Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Gdzie chcę jechać? ze dwa dni Hel a potem gdzie się da i nie ma duzo ludzi w kierunku na wydmy w parku narodowym. Mam coś ponad 2 tyg, ze 4- 5 dni na 3miasto (to poza konkursem), dwa hel dwa dojazd zostaje z 5 -7 dni na jakąś dziurę gdzie można spokojnie skoczyć do Parku, połazić po plarzy a szczytem marzeń jest pożyczenie roweru. Patrzcie, jak mi mało do szczęścia potrzeba....chyba, że właśnie takie miejsce jest nieosiągalne nad naszym morzem, czego nie wykluczam. Mam jeden warunek - nad morzem a nie zatoką, żeby jodu nałykać :) Inaczej zostałabym na Zaspie u ciotki (to jest opcja na ulewne deszcze, alternatywą jest wynajęcie pokoju wtedy)...

Arnika, do mnie nalepiej dzwonić wieczorami, bo w dzień często wyłączam komórkę (pacjenci) albo nie słyszę jej gdzieś w czelusciach torebki. Ale jakby co to zawsze oddzwaniam :)

Ewa, to może się spotkamy. My wyjedziemy wprawdzie już w połowie lipca, ale chcemy po drodze zobaczyć Toruń, Malbork, może Czerwone Bagna nad Biebrzą, Gdańsk, Oliwę, Hel (przelotem jako ciekawostkę dla dzieci), Swornegacie, Uroczysko, a po drodze jeszcze pewnie coś nam wpadnie do głów. Metoda ta sama - namiot w bagażniku jako podstawa, ale jeżeli się trafi tani nocleg, to nie wzgardzimy. Żadnych planów i rezerwacji. Wypraktykowaliśmy za granicą, to i w Polsce się pewnie da. A na deser Dania być może.

Parę lat temu fajnie było w Rowach. Przy wejściu na plażę ciasnota koszmarna, ale ludzie na szczęście leniwe i stadne, więc kawałek dalej w stronę Parku Narodowego plaża była już pusta.

W kółko tylko Hel - Władysławowo - Hel - ....

a po środku jest Kuźnica! Nie wiem jak teraz, ale jeszcze kilka lat temu przecudowna dziura! Kwatery zawsze w ciemno jakieś się znajdą, cisza spokój, parę (dosłownie!) smażalni, w co drugim domu rybak, który może rybki przynieść... albo sąsiad rybak i przyniesie...

Luksusów brak, ale baterie naładować można na maxa... jak ktoś oczywiście lubi takie klimaty.

A w ogóle to dzień dobry:)... witam się pięknie:wiggle:

a witam :)

Środek byłby fajny ale jako byt samoistny a ja muszę to trójmiasto w celach pedagogiczno-sentymentalnych zaliczyć. Więc nie chcąc spędzać całego urlopu w samochodzie szukam czegoś w szerokim sąsiedztwie. Ale będę pamiętać o Kuźnicy. A gdzie ona jest, tak dokładniej? Bo na mapie koło Widawy i bez rybaków ;)

Edytowane przez EZS

Tak sobie czytam i czytam i się zastanawiam czy ja nienormalna jestem, czy to z Was masochiści ...polskie morze...hymmmm

Znam dwie plaże, gdzie zwłoki koło zwłok nie leżą - Karwińskie Błota i Łasin - tę ostatnia zdarzało mi się mieć na własność, znaczy prócz mojego kocyka w promieniu kilometra, ani żywej duszy.

Acz po ostatnich dwóch nadbałtyckich wakacjach, musiano by mi zaoferować naprawdę duże pieniądze, bym ponownie się tam wybrała (w sezonie)....a morze jest takie piękne późną jesienią.....

dobry wieczór :)

ja jestem pół masochistka.

Po prostu jak groził mi wyjazd 10 raz na tą samą górę, do tych samych ludzi itd, to musiałam wymyśleć coś innego. A że nie cierpię leżeć na kocyku, to łazić można i po polskim brzegu :)

ja jestem pół masochistka.

Po prostu jak groził mi wyjazd 10 raz na tą samą górę, do tych samych ludzi itd, to musiałam wymyśleć coś innego. A że nie cierpię leżeć na kocyku, to łazić można i po polskim brzegu :)

i koordynacje ruchową poćwiczyć w tym szalonym slalomie i podskokach ;)

ale ja dziwak jestem, bo nie umiem odpocząć w tłumie ludzi, dlatego pokochałam Słowację, miłością wielką i namiętną

Edytowane przez malka

Kiedy jeździliśmy nad polskie morze, zawsze udawało nam się znaleźć kawałek plaży tylko dla nas. Strasznie aspołeczni jesteśmy i dzikie tłumy nas odstraszają, dlatego codziennie darliśmy wzdłuż brzegu dwa - trzy kilometry, żeby spokojnie rozłożyć kocyk. Wyglądaliśmy przy tym jak karawana objuczonych wielbłądów, bo oprócz koców, ręczników, zabawek do piasku i dzieci z wyposażeniem, ciągnęliśmy wałówkę na cały dzień oraz rozrywki wszelakie. Wracaliśmy na obiadokolację. I dobrze było, ale trochę nudno - jak to nad morzem.

Jak się ma swój jacht, to się żegluje. :cool:

Miałam pytać - macie traktor jakiś?

Czym skosiliście dzisiaj te 3 ha? :rolleyes:

Szkoda, że nie mieszkacie przez płot z nami - jak krowy mają biegunkę, to my byśmy to goowno pozbierali... :rotfl:

wątek zszedł na biegunki, czyli biorąc pod uwagę "Forumową przychodnię" to w dobrym kierunku. Szkoda, że w kontekście krów, bo jakoś nie miałam okazji specjalizować się w dużych zwierzątkach :)

Slalom po plaży nie jest moim ulubionym sportem, dlatego szukam dziur bezludnych... Kuźnice obejrzę.

Dziś porozmawiałam z młodą serio, bo muszę ten namiot kupić. Dałam wybór - zamawiam chałupę i siedzimy na brzegu lub kupuję namiot i jeździmy. Stwierdziła, ze namiot; będzie miała przynajmniej oryginalne wakacje w porównaniu z jej kolegami z klasy, z których większość jedzie z rodzicami do Włoch/Chorwacji/Maroka (niepotrzebne skreslić). Po czym dodała "mam nadzieję, że nie będę żałować ;) " Chyba już trochę zna mnie i moje umiejętności komplikowania życia.....

Kiedyś fajnym odludziem były Piaski, czyli ostatnia miejscowość na Mierzei Wiślanej. Kończyła się droga i potem pusta plaża i rosyjska granica. Ale jak jest teraz to nie wiem.

Takią symbiotyczną z Malborkiem stronkę znalazłam:

http://www.noclegi.malbork.pl/noclegi-w-malborku,20,camping-piaski-na-mierzei-wislanej.html

Edytowane przez amalfi