Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

coś mamy sezon na urazy. Pojachałam dziś "przejechać" psa na rowerze i wyszlo mi dokładnie. Pies mi podlazł pod rower a ja pięknym szczupakiem przeleciałam nad kierownicą i zaryłam buzią w asfalt. Najpierw policzyłam zęby... są wszystkie. Potem zobaczyłam jezioro krwi z nosa. Wyglądam jakby mi ktoś przyfasolił za sloną zupę. Wargi spuchniete, broda zdrapana, nos obrzekniety i podrapany. Ale i tak najgorzej wyszło moje biedne kolano - jeszcze się nie zagoiło i znowu oberwało. Zużyłam butelkę wody utlenionej, voltaren an kolano, doczołgałam się do lapka i na tym dziś poprzestanę. Widzę za to oczami wyobrazni miny moich pacjentów jutro. O rany....

pozwolicie, że zdjęć nie będę wklejać :(

O rany, no to naprawdę pech!!!

Oby jak najszybciej szanowne oblicze wróciło do normalnego wyglądu!

Wiem, jak możesz wyglądać, bo w bardzo podobny sposób pojechał kiedyś twarzą po bruku nasz Dziadek - wyglądał, jakby miał spotkanie III stopnia z czołgiem!

No naprawdę... :(

O jejuśku!:eek:

Biedulka:(. I Ty idziesz taka poobijana jutro do pracy???

Ty może lepiej idź... do lekarza po zwolnienie. Co będziesz pacjentów stresowała?!

Łojjjj ...

Niedobrze....

Noo z takimi urazami, jak leczyć pacjentów, jak samej się potrzebuje opieki medycznej...

Ja bym do chirurga poszła i niech mnie leczy... no chyba, że rodzinny da L4...

L4 to ja, jak się uprę mogę sobie sama wypisać. Ale co z tego. Pacjenci umówieni, niektórzy przyjeżdzają spoza Łodzi... Jakbym miała jeden dzień, to bym odwołała, a tak to trochę głupio.

Zobaczę jak będę się jutro czuła. Poobijana to pryszcz, plasterki nalepię. Gorzej kolano, znowu obrzękniete :(

Ewa, duża dziewczynka jesteś, a kurde taka niepoważna.

Zrobisz sobie takie kuku z tym kolanem, że będą Cię kroić, a rekonwalescencja potrwa długie miesiące.

Przyjmij jutrzejszych pacjentów, a do tych z dni następnych niech dzwoni recepcjonistka odwoływać wizyty, a Ty do chirurga, usg zrobić koniecznie.....

bo jak zdejmę pasa , przyrżnę w doopę....... ;)

proszę mi tu nie krcić nic z moim udziałem. Aktualnie raczej straszę ludzi ;)

Kolano sp[uchnięte, więc nikt go nie zbada na razie, obrzęk musi minąc. poszłam do pracy o kuli, więc oszczędzam noge... Po całodziennych okładach z maści salicylowej już wygląda duzo lepiej, w przeciwieństwie do mojej buzi...

No pieknie pieknie Pani Doktórko :cool: Cudny przyklad prevencji i natychmiastowego wdrazania wlasciwego leczenia :bash: My tu tak w Ciebie zapatrzone , ze jak nic wybuchnie nam pomor na ortopedyczne skrecenia, obicia, naciagniecia, wybroczyny i zlamania, ktore w zaciszu domowym, albo w pedzie metrem lub inna kolejka leczyc bedziemy, obficie kraszac octem (w sumie szkoda, ze nie winem ;)) i ostukujac ortopedyczna kula :lol2:

Na drugi raz kup smycz rowerowa a zarowno twarz i kolanko beda zdrowiutkie :-) http://media.mediazs.com/bilder/smycz/rowerowa/w/zestawie/kleinmetall/1/300/5109_kleinmetall_fahrradhalter_1.jpg

No pieknie pieknie Pani Doktórko :cool: Cudny przyklad prevencji i natychmiastowego wdrazania wlasciwego leczenia :bash: My tu tak w Ciebie zapatrzone , ze jak nic wybuchnie nam pomor na ortopedyczne skrecenia, obicia, naciagniecia, wybroczyny i zlamania, ktore w zaciszu domowym, albo w pedzie metrem lub inna kolejka leczyc bedziemy, obficie kraszac octem (w sumie szkoda, ze nie winem ;)) i ostukujac ortopedyczna kula :lol2:

Na drugi raz kup smycz rowerowa a zarowno twarz i kolanko beda zdrowiutkie :-) http://media.mediazs.com/bilder/smycz/rowerowa/w/zestawie/kleinmetall/1/300/5109_kleinmetall_fahrradhalter_1.jpg

O mamuniu - a co to jest i jak to działa...? :o

Kochani - wielka prośba!!!

Nowa aukcja dla Tomka jest!!!

Zgłaszajcie fanty, licytujcie, potrzebujemy zebrać 3 tysiące na masaże dla Tomka, zapraszam TUTAJ!!!

Kto może, przeklejcie to do swoich wątków, dobrze? :lol:

To jest jakby sztywny hol... Na sztywnym holu montowane są też wózki takie dla dzieci.. tylko te wózki jeżdżą za rowerem, a pies biegnie równolegle z rowerem i właścicielem...

nie do konca taki z niego sztywniak ;) Smycz ma amortyzator, ktory daje mozliwosc ograniczonego jej rozciagniecia. Jest to tez potrzebne przy hamowaniu (aby lagodniej wyhamowac psa), lub w przypadku gdy nagle pies zrywa sie w pogoni np. za kotem ;) Fajne ustrojstwo i mozna dowolnie regulowac kierunek prawa/lewa. Jak pies biegnie z nami sciezka rowerowa, to wiadomo musi byc po prawej, a w lesie to juz jak nam pasuje :-)