Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Ten z radiem zapewne uważa, że te durne kury należałoby wystrzelać.

Pamiętam narzekania różnych, co to na wieś się wyprowadzili, a potem zakładali wątki, jakby tu załatwić gołębie sąsiada albo w ogóle wszelkie ptactwo, które bezczelnie zakłada gniazda pod ich podbitką nowiutką! :mad:

Spuszczę na to zasłonę milczenia. ;)

Ciekawe, ale naprawdę odczułam podobną sympatię jak Ambercia w stosunku do sąsiada ...

Tutaj, gdzie mieszkam, gołębi i kur skolko ugodno i na szczęście dla mnie ani jedno ani drugie tałatajstwo mi nie przeszkadza, a do kur to w ogóle mam stosunek sympatyczny, bo one jajka znoszą a ja te jajka dostaję czasami:)

grzmi. Znowu...

pies już się zabunkrował pod moim biurkiem a ja pisze przy latarce, bo mąż wyłączył swiatło na całej górze (kontakt nap[rawia a nie burzy się boi :) ). Pojutrze normalnie do pracy, ech, jeszcze 4 tygodnie do urlopu, potem minie, zawsze szybko mija, i trzeba będzie czekać znów cały rok. łół ale dmie okno by mi wyrwalo.. Koniec pisania, idę sprzątać

Burza była konkretna. Nawet nie sama burza, bo grzmiało i błyskało między chmurami a cały impet szedł na centrum (dodatkowe atrakcje na koncercie Eltona Johna hi hi) ale był wiatr. Oj, bałam się. dachówki szczękały zębami a ja błogosławiłam dekarza, bo dobrze nam dach zrobił. Drzewa kładły się do ziemi prawie, my patrzyliśmy głównie na jedną sosnę u sąsiadów - w którą stronę się położy, bo duża jest i do nas by dosięgła jak nic... O spaniu mowy nie było, głównie przez wiatr i huk. A jak się już uspokoiło trochę, to okazało się, że okien otworzyć nie można bo gdzieś, nie wiadomo gdzie, jest impreza plenerowa, jakiś koncert !!!!! i bębny walą tak, że człowiek podryguje w łóżku. Niski pułap chmur, to pewnie cała Łódź się mogła bawić przy jednej imprezie, nawet leząc w łóżkach. A jeszcze młoda wstawała z pretensjami, dlaczego takie badziewie grają. Miałam ją ochotę wysłać do organizatorów z reklamacją :)

No, kurczę - to mieliście atrakcje, całkiem jak my ostatnio.

Wyobraziłam sobie Was jak na kreskówce, podskakujących w łóżkach przy każdym rytmicznym bębnie, potem się przesuwacie z głupimi minami, potem Was przerzuca na podłogę i dalej podskakujecie... :rotfl: :rotfl:

HA HA HA :p

Ja tam wolałam się gotować w sosie własnym i pozamykałam okna. Młoda wolała podskakiwać, wolno jej, ma wakacje :)

Wiecie co? Magnolia zwariowała... zaczęła drugi raz kwitnąć i to na młodych przyrostach!!!!! Co prawda dwa pączki na razie, ale kto ją tam wie, co wymyśli? Natura zgłupiała w tym roku.. zupełnie jak w Panu Tadeuszu :cool:

Ja to bym jej urwała te pączki, po co ma się wysilac drugi raz na kwitnienie.

Ale wciąż się chichram, jak widzę przed oczami Was, jak Was w tym łóżku każde uderzenie podrzuca! :lol2:

U nas byłu dwie burze.. wczoraj i całą noc padało do rana... i dziś od 18.30 była taka nawałnica, grad i burza, ze aż sią sama bałam.. a zbierałam wędki i ponton i takie tam inne z jeziora, spakować domek i dojść do samochodu.. płynęło z nas... a drogo to przypominały rwące potoki. Bałam się... nie powiem, że nie... Ale fason musiałam przed młodym trzymać

A ja już, niestety, zaczęłam podlewać :(

Rodzina wyjechała, więc nie mam presji. Zatem postanowiłam wypróbować mojego KA odnośnie chleba. Kiedyś nie wychodził, ale wtedy byłam pod presją "że w domu nie ma chleba!!!" co jest nieszczęściem dla mojego męża, węc nie kombinowałam z przepisem. Dziś zrobiłam inaczej. Po pierwsze próbowałam najpierw na gęsto. Hmm w pewnym momencie miałam gliniaste gluty a na mikserze mogłam sadzić jajka. No to dałam mu odpocząć i dolałam trochę wody. Jakoś rozmieszał no to dodałam mąki :) A na koniec przeczytałąm instrukcję i tam było napisane, żeby dać całą wodę, 3/4 mąki a potem, jak ukręci, to dosypywać mąkę. I chyba to działa, bo rośnie i pachnie. Jeżeli jeszcze nie będzie zakaleć, to mam przepis na KA. Szkoda tylko, że to wyrabianie trwa ze 20 min. Czuję, że będę teraz co 2 dni piekła chleb żeby wypróbować warianty, a samym chlebem będę obdzielać sąsiadów :lol2: