braza 24.11.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Ponoć naukowcy twierdzą (nie wiem, którzy), że jeśli odlatujemy, to nie powinniśmy się kłócić z organizmem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.11.2017 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 inni twierdza ze drzemki sa niezdrowe:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.11.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Chrzanić naukowców - każdy wie, co mu służy i tyle. Ja wiem, że drzemka po południu rozwala mnie całkiem. Po niej nie nadaję się do niczego, a zasnąć nie mogę. Za to moja ciocia, która siedzi do późna i wstaje regularnie przed ósmą rano, musi sobie uciąć drzemkę kole połednia i potem może siedzieć po nocy nad korektą. Moja mama za to zawsze słynęła z wstawania bladym świtem, więc padała jak kawka wieczorem. Później zaczęła przysypiać w dzień i narzekać, że w nocy spać nie może. Znaczy jej drzemanie nie służy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.11.2017 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 No mi też przestaje służyć, niestety. Jeśli jeszcze o jakiejś wcześniej porze padnę to spoko, ale już po 16-ej to niestety muszę to później odpokutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.11.2017 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Niby się wyspałam dzisiaj, a i tak zaczęło mnie ścinać po południu. Pogoda ładna, więc to chyba starość. Nie chciałam, ale musiałam, więc pojechaliśmy do sklepu mimo czarnego weekendu. No i udało mi się nabyć kurtkę wreszcie. Przy okazji dwie cienkie kurtki dla Małgo i bluzę dla Magdy. Żeby było śmieszniej, żadna z tych rzeczy nie była jakoś specjalnie czarno przeceniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.11.2017 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 A było czarno od ludzi i było gdzie zaparkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.11.2017 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Ja dziś kupiłam czarny odkurzacz w Lidlu. Ale to raczej wstęp pod suszarkę Rozmawiałam o suszarce, ale mąż był przeciw. Po co ci, itd. Główny powód to fakt, że trzeba będzie wywalić szafkę z łazienki no i wymyślić miejsca dla rzeczy w niej zawartych. Multum pracy .... pewnie ze 2 godziny zejdzie. Może nawet cały wieczór ze sprzątaniem. No, drugi wieczór to złozenie szafli z IKEI na miejsce tej wywalanej. Nie i nie. OK. Wracamy do odkurzacza. Ukochany męża odkurzacz na dole nam się psuje. To znaczy ciągle go trzeba czyścić i nie ciągnie, jak dawniej. No, ale mąż go kocha. . Zaczęłam szukać nowego, warunkiem jest kabel min 6m. Wcale za wiele takich nie ma. No i ten opór materii ... Wreszcie dziś byłam w Lidlu, akurat była wyprzedaż, no to kupiłam. Na próbę. W domu okazało się, że kabel nie sięga, moc ma małą i ogólnie badziew. Mąz z ulgą go spakował na jutro do oddania. Ale ziarno odkurzacza wzeszło. Więc wieczór spędziłam na pokazywaniu odkurzaczy w necie, każdy oczywiscie miał same mankamenty. Cóż, przypuszczam, że teraz już mogę wrócić do tematu suszarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.11.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Skomplikowane to niezmiernie, ale cóż - życie czasem wymaga takiej dyplomacji.Ja do suszarki nie tęsknię, zresztą nie ma na nią miejsca w żadnej łazience. Odkurzacz mamy całkiem zadowalający, acz nie taki, jaki ja chciałam. Podoba mi się ten, który od czasu do czasu reklamują, ale sprawdziłam jego cenę i śmiech mnie ogarnął. Wolę na wakacje jechać. Właściwie to odkurzacza nie używamy prawie wcale. Wolę zamiatać niż odkurzać, dywanów szczęśliwie nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.11.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 odkurzacz przy ilości piachu wnoszonego przez psa to podstawa egzystencji. Mam jeden na górze, który sama kupiłam i jest OK ale nie chce mi się go targać na dół. Ogólnie wszystkie sprzęty podstawowe mam zdublowane góra/dół. Tak, jakby schody były jakąś barierą Odkurzacz na dole kupił mąż, więc musi być super. Z założenia. Ja go używam dość rzadko, ale nawet to rzadko mnie wkurza No ale, niech ma. Dostałam zainstalowany na stałe przedłużacz i w momencie, gdy odpadło latanie między kontaktami, mogę go zaakceptować. W nagrodę dostałam research po suszarkach i została wybrana ta https://www.euro.com.pl/suszarki/electrolux-edp12074pd.bhtml#opis nawet jest obtaniona na czarno Dlaczego akurat ta? U TARCi ktoś ją polecał, nie ma jakiś specjalnych braków w wyposażeniu, które mogłyby wpłynąć na chęć wydania dodatkowych 200 zł, za tą kasę mam szafkę z IKEi . Klamka suszarkowa zapadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.11.2017 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Suszarka to i mi się marzy, nawet miejsce na nią mam(miałam) przygotowane - miałam, bo w tej chwili stoi tam dodatkowa zamrażarka. Gdy już uda nam się zrobić spiżarkę, to zamrażarka wyniesienie się do niej a w pralni będzie suszarka.... Czy ktoś, choć w przybliżeniu, powie mi, kiedy to nastąpi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.11.2017 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 z suszarka to pewnie dobry wybor, Doriko ja polecala, tez o niej myslalam ale wolalam po prostu z wiekszym wkladem, caly czas jestem zadowolona, maz nazywa ja moja nowa kochanka:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.11.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Ja mam sporą powierzchnię na jednym poziomie, mam dwa odkurzacze, używam obecnie tego kolosa - Numatic WV 470-2, jest niezły, ale kolos i chętnie go zamienię na mniejszy. siła ssania nie jest zła.. ale też nie powala... aby oblecieć dom dołożyłam chyba 3-4 metry przedłużacza... bo inaczej powyrywałam gniazdka. Nie sprawdził się u mnie wielki worek na śmieci, no bo i po co mi on.. wolę częściej wymienić worek, ale mieć dobry odkurzacz. Zalega mi też, mało w sumie używany Power Med... okazał się być badziewiem za srylion pieniędzy.... a na pokazach taki był super.... Przeklęłam go....Ja już kupiłam po wcześniejszym wypróbowaniu Dysona V8 . Według mnie fajny, podręczny i zawsze gotowy do użycia. Do codziennego sprzątnięcia, jak Emil przeleci w butach po domu, przelecę wiatrołap. dywanik w salonie, kuchnię, bez kabli, bez plątaniny, bez wyrywania gniazdek.... Mam dość tego (niby) profesjonalnego kolosa.... Nie wypowiem się na temat jak on się sprawdza u mnie (u kuzynów sprawdza się znakomicie, próbowałam, testowałam, w sklepie sprawdzałam był OK), bo na razie czekam na dostarczenie go. Różnica w cenie w PL a w UK to ponad 1000zł... jak dla mnie to kosmiczna cena, ale o odkurzacz jest z tego co przetestowałam bdb. W sumie nie oglądam TV ale kiedyś przypadkowo zobaczyłam jego reklamę... Już po tym jak mąż zdecydował, że kupimy go... To on zdecydował o jego zakupie, aby ułatwić mi życie.Szkoda, że u nas nie możesz wejść do marketu i zacząć używać po wykładzinach odkurzaczy... chyba by nie znaleźli nabywców na wiele z nich... Najgorsze jest to, że masz paprocha, kładziesz na nim ssawkę, odkurzacz niby pracuje, ale paproch nadal jest na podłodze nie zebrany... tak pracuje większość odkurzaczy... Ewa jak znajdziesz dobry odkurzacz, a ma za krótki kabel aby nie przepinać z gniazdka do gniazdka, to dołóż przedłużacz kilkumetrowy.... Przyjrzyj się firmie Dyson, mają też na kabel i są bdb. Naprawdę są dobre. Te akumulatorowe pewnie nie u wszystkich się sprawdzą i nie wszyscy będą ich zwolennikami, ale te na kabel są warte uwagi też... Tylko ta cena kosmiczna... Ja przetestowałam kilka odkurzaczy w swoim domu, próbowałam też podłączony centralny odkurzacz od znajomego (instalacje mamy , a jednostki jeszcze nie...) i nie powalił mnie na kolana... Muszę mieć dobry sprzęt, bo ja sama sprzątam... jak sama sprzątam to zaoszczędziłam na pomocy domowej na dobre sprzęty do sprzątania. [h=1][/h][h=1][/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.11.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Kochana, bezprzewodowy to ja mam i on jest na co dzień, tak na szybko. Ale piach to on ssie tak sobie. Dyson patrzyłam, za drogi. W końcu to tylko odkurzacz. Wydać na samochód, to rozumiem, ale na odkurzacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.11.2017 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Ja nie miałam podręcznego, więc już nabyłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.11.2017 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Mój Pegazik był tańszy niż ten odkurzacz z reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.11.2017 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Ewa, tez do niedawna mialam przenosny aku. niestety po kilku latach padl ze starosci. wydawanie kilka tysi na szpanerski odkurzacz to dla mnie glupota, u mnie piach zostaje w wiatrolapie nie mam go otwartego na reszte domu wiec tym bardziej bez sensu. styknie mi szufelka z centrala. i reklama mnie jakos nie przekonuje, zeby mialo to sensownie dzialac potrzebuje v8 - 2,5 tys. nielogiczne lokowanie kasy:lol2: na reszte domu odkurzacz centralny jest miodzio, u nas niebawem zawisnie, do tego komplet koncowek jakie tylko mi sie zamarza a koszt niemalze identyczny jak reklamowany gadzet. a central ciagnie jak smok, wyprobowalismy u sasiadow:cool: zreszta ja nie z tych co postaw sie a zastaw sie, a zamiast kolejnego gadzetu wole pojechac gdzies z mezatym na romantyczny wypad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.11.2017 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Każdy ma inne priorytety. Mnie jeżdżenie nie kręci, może dlatego, że i tak jeżdżę, bo muszę. A romantycznie? brrr... znudziłabym się. Za to lubię gadzety. Niektóre. I samochody, ale mnie nie stać I uwielbiam ciuchy. A'propos, Arnika, kiedy jedziesz do GB? Tam jest M&S, od którego jestem odpępniona. A takie piękne golfy są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.11.2017 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 W ciągu miesiąca byłam dwa razy, wróciłam tydzień temu.... i na razie się nie wybieram. M&S ma sprzedaż wysyłkową? Wiesz jaki rozmiar potrzebujesz? Może dało by się to załatwić, choć kuzynka bardzo źle się czuje i chyba od jakiegoś miesiąca nie jeździ do sklepów, zamawia w necie wszystko.Masz zapchaną skrzynkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.11.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 JAk to zapchaną???? Odtykałam ją wczoraj??? Co mam jeszcze wywalić oprócz wiadomości otrzymanych i wysłanych? Ten golf jest właśnie w necie, ale oni nie mają transportu do Polski. Niestety. Że też nic nie powiedziałaś czyż nie ładny? http://asset1.cxnmarksandspencer.com/is/image/mands/SD_01_T43_0345_T4_X_EC_0?$PLP_PRODUCT_IMAGE$ a jeszcze wczoraj była ta spódnica, którą tu widać kawałkiem, a dziś już nie ma! A taka sliczna. Nawet nie wiem, gdzie bym ją mogła założyć, bo raczej wieczorowa jest, ale sama w sobie mi się podoba... http://asset1.marksandspencer.com/is/image/mands/SD_01_T38_3196_Y0_X_EC_0?$PDP_PROD_IMAGE$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.11.2017 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 golfow nie lubie ale maja kilka innych ciuszkow, ktore chetnie bym przytulila i wiem, ze bym w nich swietnie wygladala:cool:w sumie to moze i lepiej bo nie moglabym sie oprzec i pensja fruuuuuuuu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts