Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

No i przez Ciebie zaczynam się zastanawiać nad takim zakupem! Mieliśmy zwykły opiekacz - fajny był, ale urwało się to do zapinania. Kupiliśmy drugi z wkładem do gofrów - porażka! Grzeje słabo i nierówno. Porządnie podpieczonej kanapki nie dało się uzyskać, a gofry były bledziutkie nawet po dłuuugim podpiekaniu. Poszedł w odstawkę.

Taki zamykany grill to by chyba było to! Rzeknij mi jeno, co się dzieje z wytopionym tłuszczem. Czytałam w opisach i opiniach, że jedne mają pojemniki na tłuszcz, a inne co? Kapią nim pod siebie, czy zbierają i palą go na sobie?

ten ma pojemnik. Tłuszcz odpływa rowkami spod mięska do tego pojemnika.

Nawet te niewyjmowane płyty w sumie nie przeszkadzają tak bardzo. Jak ostygnie, to sciereczką wilgotną przecieram i szlus.

Jak ktoś lubi mięska na chudo, to super wynalazek.

Tylko nie ma tej opcji kanapkowej i Zuza płacze, że ser w chlebie nie topi się dobrze, bo on nie domyka się, ta górna płyta leży na mięsku i grzeje ale nie dociska tak, jak w kanapkowcu. Chyba, że trzeba strategię poprawić :)

W te piękne Święta
Bożego Narodzenia

Pragnę złożyć Wam życzenia,

Aby przy świątecznym stole nie zabrakło ciepła rodzinnej atmosfery, miłości, uśmiechu i radości.

A Nowy Rok 2013 przyniósł szczęście i pomyślność.

Życzy Arnika z Rodziną
:)

http://img716.imageshack.us/img716/1479/bozenarodzeniea.jpg

dziś w pracy przeszłam samą siebie

Będzie kawał z serii "przychodzi baba do lekarza"

Tak więc przyszła pacjentka, miała taki nieładny język po antybiotyku, zaczęłyśmy rozmawiać, ze musi possać nystatynę ale potem zeszło na inne tematy i przy receptach ta nystatyna wyleciała mi z głowy zupełnie. Pacjentka wyszła, weszła następna, zaczynam badać, zajrzałam do gardła, widzę język, powiedziałam "język.." i ... w tym momencie przypomniał mi się poprzedni język i metodą skojarzeń - niewypisana recepta. Więc wyrzuciłam szpatułkę, przeprosiłąm pacjentkę i pognałam na korytarz łapać tą poprzednią. Na szczęście jeszcze nie wyszła z przychodni. Wracam do pokoju a tam ta badana siedzi z "zielonym" wyrazem twarzy i pyta "co z moim językiem?" :eek:

Uśmiałyśmy sie potem z moich skojarzeń, ale .... przypuszczam, że przez te pół minuty była biedna..

Dobrze, że już święta :yes:

kartka śiateczna produkcji mojej córki. Mangowy Mikołaj .

Dziękuję za życzenia...http://fc02.deviantart.net/fs70/i/2012/357/c/7/kartka_swiateczna_by_lunalunaris-d5ox6x8.jpg

Edytowane przez EZS

To ja mogę pogadać :p aż wstyd przyznać ,że wpadam tu pierwszy raz :rolleyes: ale miło jest .......nudzę się :rolleyes:nie wiem co ja w tym roku zrobiłam , że posprzątane, pościel pościele zmienione, z ciast mi został sernik .....mięsa będą pieczone po Wilii, ale same się będą piekły :p.....czekam na choinkę co by ją przystroić, ale nie wiem czy się doczekam , bo Pan śpi .....jutro będę miała więcej pracy , ale też luz :p...no nie wiem co ja zrobiłam :o pierwszy rok w życiu taki :confused:

ale , ale :rolleyes:wypatrzyłam u Ciebie, że masz taki sam wykusz i tak samo przybrany jak ja, tylko ja mam słupki :p ... głowię się jeszcze nad zasłonami , bo muszę część okna wieczorem zasłaniać , bo nie lubię jak mi wioskowi w tv patrzą :no: :wiggle:na razie mam opcję na tych słupkach w środku powiesić krótkie zasłonki kolorowe ale stonowane :rolleyes: i żeby się rozchodziły do zasłaniania na dwie strony :p a u nas jest sklep Patio i tam kupiłam sobie takie ustrojstwo - ozdóbka , dwa magnesy , i wstążka :) i tym to spinam se te środkowe firanki każdego dnia według humoru :wiggle:DSC_0068.jpg a i dopatrzyłam się plisek :pale ja mam je na drzwiach tarasowych i brązowe , w kuchni mam dzień -noc :rolleyes: fajne są na drzwiach , bo można raz od góry , raz od dołu albo na środku :p ze zwykłymi tego nie zrobi :wiggle:... to se pogadałam , biorę się za sernik :bye:

dzięki, relek :)

ja dziś nawet kompa nie odpalałam, bo stwierdziłam, ze nie ma po co, wszyscy tak zalatani, że nie przyjdą..

Firanki u mnie ewoluowały. najpierw było samo kremowe nieprzezroczyste, jak chciałam zasłonić, to opuszczałam podpięcie. Ale ciemno mi było. To kupiłam tiulowe, wyszła biała ściana, białe firanki i chude karnisze.. nie wiem, dlaczego nie mam grubszych? A wiem, pieniędzy nie miałam ;)

No więc nie pasowało. Powiesiłam na tych karniszach takie szale z brązowego tiulu. Może i fajnie, ale przytłaczało, no i ciemno. Więc póki co została ta organdyna sama. Nie jest to to, co bym chciała, ale nie wiem, co chcę. Plisy tu nie wchodzą w rachubę, bo to jedyne okno, na którym mam kawiatki. Nie cierpię kwiatków w domu, ale ludzie mi dali i rosną. Jakby uschły, to bym wywaliła, ale one twarde są...

Ty masz jakieś wyższe okna i inaczej to wygląda :confused: powiedziałabym, ze ładniej....

A w tym roku też się obrobiłam. Chyba dlatego, ze wigilia w poniedziałek i tyle dni przed jest czas.

Mam 2 keksy, 3 pierniki, mąż właśnie robi makaron (uparł się, że zrobi, to co mu będę żałować?) Kapustę i pierogi robi mama a ryby jutro i szlus. Mogę sobie umysłowo popracować :)