Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

O! Pepe Pan Królik!

u Amalfi? :)

Ja dziś do 19 pracowałam zawodowo (znaczy zarobkowo) a teraz się lenię.

A tu wszędzie święta i święta... a za oknem szaro i błeee. reklamację zgłaszam. Albo są te Święta z całym wiosennym inwentarzem albo nie ma i ja się obrażam :)

u Amalfi? :)

Ja dziś do 19 pracowałam zawodowo (znaczy zarobkowo) a teraz się lenię.

A tu wszędzie święta i święta... a za oknem szaro i błeee. reklamację zgłaszam. Albo są te Święta z całym wiosennym inwentarzem albo nie ma i ja się obrażam :)

Żadnych świąt nie ma! Święta to są wtedy, kiedy najpierw robię porządki (czasem zgrubne) i dekoruję, potem coś pichcę, coś świętujemy rytualnie, następnie odpoczywamy, gramy, oglądamy rodzinnie i każdy robi, to na co ma ochotę. Takie jest Boże Narodzenie. A Wielkanoc? Wyjeżdżamy co roku, więc przygotowania odpadają, a potem się tłoczymy, nawet poczytać się nie da, bo ciężko się skupić, dzieci się kotłują i... dobrze, że wtorek po świętach jest wolny w szkołach, żeby odpocząć. W dodatku pogoda kijowa i trzeba siedzieć w domu, bo pada.

O rany, dziękuję za zyczenia :)

Padłam. Upiekłam dziś zakalec mazurka, tort z kremem, babkę gotowaną z połową szklamki spirytusu i chleb który nie urósł.

Z rzeczy jadalnych kupiłam w leclercu cieciorkę i oliwę truflową. Cieciorkę ugotowałam, polałam oliwą i.... bedzie to moje ukochane danie na przyszłość. Niebo w gębie. Cały dzień się pozywiam:)

Nie lubię żurku ani białego barszczu (chociaż nie mam pojęcia, czy jest między nimi jakaś różnica). U mojej babci biały barszcz był potrawą wigilijną i zmuszano mnie do zjedzenia go, bo inaczej aniołek nie przyniesie prezentów. Mam ciężki uraz.

Nie lubię żurku ani białego barszczu (chociaż nie mam pojęcia, czy jest między nimi jakaś różnica). U mojej babci biały barszcz był potrawą wigilijną i zmuszano mnie do zjedzenia go, bo inaczej aniołek nie przyniesie prezentów. Mam ciężki uraz.

Czyli masz traumę z dzieciństwa. :) Barszcz chyba jest zabielany, a żurek nie. Ale pewna nie jestem. :)

Ja też nigdy nie widziałam różnicy. Ale dla mnie jedyny barszcz pochodzi z piekarni, taki prawdziwy, gesty i bez zabielania. Na białej kiełbasie. I pomyśleć, że w tym roku nie zdążyłam... wykupili mi barszcz w piekarni!!!! Nic to, będzie po świętach...

Rany, jak dobrze, że już po świętach...

Szkoda tylko, że jutro do pracy. Przydałby się jeden dzień odpoczynku, a tu nie ma przeproś.

Koszmarnie się objadłam, skoczyło mi cisnienie przez nadmiar soli w pozywieniu, jutro wraca dieta i to ostra. Ciasta zostały, najwyżej wywalę. Słoną kiełbasę ugotuję. Mam dość, chcę znowu być głodna !!!