braza 14.06.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Ale ja lubię rosół!!!!!! Uwielbiam wręcz!!!! Dobra ... wcale nie musi być w niedzielę, ja tam mogę go jeść każdego dnia!!! DAL jest wynalazkiem absolutnie niechrześcijańskim bo stosowany jest ZAWSZE kiedy istnieje taka potrzeba, nie tylko od święta!!!! Ewcia, odezwij się po powrocie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.06.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Ja tam uwielbiam się lenić w niedzielę! To takie USPRAWIEDLIWIONE wtedy jest! Każdego dnia pracujemy od 6-7 rano do 20, czasem 21. Nie da się tak ciągnąć bez odpoczynku. I niedziela jest doskonałym dniem na to, aby nie musieć nic robić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.06.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Wróciłam, na razie. Cóż, w tych Reptach brak mi główni netu. Niby jest w bibliotece Wifi ale.. wolne jak slimak. Czytać się da, ale pisać już nie za bardzo. A w komórce już w ogóle nic nie napiszę. Generalnie szpital fajny, bazę mają super. Nauczyć to się nic nie nauczę, ale obejrzę co mi się pzryda i o co mogę powalczyć. Gdyby nie baza hotelowa, to mogłabym tam siedzieć i siedzieć. Ale niestety. U salezjanów pokoje po 60 są owszem ładne, ale bym poszła z torbami. A te po 35 są beznadziejne. Znaczy nawet nie sam pokój, ale łazienka brudna i śmiedząca. Aż mnie otrząsa na wspomnienie i na to, że musze tam wrócić. Park ładny lecz mnie nic po tym. W poniedziałek się wyrwałam i pobiegłam na 4 km spacerek. Sztolnie zobaczyc. Już jak doszłam, to wiedziałam, że jest kiepsko, ale musiałam wrócić. No i we wtorek nie mogłam stanąć na nodze, od wtorku jestem na lekach i powolutku się kuruję. D.. mi rosnie, bo się nie ruszam a odchudzanie na obczyźnie nie idzie. Ogólnie kiepsko. Niech jeszcze ten przyszły tydzień minie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.06.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Współczuję Ci, bo bywam często w delegacjach w miejscach, które mnie osłabiają. Męczy to tak, że człowiek ma wrażenie, że siedzi w danym miejscu dwa razy dłużej niż jest tam rzeczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.06.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Kup dpmestos i polej całą łazienke u salezjanów, mały koszt, a będzie czysto i bez smrodu pleśniowego i innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.06.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Noooo, po łazienkach widać, gdzie czas zatrzymał się w komunie ... I po kwizdek leciałaś te 4 km???? Lekarz, psia krętka - ale jak to mówią : "Szewc bez butów chodzi"!!!! Dbaj o tę nogę, a tyłkiem się nie przejmuj, zmaleje jak już będziesz mogła normalnie chodzić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.06.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 No, niech mi teraz jeszcze jakiś lekarz zacznie zawracać głowę, że nierozsądna jestem!!! Podam przykład rozsądnego lekarza Domestos fuj! Sama trucizna! Ja odkryłam takie fajne środki z żabką zieloną - do prania i do czyszczenia. Eko (tak napisali na opakowaniach), skuteczne i niedrogie. Nasze bakterie w oczyszczalni skaczą z radości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.06.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Nie moje bakterie ale reptowe. Chyba domestos kupię, choć nie wiem, czy z ich nedznym wywiewem nie umrę od zapachu Coś w tym jest, że w takich beznadziejnych miejscach czas płynie dwa razy wolniej.. Co do rozsądku to myslałam, że jestem. Szłam sobie powoli i nic mnie nie bolało. Jak zaczęło boleć, to już miałan na liczniku te 4 km i - niestety- musiałam wrócić. Ten powrót mnie dobił! Za to dziś bardzo rozsądnie wsiadłam na rower. W ramach rehabilitacji Znowu te zielone liszki mi wlazły na agrest!!! Rano wyskubałam. Przyszłam wieczorem - znowy masa siedzi. Wyskubałam. Potem jeszcze dziecko poszło i nadal były. Za to liści prawie już nie ma... mój ulubiony agrest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.06.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Właśnie dzisiaj pryskaliśmy szarym mydłem. Roztworem znaczy. Mszyc w tym roku mamy niesamowicie dużo! Koszmar jakiś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.06.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 ja kupiłam taki jakiś spray na mszyce. Na różach działa ale co zrobić z mszycami na pietruszce??? Przecie ten spray jest niejdalny! Mydła nie mam, może kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.06.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Róż nie pryskaj, jezeli kwitną, bo pszczoły trujesz!!! Mydło kup. Kiedyś popryskałam płynem Ludwik, ale za mocny roztwór zrobiłam - mszyce zdechły natychmiast, łubiny kilka dni później. No ale łubiny odrosły, a mszyce nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.06.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Ewa, zajrzyj na mój blog, z lewej masz wyszukiwarkę, jak wpiszesz "opryski biologiczne", to wyjda Ci posty z wieloma metodami.Opryski to najwcześniej powinno się robić po 20, bo wtedy pszczoły kończą obloty.Jak kupisz w ogrodniczym gotowe mydło ogrodnicze potasowe to to jest to samo, co roztwór szarego mydła, tylko łatwiej rozpuścić, bo płynne jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.06.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 róże jeszcze nie kwitną, pryskałam po 8 a teraz deszcz kropi, więc może pszczołom nie zaszkodzi. Ale na pietruszkę to szare mydło zastosuję, bo ludwika może nie przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.06.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Ja zrobiłam za mocny roztwór tego Ludwika, może gdyby był słabszy, to łubiny by przeżyły. A swoją drogą dziwne - wtedy mszyce oblazły mi tylko łubiny, a w tym roku inne rośliny, a na łubinach ani jednej. Za to przylazły inwazyjne biedronki - takie żółte z mnóstwem kropek. I gryzą cholery zupełnie bezinteresownie! Bo te nasze gryzą tylko w obronie własnej, a te wredne siadają na człowieku i żreją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.06.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 u nas są czerwone. Moje dziecko je łapie i sadza na pietruszkę z mszycami, podobno jedżą mszyce. Ale chyba mają za mały przerób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.06.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 U nas też są nasze siedmiokropki, ale najwyraźniej pojawiły się azjatyckie biedronki Harmonia axyridis. Te cholery wprawdzie żreją mszyce, ale też larwy naszych biedronek i innych owadów, a w dodatku owoce też. Ponoć wgryzają się do wnętrza winogron! I wywołują uczulenie. Ja sobie nie życzę takich gości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.06.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Te żółte i inne niż nasze tłukę zawsze bez cienia litości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.06.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 A ja mam problem z tłuczeniem czegokolwiek, co mnie w danym momencie nie gryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.06.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 No to znowu jadę na wygnanie... Będę czytać ale pisać to tylko z doskoku. Pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.06.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Czystej łazienki życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts