Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGD - znowu :)

BORG

Recommended Posts

Witam wszystkich....

Przeglądałem to forum w poszukiwaniu inforamcji o sprzęcie AGD, znalazłem pare wątków, ale trochę nieaktualne więc pozwoliłem sobie zacząć nowy.

Jestem w trakcie urządzania domu i jak większość ludzi mam problem z kuchnią co i jak urządzić, jeśli chodzi o meble to mniejszy problem.

Większy problem jest ze sprzętem AGD do kuchni.

Sprawa jest taka, ze z żoną nie znamy się za bardzo na aktualnym asortymencie i mamy dylemat jaki sprzęt wybrać. Byliśmy już w kilkunastu sklepach i każdy sprzedawca mówił co innego, w jednym ze sklepów jak poprosiliśmy o przykładową wycenę takiej kuchni okazało się potem, ze sprzęt ten w większości jest już nie produkowany - chcieli nam wcisnąć coś co im zalegało na magazynie. Stąd ten wątek i kilka pytań to Was - użytkowników sprzętu AGD na codzień.

Większość podobnych postów zaczynało się od przykładowej konfiguracji kuchni, ja zacznę inaczej - co powinny posiadać poszczególne sprzęty, jakie funkcje naprawdę przydadzą się w domu, a co jest zwykłym bajerem za który szkoda płacić.

Chciałbym z Waszą pomocą w tym wątku ustalić zestaw urządzeń AGD "przyjaznych dla człowieka" za przystępną cenę.

Jak na razie ustaliłem co następuje:

1. Każdy sprzęt musi być w klasie energetycznej A lub A+

2. Piekarnik musi posiadać termoobieg, chłodzenie obudowy, zabezpieczenie przed dziećmi

3. Okap będzie na pewno kominowy i jakiś prosty (tani), musi tylko mieć metalowy filtr przeciwtłuszczowy łatwy do mycia.

Dodam jeszcze, że planuję wydać ok 10-11 tys. na AGD:

-do zabudowy: piekarnik elektryczny w słupku, płyta ceramiczna, zmywarka 60, okap kominowy (na pewno ponizej 1000 zł)

-wolnostojące: lodówka srebrna oraz mikrofala

+pralka

Z góry dziękuję za wszelkie opinie i uwagi...

ja sugeruje skupić sie na sprzęcie boscha lub ostatecznie elektroluxa..prosze nawet nie patrzyć w strone amiki czy innych takich a juz na pewno nie whirlpoola..

sama mam pralkę boscha (taką: http://ceneo.pl/7973#productLevel )

i jeste b. zadowolona, podobnie jest z pozostałym sprzętem który skutecznie od jakiegos czasu wymieniam na boschowski właśnie, lodówke zamierzam kupić niebawem i smam wacham sie pomiędzy tymi dwiema: http://ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryID=357&productID=87204&productID=7562

nie moge sie zdecydować czy potrzebuje dużego zamrażlanika(mam zwierzaki i czasem udaje mi się kupic okazyjnie jakieś mięso w dużych ilościach które zamrażam)..

reasumując polecam przejżeć zasoby sieci np. tu: http://ceneo.pl/Sprzet_AGD

porównac ceny sklepowe z sieciowymi pocztać opinie o sprzęcie i do dzieła..to wcale nie jest takie trudne, a PAństwo sami najlepiej wiedzą co jest Wam potrzebne..a co do sprzedawców - sprzedaja z reguły to co im zalega lub ze sprzeaży czego mają prowizję więc nie ma sie co tak sugerować ich opiniami lepiej fora poczytać

pozdrawiam