braza 08.01.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ewcia, jesteś nieoceniona!!! Poczytałam - okazuje się, że LuxMed nie ma za wiele do zaoferowania w moim rejonie, ale ma Szpital w Wałczu, a to już coś. Spróbuję się wywiedzieć więcej w rozmowie telefonicznej.Dzękuję za wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.01.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Co Ty? Do szpitala się wybierasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.01.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 ona się zabezpiecza Braza, spawdz jeszzce Medicover! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.01.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Dobrze się zabezpiecza - Karla jedynaczką jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.01.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Malka, rozumiem cię, ale z tym jednym nic nie zrobisz. . Od lekarzy wymagają specjalizacji dwójki, od aptekarzy magisterki (technik tylko pod kontrolą), no żesz, żeby być samodzielnym trzeba mieć papier... Nie przeskoczysz tego, to musi przyjść. Jeżeli ma być zawód fizjoterapeuty jako samodzielnej osoby. Jeżeli nie wejdzie ta ustawa, to wejdzie podobna za rok-dwa. Wymagania coraz wyższe są. A co do rozpoznania, to nie mów, przecież każda z tych pań miała rozpoznanie "stan po mastoidektomii". To jest, uważam, jak najbardziej wystarczające, żebyś mogła działać! Nie musi być skierowana do ciebie. Masz rozpoznanie z ustawy. Resztę badasz sobie sama. Co to KPT? Coś z drenażem? Ewa, ale ja jestem daleka od całkowitego usamodzielnienia się fizjo. Jak mam wątpliwości ZAWSZE konsultuję z angiologiem chirurgiem lub bardziej doświadczonym fizjo i żadna ustawa by tego nie zmieniła. Pół biedy jeśli obrzęk jest po wycieciu węzłów -przebieg obrzeku jest przewidywalny, ale jeśli limfadenopatia jest idiopatyczna, lub nie ma jej wcale a obrzęk galopuje. Nie ma zaleceń, nie ma rozpoznania, jest histeryczny pacjent.nie znamy przyczyny , ale możemy prowadzić terapię. Nie leczyć, bo od leczenia są lekarze, fizjo sa od terapii. KPT to kompleksowa terapia przeciwzastoinowa. Ja lubię wyzwania,lubię się uczyć, lubię poznawać nowe tryndy, ale uważam,że gdy ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego, wolę ogarnąć jeden dwa tematy gruntownie, niż pietnastu liznąć po trochu.Od 2 roku wiedziałam czym chce się zajmować, w trzecim semestrze miałam temat pracy i zaczęłam prowadzić badania, że wyszło z obroną trochę inaczej niż planowałam -trudno,wiedzy zdobytej nikt mi nie zabierze Zainwestowałam w sprzęt (nie małe pieniądze), nie po to by być milionerka w da lata, ale po to by pomóc tym,którzy do najblizego gabinetu mieli 100 km, albo nie stać ich było na zabiegi (NFZ nie finasuje KPT). A teraz przerośnięte ego kilku fizjo chce mi rozpieprzyć cały system. To takie zmienianie zasad w trakcie gry.... A wystarczyłby mały zapis -że art ...do art.... ustawy dotyczy usług świadczonych w ramach NFZ. Co Ty? Do szpitala się wybierasz??? Będzie testować funkcjonowanie prywatnej służby zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.01.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) co do zapisu o rozpoznaniu to się nie przejmuj, to co ja napisałam (stan po..) zwykle różnym kontolnym ćwokom wystarcza, limfadenopatia to już za poważnie brzmi nawet . To raczej zabezpieczenie przed działaniami różnych kręglarzy i masarzystów, na których teraz nie ma haka. Ze studiami... oswoj się z myślą ze prędzej / później to wejdzie. Musi, bo taki jest trend. Nic tu nie poradzisz. I to nie przerośnięte ego, bo jest duża grupa fizjo, którzy prowadzą różne szkoły bez uprawnień magisterskich i oni dostaną po kieszeni właśnie. Stąd też te protesty. To jest działanie promowane przez rząd (nie tylko ten) w imię poprawy jakości. Nie przeskoczysz, ten rząd jest nadspodziewanie skuteczny. Aaa, zapomniałam dodać wczoraj - pprawa jakości ma być tam, gdzie nie kosztuje naszych władz. Bo jak mają za coś zapłacić to już poprawa nie jest ważna. Ale tu mogą mieć za darmo. No i konkurencja się też wykosi trochę. No i będzie więcej taniej siły do poradni.. Same zyski Edytowane 9 Stycznia 2013 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.01.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Co Ty? Do szpitala się wybierasz??? Jakby tak poleżeć i pogrymasić tylko, to czemu nie .... ona się zabezpiecza :)Braza, spawdz jeszzce Medicover! Dobrze się zabezpiecza - Karla jedynaczką jest. .... a zabezpieczonego Pan Bóg strzeże Będzie testować funkcjonowanie prywatnej służby zdrowia Jak zapłacą .... mogę testować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.01.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Przywiezli zlew. Na oko bardzo ładny ale... NIKOMU NIE RADZĘ KORZYSTAĆ ZE SKLEPU EURO AGD W NECIEniestety, zlew ma 1,5 komory a syfon i cała reszta jest od zlewu 1 komorowego. Ewidentnie jakiś pracownik ciepnął do pudełka co mu wlazło w rękę!!! A ja nie sprawdziłam. Zlew obwąchałam, torba z dodatkami była, no to podpisałam. Nie przyszło mi do głowy sprawdzać zawartości....Zadzwoniłam do sklepu... d.... proszę pisać maila. Czas na maila 48 godzin. no to czekamy. mam zlew i go nie mam buuuuuuu i nie mam kasy na kran a sobie już wybrałam BLANCO VITIS-S w kolorze czarnym. Ale nie mogę teraz kupić, mam zapłacić 500 za młodej angielski, ileś tam za bal, 300 przyszedł gaz a w przyszłym miesiącu kurs i znowu 500 pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Ot, masz babo... syfon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.01.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Wytrzymałaś tak długo, to i 48 godzin wytrzymasz!Wymienią, nie martw się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 pewnie wymienią. Ale dlaczego nie mogli od razu przysłać dobrego? znowu ten tumiwisizm powszechny... Jak mnie to złości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.01.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Złość nam nic nie da, ale prawdą jest, że diabli człowieka biorą gdy Twój czas i dobry nastrój może zepsuć jakiś bęcwał, który zlewu 1-komorowego od 1,5-komorowego nie odróżnia!!!! Ewa, za sam 3 stówy???? O rany!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Braza, 300 za gaz to dużo? Przecież ja się myję, gotuję i kaloryfery mam z tego... To jest za miesiąc, ale teraz zimno a my palić w kozie nie mamy czasu... To nie jest dużo. Jeszcze ten miesiąc będzie 300 pewnie a potem wrócimy grzecznie do rachunków po 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.01.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Ewa mało za gaz... Ja za prąd płacę po 170/180zł + 6 ton węgla za jedyne 3600zł za sezon od października... Roboty od groma.. sadze, kurz, palenie w kotle brrr.. chcę pompy ciepła.. choćby nie wiem co... Od wczoraj ćwiczę Mac Kenziego i powiem, że jest duuużo lepiej... o wiele.. Ćwiczę co dwie godziny .. takie śmieszne ćwiczonko ruch głowy posuwisto zwrotny do tyły... Pomaga.. Leki mi się pokończyły.. znaczy mydocalm.. mam tylko na dzisiaj.. od jutra tylko jeden lek... muszę więc iść do lekarza ogólnego... Neurologa nie załatwiłam.. mam wizytę dopiero 7.03.13r... do tego czasu to ja już będę funfel nówka... natomiast w poniedziałek mam wizytę u ortopedy... Od wczoraj po bardzo dokładnych badaniach przez nauczyciela Malkowego wiem, ze nie mam odruchu z bicepsu (dziś powtarzał badanie i nie ma.. ) i nadal po kciuku "mrówki chodzą"..Ach ten nasz chory NFZ.. a ta neurolog niestety nie ma nigdzie gabinetu a do kogokolwiek nie pójdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 jak nie ma odruchu znaczy że gdzieś ucisk jest nadal. no to wraca myśl o trakcjach. nie proponował miszczunio? co prawda przy szyi majstrować to trzeba być specem, bo się można przejechać i kaleką zostać... Ja to sobie czasem sama, jak jestem zmęczona, biorę głowę w ręce (tak od dołu, obejmuję szyję, palce pod żuchwą) i próbuję sobie oderwać głowę od tułowia wzdłuż osi długiej. Samemu sobie człek krzywdy nie zrobi a pomaga po kilku razach ruchy posuwiste też robię. i pchanie głową futryny drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.01.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 O trakcjach nie mówił?? może inaczej nazwał.. .. jutro zapytam co to takiego.... szyi nie unosił do góry... Natomiast mówił, że biceps może wrócić nawet koło roku... Futrynę też podpieram, ale bardziej boli ramię i bark niż na siedząco... Kazał spać na plecach z maleńkim wałeczkiem pod szyją, ale.. ja całe życie spałam na brzuchu więc ni chu chu zasnąć nie mogłam, później się wierciłam, zmieniałam poduszki.. masakra,... ale już tak nie bolało, żeby w środku nocy wstawać i prochy łykać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 no, spanie na brzuchu szkodzi zmień materac na taki z termopianki albo zrób jak ja- kupiłam sobie taki piankowy i położyłam na wersalce. Od razu inny komfort. No i wałeczek do tego i będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.01.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Najważniejsze, że powoli idzie ku lepszemu. Przestrzegaj zaleceń miszczunia i dochtorów, pomału dojdziesz do siebie! Oby jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.01.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 No tak, skoro wszystko na gazie ... Ja mam wszystko na prądzie, za 2 ostatnie miesiące, przy włączonych grzejnikach i końcówce prac remontowych wyszło 1500 zł. To nieźle. Wydaje się, że i w kominek mniej drewna pójdzie, więc mam nadzieję w przyszłym roku trochę mniej wydać na dodatkowy opał.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 hmm 1500... no, temont dużo zżera i wymiana okien była. Może będzie lepiej po tym ociepleniu. Ale... ja mam 15 styropianu i pół metra wełny w dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts