Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Coś mnie skubie... Mam na myśli jakieś wirusy obrzydliwe. Nie to, żebym się miała rozłożyć, ale tu pobolewa, tam strzyka a do tego jutro mam dzień "latający", ful w pracy, potem na USG brzucha - skierowałam się z POZ, w końcu niech ja raz za coś nie płacę! W zasadzie to czysta profilaktyka, ale czemu nie? Jak emerytki mogą to ja też. A potem do sklepu, bo światło w lodówce i nic więcej ... Ło matko, idę spać.

Cieszę się, zakupiłam sobie plisę do kuchni a jak dobrze pójdzie to i drugą kupię. Drogie cholerstwo ale ciułam :)

Aaaa, no to dobra, to ja widziałam u ASgduś, już wiem.

To istotnie fajna rzecz, choć ja w sumie tradycjonalistka jestem i wieszam w oknach szmatki raczej.

Ale taka plisa to dobry pomysł i funkcjonalna rzecz. :yes:

Wiesz, ja własnie MAM w oknach szmatki i myślę, jak się ich pozbyć. Po prostu przeszkadzają. parapet mam za blatem, mogłoby sobie coś tam stać a nie może bo szmata zasłania, choćby upięta, no i okno zastawione głupio wygląda. Ja mam mało blatów, takie marnowanie miejsca mnie boli ;) Jak zrobię plise, to na górze jakiś kawałeczek szmaty będzie a na parapecie sobie toster postawię. Nie mam gdzie go upchnąć...

Braza, to polecam plisy. Bo są w podobnej cenie, co rolety a bardziej wszechstronne. Ja zamówiłam przez nasze forum, wytwórca się przewija w temacie o "ubieraniu" okien ;)ale w necie też można dostać.

Ja swoje znalazłam na Allegro. Najpierw obejrzałam takie w Krakowie, ale cena mnie powaliła, a potem identyczne za pół ceny na Allegro zamówiłam, dostałam próbki materiałów i wybrałam sobie różne. I nie narzekam na jakość, a mam ich dużo - salon okno i drzwi, jadalnia, kuchnia, pracownia i trzy łazienki. Są w dwóch wersjach - zwijane tylko do góry i zwijane w obu kierunkach.

jak mój mąż ochłonie po zmianie miejsca tostera, to zrobię zdjęcie okna w kuchni, albowiem moja plisa dojechała i już wisi. Niestety, przy okazji przestawiłam rzeczony toster, uzywany raz na pół roku i okazało się, że on, ten toster, jest potajemnie (czyli jak ja nie widzę) używany CIĄGLE a do tego teraz stoi w szalenie nieergonomicznej pozycji i nie będzie mógł być uzywany :confused: zupełnie więc mój haniebny czyn pozbawił całą rodzinę podstawowego pożywienia, jakm są podziemnie przyrzadzane tosty.

Jak pójdę do kuchni z aparatem, to mnie zje zamiast tosta, więc uciekłam na górę. Zdjecie plisy jutro ;)

Ty wiesz co? Jutro to może wstań wcześniej niż wszyscy, przestaw toster potajemnie w ergonomiczne miejsce, zrób furę tostów, postaw go z powrotem w miejsce nieergonomiczne i udawaj, że cały czas tam stał.

A może właśnie o taką reakcję chodziło?

A ja bardzo, bardzo dobrze rozumiem męża Ewy.

Niech no by mi kto tylko przestawił coś w "nie swoje" miejsce.

Choć przy używanym raz do roku ;) sprzęciku, może bym dała radę spać i nie budziły by mnie koszmary :oops: