EZS 20.05.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 coś mamy sezon na urazy. Pojachałam dziś "przejechać" psa na rowerze i wyszlo mi dokładnie. Pies mi podlazł pod rower a ja pięknym szczupakiem przeleciałam nad kierownicą i zaryłam buzią w asfalt. Najpierw policzyłam zęby... są wszystkie. Potem zobaczyłam jezioro krwi z nosa. Wyglądam jakby mi ktoś przyfasolił za sloną zupę. Wargi spuchniete, broda zdrapana, nos obrzekniety i podrapany. Ale i tak najgorzej wyszło moje biedne kolano - jeszcze się nie zagoiło i znowu oberwało. Zużyłam butelkę wody utlenionej, voltaren an kolano, doczołgałam się do lapka i na tym dziś poprzestanę. Widzę za to oczami wyobrazni miny moich pacjentów jutro. O rany.... pozwolicie, że zdjęć nie będę wklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 O rany, no to naprawdę pech!!! Oby jak najszybciej szanowne oblicze wróciło do normalnego wyglądu! Wiem, jak możesz wyglądać, bo w bardzo podobny sposób pojechał kiedyś twarzą po bruku nasz Dziadek - wyglądał, jakby miał spotkanie III stopnia z czołgiem! No naprawdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.05.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 O jejuśku! Biedulka:(. I Ty idziesz taka poobijana jutro do pracy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.05.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ty może lepiej idź... do lekarza po zwolnienie. Co będziesz pacjentów stresowała?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.05.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 O jejuśku! Biedulka:(. I Ty idziesz taka poobijana jutro do pracy??? Ty może lepiej idź... do lekarza po zwolnienie. Co będziesz pacjentów stresowała?! Łojjjj ... Niedobrze.... Noo z takimi urazami, jak leczyć pacjentów, jak samej się potrzebuje opieki medycznej... Ja bym do chirurga poszła i niech mnie leczy... no chyba, że rodzinny da L4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.05.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 L4 to ja, jak się uprę mogę sobie sama wypisać. Ale co z tego. Pacjenci umówieni, niektórzy przyjeżdzają spoza Łodzi... Jakbym miała jeden dzień, to bym odwołała, a tak to trochę głupio. Zobaczę jak będę się jutro czuła. Poobijana to pryszcz, plasterki nalepię. Gorzej kolano, znowu obrzękniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.05.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ewa, duża dziewczynka jesteś, a kurde taka niepoważna. Zrobisz sobie takie kuku z tym kolanem, że będą Cię kroić, a rekonwalescencja potrwa długie miesiące. Przyjmij jutrzejszych pacjentów, a do tych z dni następnych niech dzwoni recepcjonistka odwoływać wizyty, a Ty do chirurga, usg zrobić koniecznie..... bo jak zdejmę pasa , przyrżnę w doopę....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.05.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 malka, USG zrobię sobie w spółce jak się natknę w piątek na kolegę ortopedę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.05.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 bo jak zdejmę pasa , przyrżnę w doopę....... Malcia - ale nakręć filmik z tego wydarzenia, cooo..??? Dobra, sama wyjdę! http://www.cosgan.de/images/smilie/figuren/k020.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.05.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 proszę mi tu nie krcić nic z moim udziałem. Aktualnie raczej straszę ludzi Kolano sp[uchnięte, więc nikt go nie zbada na razie, obrzęk musi minąc. poszłam do pracy o kuli, więc oszczędzam noge... Po całodziennych okładach z maści salicylowej już wygląda duzo lepiej, w przeciwieństwie do mojej buzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.05.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Oj Ewa, Ewa..... jutro pewnie też idziesz do roboty, nie??? no ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.05.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Tak wszyscy krzyczymy na innych, a sami robimy dokładnie to samo w takich sytuacjach. No nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.05.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 No pieknie pieknie Pani Doktórko Cudny przyklad prevencji i natychmiastowego wdrazania wlasciwego leczenia My tu tak w Ciebie zapatrzone , ze jak nic wybuchnie nam pomor na ortopedyczne skrecenia, obicia, naciagniecia, wybroczyny i zlamania, ktore w zaciszu domowym, albo w pedzie metrem lub inna kolejka leczyc bedziemy, obficie kraszac octem (w sumie szkoda, ze nie winem ) i ostukujac ortopedyczna kula Na drugi raz kup smycz rowerowa a zarowno twarz i kolanko beda zdrowiutkie http://media.mediazs.com/bilder/smycz/rowerowa/w/zestawie/kleinmetall/1/300/5109_kleinmetall_fahrradhalter_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.05.2012 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Idziesz do pracy czy do koleżanki, albo kolegi, żeby Ciebie pooglądali...? Lepiej się dzisiaj czujesz? I dzień dobry Państwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.05.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 No pieknie pieknie Pani Doktórko Cudny przyklad prevencji i natychmiastowego wdrazania wlasciwego leczenia My tu tak w Ciebie zapatrzone , ze jak nic wybuchnie nam pomor na ortopedyczne skrecenia, obicia, naciagniecia, wybroczyny i zlamania, ktore w zaciszu domowym, albo w pedzie metrem lub inna kolejka leczyc bedziemy, obficie kraszac octem (w sumie szkoda, ze nie winem ) i ostukujac ortopedyczna kula Na drugi raz kup smycz rowerowa a zarowno twarz i kolanko beda zdrowiutkie http://media.mediazs.com/bilder/smycz/rowerowa/w/zestawie/kleinmetall/1/300/5109_kleinmetall_fahrradhalter_1.jpg O mamuniu - a co to jest i jak to działa...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.05.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Kochani - wielka prośba!!! Nowa aukcja dla Tomka jest!!! Zgłaszajcie fanty, licytujcie, potrzebujemy zebrać 3 tysiące na masaże dla Tomka, zapraszam TUTAJ!!! Kto może, przeklejcie to do swoich wątków, dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.05.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 No jak to co to jest... to jest jakby wysięgnik dla psa i go z jednej strony ( tej z kolorowym drążkiem) montujesz do roweru, a do drugiego końca przypinasz psa.. wówczas pies nie ma szans , że podejdzie pod koła roweru.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.05.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 a wygląda jak narzędzie tortur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.05.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 To jest jakby sztywny hol... Na sztywnym holu montowane są też wózki takie dla dzieci.. tylko te wózki jeżdżą za rowerem, a pies biegnie równolegle z rowerem i właścicielem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.05.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 To jest jakby sztywny hol... Na sztywnym holu montowane są też wózki takie dla dzieci.. tylko te wózki jeżdżą za rowerem, a pies biegnie równolegle z rowerem i właścicielem... nie do konca taki z niego sztywniak Smycz ma amortyzator, ktory daje mozliwosc ograniczonego jej rozciagniecia. Jest to tez potrzebne przy hamowaniu (aby lagodniej wyhamowac psa), lub w przypadku gdy nagle pies zrywa sie w pogoni np. za kotem Fajne ustrojstwo i mozna dowolnie regulowac kierunek prawa/lewa. Jak pies biegnie z nami sciezka rowerowa, to wiadomo musi byc po prawej, a w lesie to juz jak nam pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts