edytowane 9 Lutego 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.02.2017 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) jeszcze takie cudo znalazlam, zgrabniutka mozna do szafki i na szafke. 500 zł. http://hydromix.pl/15525-thickbox_default/umywalka-z-rantem-60-cm-072700-u-lal-cerastyle.jpg i takie cos, maja tez słupki, kolor ktory podaja to olcha http://hydromix.pl/18547-large_default/szafka-podumywalkowa-santos-75-2d-elita-165332.jpg Edytowane 9 Lutego 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.02.2017 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) w leroy taka serie znalazlam i w ten desen cos bardziej prostego: albo takie cos Edytowane 9 Lutego 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.02.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Te z leruya oglądałam, trochę za duże. Mówię o tych białych. A skąd ta śliczna umywalka za 500???? Daj mi linka, ona jest baardzo ładna ale muszę wymiary obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.02.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 stad:http://hydromix.pl/szukaj?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=cerastyle&submit_search=&p=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.02.2017 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Powiem, że mi "zabiłaś ćwieka". Ona, ta umywalka jest w sam raz i mi się nadaje i ma tylko jedną wadę- cenę. 300 zł więcej, niż ikeowska. Muszę się głęboko zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.02.2017 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 no niestety, na ceneo najtaniej 499 mnie samej sie podoba, az zaluje ze wczesniej nie znalazlam, bym w duzej lazience ja zalozyla. chociaz ta moja tez piekna ale jednak drozsza 3,5 stowki jednak byloby oszczedniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.02.2017 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 dobra, to umywalke masz szukamy do niej tanszych szafek? moze budzet by sie zamknął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.02.2017 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 chyba już nie szukam... Mąż przełknął ikee. Ach, jakie wysiłki musiałam poczynić. Ale łaskawie zdecydował się jutro jechać. Jak teraz powiem, że zmieniam koncepcję, to odetchnie z ulgą i... będę miała szafki za rok, może dwa. Czyli muszę się trzymać tej ikei pazurami. Umywalkę obmacam ikeowską, jeżeli w naturze będzie OK, to biorę komplet. TARcia, a gdzie znalazłaś te umywalki z góry i tą drugą z ikei, co też pasuje???? Ja już ich strony znam na pamięć a znależć nie mogę. Tamta druga ma rant też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.02.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80262106/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20196440/ o te chodzi? i bateriahttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60203090/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.02.2017 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Ale ta z rantem nie pasuje do węższej szafki. Ma głębokości 45 cm a tamta brzydka 41. Ta za 500 też nie pasuje, choć dopuszczam opcję, żeby położyć blat na szafce i ją postawić. Nie, to bez sensu. Spadnie wszystko... Sama nie wiem. Pojedziemy jutro pomacać. Na szafki się zdecydowałam, bo mi się podoba ta seria. Ale umywalka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.02.2017 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 (edytowane) no to nie czaje bo na stronie ikei te dwie umywalki sa dedykowane do tej szafki, tu nawet fotka: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/silveran-hamnviken-szafka-pod-umywalke-z-drzwiami-bia-y__0382346_PE557137_S4.JPGhttp://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hamnviken-pojedyncza-umywalka__0380815_PE555694_S4.JPG a tu linek bezposrednihttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39020380/#/S59020384 Edytowane 10 Lutego 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.02.2017 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 doszlam, szafka jest ta sama, umywalki troche inne maja wymiary ale obie pasuja na te konkretna szafke. a Tobie nie wejdzie te 4 cm wiecej w czesci umywalkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.02.2017 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Rozumiem, że szafki i umywalka kupiona... A teraz zostaje tylko skręcenie przez A. .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.02.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Oczopląsu dostałam i zgłupiałam zupełnie... I szlag mnie trafił, bo jak kurna ja przylażę codziennie to cisza, a tylko odbój robię od razu ruch w interesie! :bye: Kupiłaś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.02.2017 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Kupiłam. Ale fotek na razie niet, bo nie skończone. Kupiłam szafki, o których pisałam. I brzydką umywalkę Na żywo okazała się chyba najładniejsza z dostępnych dla tej szafki. Pozostałe zresztą były szersze. Pewnie by weszły, ale tak mam komfortowe dojście do okna. No i wszystko wygląda ładnie, jest już zapakowane. Z minusów- syfon do bani i mam jedną półkę mniej. Wina może nie syfonu ale naszego niskiego przyłącza. Albo męża Poza tym nie mam lustra powieszonego i wcale kinkietu. Z lustrem zobaczyłam i kupiłam w ikei. Dla mnie cudo. Problem w tym, ze nie popatrzyłam na cenę (nie ważne, nie tak źle) i na wymiary (to już ważne), bo nie bardzo chce wejść a pasuje do reszty jak pięść do nosa. Ale i tak je kocham. http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/karmsund-lustro-sto-owe-czarny__0367487_PE549471_S4.JPG Można je postawić ale można też powiesić. Ciężkie, jak diabli, metalowe. No i te boki nie rozłożą się - za mało miejsca. Nie ważne, i tak je powieszę. Będzie takie lekko złożone Brak mi kinkietu, który zakryje dziurę po przesunięciu starego (czyli stopka musi być w szerz ze 30 cm) i będzie pasował do lustra. Nie mam pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts