sylwiapsik 22.01.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 JEŻELI MASZ TROSZKĘ CZASU TO MIŁO MI BĘDZIE ! opowiedzieć swoją historię ... mam tyle do powiedzenia ,napisania a właściwie nie wiem jak zacząć! muszę od początku to wyjaśni opisane decyzje a to potrwa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 22.01.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Czekamy więc cierpliwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapsik 22.01.2006 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Jagno miło mi że tak dzielnie mnie wspierasz.Motywujesz mnie do bycia na forum już nie biernym obserwatorem ale aktywnym członkiem (w tym dobrym tego słowa znaczeniu ) Niczego Ci nie brak w tym raju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 22.01.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Wysyłam wiadomość na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 23.01.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 ja też czekam cierpliwie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapsik 23.01.2006 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 FAJNIE że poświęciłaś chwilkę moim wypocinom. Wybacz brak umiejętności literackich a i polonistycznie czasem utykają,ale dusza się rwie do pisania . Wielką poetką nie będę ale ciąg dalszy nastąpi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.01.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Hej Widze, że rodzi się fajnie zapowiadający się dziennik. Z przyjemnością bedę czytał Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapsik 23.01.2006 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Boże ! naprawdę ktoś to czyta ? jestem tak zaskoczona i tak mi miło....Zaczęłam to pisać bez wiary że kogoś zainteresuję moja tragikomedia.D Z I E K U J E ! teraz mam motywację by pisać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.01.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Ośmielam się kibicować!!! No ichętnie poczytam o budowaniu domu z bali. Pisz Sylwiu jak najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.01.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Sylwiapsik masz może jakieś zdjęcia tego domku i mogłąbyś wkleić?? A może jakiś link do proejktu?? Strasznie jestem ciekaw jak on wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 24.01.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 pola wierzby i CISZA ...ech to Mazowsze... ...i pisać mi tu proszę , szybciutko... t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.01.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Taa. Akurat olśnienie. Do kina poleźli na "Nigdy w życiu" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.01.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ci Wasi znajomi to rzeczywiście zatwardziałe mieszczuchy Przecież w tym że to dziura i że można samemu wszystko zrobić tkwi cały urok. I jescze na dodatek te krówki Cudownie tam macie. A co do Waszych fundamentów: podziwiam Was bo ja bym się nie odważył, żeby jakiś dziadziunio mi je wyznaczał. A co do kopania i zalewania: wyszło to naprawdę tanio, choć na pewno kosztem jakości betonu. Beton mieszany w betoniarce nigdy nie będzie miał takiej jakości jak towarowy. No ale najważniejsze że wszystko dobrze zrobione i mogliście ruszać z murami. Z niecierpliwością czekam na dalsze opisy i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapsik 25.01.2006 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Hop! Hop! ROM !! Ku wyjaśnieniu ! Byliśmy i jesteśmy laikami budowlanymi ! zaczynając jakiekolwiek inwestycje nie mieliśmy pieniędzy, doświadczenia a i jakoś nie umieliśmy znaleźć fachowej pomocy! Nie mając czasu na co dzień dopilnować budowy (jesteśmy na działce tylko na sobotę i niedzielę- też nie zawsze) musieliśmy Komuś zaufać-komuś to znaczy nikomu. Każdy fachowiec był przypadkowy Wiedzieliśmy że ryzyko jest duże,brak dozoru i domorośli fachowcy nie rokują dobrze Ale dom drewniany nie oszukujmy się nie jest taką stabilną budowlą jak murowany.W drewnie jak zamarzy ci się okno w ścianie bierzesz piłę i wycinasz ot taka chata ... Ma prztrwać choć by 50-60 lat później niech się dzieci martwią - może rozbiorą go na podpałkę do kominka w domu który postawią lepiej mądrzej.... Murowany to zawsze murowany EH! O kurcze ale popadłam w nostalgiczny nastrój - PSIK PSIK BĘDZIE DOBRZE ! JESZCZE NA RYBY DO NAS PRZYJEDZIESZ ZAPRASZAM!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.01.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 NA rybki chętnie przyjadę Prenir że ciężko pracować i dopilnowywać budowy ale powinniście sobie znaleść kogoś zaufanego, kto będzie za Was doglądał prac. Trzymam kciuki za Was i Waszą budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapsik 25.01.2006 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Dlaczego nie mogę wejśc w "Twoje marzenie" wyskakuje mi ERROR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.01.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Dlaczego nie mogę wejśc w "Twoje marzenie" wyskakuje mi ERROR Kurcze nie wiem. To link do naszego projektu. Coś sie Muratorowi skopało Spróbuj może później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 28.01.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Sylwiopsiku, Twój Wichurowy Dziennik jest przesympatyczny. Mam tylko małą prośbę, abyś podała rok, w którym stawialiście swój domek - usystematyzuje to nieco moje wyobrażenia, może też jakieś wymiary, albo i zdjęcie (domku of kors) . Pozwolę sobie też na małą polemikę z Rom, który napisał: ja bym się nie odważył, żeby jakiś dziadziunio mi je wyznaczał. A co do kopania i zalewania: wyszło to naprawdę tanio, choć na pewno kosztem jakości betonu. Beton mieszany w betoniarce nigdy nie będzie miał takiej jakości jak towarowy ...jak zwykle w życiu, mało rzeczy jest oczywistych. O większości mozna powiedzieć "zależy", a na budowie szczególnie. Każdą rzecz może spartolić inżynier z fakultetami, a dobrze zrobić "dzidziunio". Z betonem robionym w wytwórni albo na budowie w betoniarce jest podobnie, a co najważniejsze wszystko jest wypadkową ceny. Dlatego ważne jest żeby robić dobrze, a nie w jeden określony sposób... I na koniec mała dygrsja, moim zdaniem domy jedorodzinne w Budownictwie, to nie mercedesy wśród samochodów, a najwyżej Fiaty 126p, no może Matizy, dlatego zachowajmy umiar - nie demonizujemy ich stawiania. t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.01.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Hej wilcza75 Dziękuję za polemikę, ale jakoś trudno mi się zgodzić z Twoimi zdaniem. Piszesz żeby nie demonizować ich stawiania, ale przecież w większości ludzie stawiający takie domy nie mają wiedzy budowlanej ani doświadczenia w tym kierunku i łatwo wcisnąć jakiś "kit". Ludzie Ci poświęcaja na to oszczednosci swojego życia lu zadłużają sie na całe życie więc chcą żeby wszystko było jak najlepiej. Jaką masz pewność żę ten nasz przysłowiowy ( ) "dziadunio" zrobi wszystko zgodnie ze sztuką budowlaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi 10.02.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 baaardzo sympatyczny dziennik aż chce się pojechać i posiedzieć na tej Waszej łączce zdjęcia poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts