EZS 26.03.2017 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Ja posadziłam w kącie ogrodu, wilgotno tam nie jest, więc nie będzie szaleć, obok rosną brzozy, też duże, takie 40 letnie, więc nawet jak sobie urośnie, to niech ma, nie będę jaj żałować. I tak nic w tamtym rogu innego się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.03.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Mi wystarczą 2 wierzby te na "H" - widzę, jakie są żywotne i jak na razie nie czuję nieodpartej chęci posiadania innych odmian tej słodkiej roślinki! Tak sobie myslę właśnie, że powinnam podlać...przynajmniej borówki i Rh...ale sił qrna nie staje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.03.2017 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 U nas na szczęście jeszcze mokro po deszczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.03.2017 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Jak na zawołanie leje więc luuuuziiik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.03.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Też padało. I dobrze, bo wczoraj podlałam goownem a że muszę targać wodęw konewkach, to wodągospodarowałam oszczędnie i bałam się, że mo roślinki popali. Więc dobrze, że dziś podlało. Mam już w zasadzie tylko truskawki do obrobienia i warzywa do przesadzenia na grządki i muszęiść na rynek po pomidory i rozstawić moją mini szklarnię. A potem konieć. Wróc, jeszcze grabienie trawnika i kupa liści. O mamuniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.03.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Szczerze mówiąc jestem wykończona po przeczytaniu tego .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.03.2017 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Ja dojrzewam do wzięcia dnia urlopu. Tylko nie mam kiedy! A zachorowałam na takie skrzynie warzywne. Kiełkuje mi coś w szklarenkach, trzeba by do gruntu przenieść. No i może niedługo rozsady pomidorów będą na rynku. Zaparłam się, żeby mieć wreszcie własne pomidory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.03.2017 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 ktos polknal bakcyla skrzynkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.03.2017 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Zakupiłam deski. Mężowi kupiłam taką maszynę do mielenia gałęzi, fajna zabawka, mam nadzieję, że ta kupa gałęzi za domem znajdzie siw moich skrzyniach w postaci ścinków. Poza tym mam mini szklarenkę z lidla i chcę ją rozstawić nad tymi skrzyniami. Jutro robię przymiarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.04.2017 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 tez o szkalrence pomyslalam ale zakupie taki inspekt chyba akurat na nowalijki bedzie, pietruszki kupilam w doniczkach, na teraz styknie a reszte posieje to moze wzejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.04.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 No! Przez 2 dni narobiłam si, jak dziki osioł. Zatrudniłam córko-koparkę, która wydawała wprawdzie takie odgłosy, jakby już już miała się zepsuć, ale jednak dała radę oddarniować mi poletko. Pojechałam do Csto mężem, kupił mi deski i szmaty po czym skłoniłam go (nie pytajcie o sposoby) do zbicia skrzyń. Kupiłam ziemię. Oj, kupowałam, kupowałam a ciągle nic nie było! Na razie mam jedną połowę zagospodarowaną a ziemi wlazło 7 worków dużych i 3 małe ziemi do warzyw (droga była). Na rynku nabyłam pomidory, pietruszkę, zioła, dołożyłam moje kiełkowane rzodkiewki i tadam! Proszę nie zwracać uwagi na kupę gałęzi z tyłu, to ta kupa, co sama nie chcę iść nigdzie za to co roku obrasta chmielem z bliska widok na zielone Na skrzyni jest pseudo tunel z Lidla. Zrobiłam mu zdjęcie, mąż stwierdził, że będę miała na pamiątkę bo jutro ma być burza Niewykluczone, ale wolałaby,m, żeby jeden sezon przetrzymał. Na przyszły planuję jednak konstrukcję metalowej szklarni, może z folią a może z jakimiś pleksi, pomyśli się, na co będzie kasa. Poza tym skończyłam przód. No, prawie. Jeszcze został mi jeden krzak do przeprowadzenia na tyły Został pieres i ten duży hibiskus, reszta to byliny, lilie, liliowce, piwonie (już wylazły i listki mają) jedna limonka i jakaś drobnica. A'propos drobnicy, kupiłąm goździki a pani twierdziła, że wieloletnie. Nie dwuletnie ale wielo. Możliwe? Myślałam, że nie ma takich stałych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.04.2017 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Taka ładna skrzynia i nikt nie chwali Zaglądam sama do siebie i podziwiam. Podziwiam też w naturze co dzień. Byle nie do pierwszego wiatru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.04.2017 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 ja pochwale i nie wiem czemu nie zauwazylam wczsesniej, jakby wypisalo mnie z subskrypcji. tunel mi sie podoba, sa jeszcze w lidlu?, kupiabym na nowalijki. bo te inspekty na razie sa niedostepne. jutro musze posiac marchewke i jakies warzywa a na razie mam pelne tylko 2 skrzynie i posadzone same truskawki. na szczescie wystarczajaca ilosc ziemii zostawilismy na skrzynie przy rozwozeniu jesienia. nawet mi troche jej jeszcze zostanie, to porobie rabaty wyniesione gozdziki sa wieloletnie, takie wlasnie kupilam ostatnio, prawie 80 sadzonek, beda zadarniały krzaki, jeju jako one pachna. za rok sama swoje bede dzielic na mniejsze kępki i obsadzac kolejne powierzchnie. roslina ladna, tania, nieskomplikowana, bez szczegolnych wymagan i zarabiscie pachnie same plusy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.04.2017 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 O, to się cieszę z goździków. Bo widać, że mam dużo miejsca do zadarniania. Lilie i liliowce rosną w górę a na dole też coś się musi dziać. Na razie walczę z konwaliami. Zarastają mi przód działki, to chwast! Przenoszę je na tyły, tam mi nie przeszkadzają, mogą sobie zadarniać, z przodu ich nie chcę, za bardzo ekspansywne. Tunele mogą gdzie-niegdzie być. Ja swój kupiłam z miesiąc temu, ale w Lidlach czasem leżą różne rzeczy, w moim stoją od miesiąca domice, może i te tunele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.04.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 jakbys miala konwalie wywalac to prosze nie, wsadz w jakis kartonik i slij je do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.04.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Poważnie mówisz? U mojego ojca są całe pola konwali, od niego przywiozłam kilka a teraz cierpię. Jak chcesz, to mogę wysłać, ale nie wiem, czy teraz (dopiero kiełkują) czy jak przekwitną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.04.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) powaznie, ja ostatnio przyzydzilam w ogrodniczym, bo chce duzo a sadzonka po 5 zł, pogielo ich niezle a ja je uwielbiam i chce w polnocnym zakateczku kacik konwaliowy z innymi bylinami. jak nie kwitna mozna teraz jak kwitna to po przekwitnieciu Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.04.2017 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Mnie się co roku wiosną wydaje, że mam mnóstwo pustego miejsca na rabatach. Później, latem się okazuje, że miejsca nie ma, ciasno jest i muszę niektóre roślinki przesadzać albo wręcz przerywać. W tej chwili znów mam wrażenie, że wypadało by coś kupić i posadzić. Staram się ze wszystkich sił nie poddać temu wrażeniu. Na pewno muszę wykopać wysokiego michałka. Rośnie za blisko krzaka, a może to krzak się za bardzo przybliżył? Tak czy siak, wykopię michałka, bo krzoka się już nie da, i posadzę przed domem. Tam, gdzie miały rosnąć malwy. Lubię malwy, ale moje dopadł jakiś grzyb. Wiosną ładnie ruszają, ale w porze kwitnienia mają już zniszczone liście, a i kwiaty są nędzne. Z bólem serca je wykopię, bo teraz wyglądają zdrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.04.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Co to znaczy sadzonka konwalii??? One mają kłącza. Jak perz! Mogę ci napełnić pudełko, mam torf kwaśny, chyba im nie szkodzi do transportu... To tak na poniedziałek przygotuję do wysłania, bo jutro nie dam rady. Agduś, mam ten sam problem. Pusta rabata. Na razie. Dziś dołożyłam lilie. I znowu pędzie problem, jak wylezie to wszystko, co tam siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.04.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 tzn. 1 sadzonka w doniczce = 1 kłacze z 1 listkiem za 5 zł w takim razie pakuj pudelko i slij, dzieki bardzo, uwielbiam konwalie a mam mase miejsca pustego do zasiedlenia :lol2:beda w jednym miejscu z bergeniami, kosaccami, żurawka krwista, dosadze tez cos wiekszego - miodzo rabata wyjdzie:yes: jak to jest dla jednych chwast dla innych super roslina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts