Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Jeszcze tak pomyślałam, że dobrym rozwiązaniem są studia międzywydziałowe. Można wtedy sobie pokombinować jeśli chodzi o przyszłe zajęcie. Znam dziewczynę, która studiuje historię sztuki i markening razem połączone, bo chce w przyszłości mieć galerię sztuki i nią dobrze zarządzać.

Internet mi odcięło na 1 dzień. Czułam się jak na odwyku :)

Jamles. OK, ale w całym tym systemie chodzi o jedno - ŻEBY ZA REFUNDACJĘ ZAPŁACIŁ KTOŚ, KTO SIĘ NAWINIE a nie państwo. Albo lekarz się przestraszy i będzie pisał recepty na 100% - i to jest ideał, bo sobie zapłaci sam pacjent - albo się nie przestraszy i wtedy znajdzie się powód, żeby za tą receptę zapłacił lekarz. Jak zapłaci, to zmądrzeje i już będzie płacił pacjent. Chcesz tego? Bo tak na prawdę lekarze w tej chwili walczą, żeby tak nie było. Jeżeli ludzie tego nie zrozumieją i nie poprą- to będą płacić za leki i tyle.

A to ciekawostka. Czyzby Krus nie przelewał na zusowskie konta?

Problem z ubezpieczeniami jest taki, że nie jest istotne, czy zakład zapłacił ale czy zus zaksięgował. Jeżeli mu się zapomniało albo zusowej panience paluszek się omsknął na klawiaturze i poszło na inne konto, to płacić ma.... lekarz. Serio!

I nie ma się co dziwić, że w dzisiejszych czasach kabareciarze nie mają co robić! Życie codzienne stało się takim kabaretem, wciąż udając, że to na serio, że kabarety zeszły na psy! No bo jak przedstawić taki autentyczny absurd w oparach absurdu? Absurd do kwadratu?

Wyluzuj się. Ty sie zajmij nauką, a my będziemy trzymać kciuki - efekty będą rewelacyjne - gwarantuję to! Jeżeli strach jest konieczny, to mogę go wziąć na siebie - wypiję sobie w rzeczony poniedziałek mocną kawę i będę się czuła jak przed najgorszym egzaminem. A Ty sobie zdawaj spokojnie.

Ewa - wszystkie sędziowskie nosy zostaną elegancko utarte i wzniosą sie w górę w niemym podziwie rozległości Twojej wiedzy i oceanów Twojej elokwencji - na bank!!! :yes:

Przecież jest niezwykle silny imperatyw - musisz dziecku swemu pokazać, jak to się robi! ;)

Ewa - Ty po prostu masz trzymać fason i zdać ten cholerny egzamin śpiewająco!!! Ja też mogę się postresować za Ciebie, powiedz tylko w jakim zakresie się trzeba stresować, a my się z Agduś już ugadamy, co która przejmuje!!!