Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy - Wichury

Recommended Posts

No to znowu tu jestem ! postanowilam dokończyć tę smutną historię.

Tym samym mam nadzieje ,że zamknę ROZDZIAŁ - zły ,pełen niepowodzeń i permanentnego wku.......nia .

Gdy każdorazowy pobyt na działce wiązał się z awanturą , zgrzytaniem zębów, smutkiem i zalewaniem robaka w pobliskiej knajpce......... :evil:

ECH ŻYCIE - NIE MASZ NIC - TO CI PRZYKRO ,BO NICZEGO W ZYCIU SIĘ NIE DOROBIŁEŚ ..................

MASZ COŚ TO TRUDNO SIE TYM CIESZYĆ ........

I NADAL CHCIEĆ MIEĆ TEN KŁOPOT CZY JESZCZE RADOŚĆ

A MOŻE SPRZEDAĆ I MIEĆ Z GŁOWY ?????????

Ostatni fachowiec zatrudnony przez nas ocieplil dwa małe pokoje lazienke ,przedpokój .......... sknocił grs w salonie i mizernie ułożył glazurę w łazience ....i przegoniliśmy go cztery wiatry ..........

posprzątalismy domi obejście po libacji ,którą zafundował sobie i znajomym w naszym domu !

A jesien 2005 była piękna i ciepla - szkoda czasu pomyśleliśmy - widząc że tak niewiele nam brakuje już do wykończenia wnętrza............

Zaczęliśmy ponownie szukać kogoś -kto dokonał by reanimacji tego co zepsute i dokończył dzieła....... :-?

W myśl zasady do trzech razy sztuka ,zaczęliśmy wertowac ogłoszenia pt."prace remontowo -wykończeniowe - kompleksowo"

Okazało sie to nie proste - firmy zajęte nadmiarem zleceń .

Zdawoło się że wszyscy postanowili coś w tym samym czasie budować i remontować - nie dziwne ostatni rok odliczeń ................

Ale uparta baba ze mnie i na protesty mężoskie nie czuła ........

cyt...(daj spokój- poczekajmy na spokojnie poczekajmy........ w nosie z odliczeniami ......... poczekajmy na sprawdzonego fachowca z polecenia

ze wsi - po żniwach miał mieć dla nas czas...........)

Ale upór i desperacja moja wielka -niecierpliwa jestem.........

I znalazłam............... o losie mściwy o losie......... :evil:

Z gazety z ogłoszeniami "Prace ,remontowo,budowlane"

Pan z wrozmowie telefonicznej rzeczowy - zainteresowany.....umówiliśmy sie na spotkanie! Czekaliśmy godzinę - nie przyjechał!

Mąż tryumfował - to znak - dajmy spokój

Ale ja się uparłam ....dajmy mu szansę ,bo pewnie w nawale pracy zapomniał !

Więc - jeszcze raz i spokojnie ..................... :evil: :-? :p

Pan po dwóch dniach odezwał sie z pytaniem czy jeszcze aktualne .....to zlecenie?

Ja zadowolona (mąż mniej) wyznaczyłam godzine spotkania na działce.

Nowy fachowiec - zrobił na mnie pozytywne wrażenie..... temat mu znany.....podsunąl parę pomysłów i chciał podjąć się reanimacji tego co jeszcze uratować się da......... :cry:

A wogole to przyjechał z żoną i czwórką dzieci

- i to mnie jakby przekonało do Nowego fachowca ......... że mając tyyyyle dzieci to odpowiedzialnym trzeba być.

Żona zapewniała - mąz to taki fachowiec jakich mało ,a dobrze i ładnie to tak zrobi - że lepiej niż dla siebie ,dzieci czyste..........cóż....

Trzeba komuś zaufać :o :-?

SPISALIŚMY UMOWĘ - PAN CHCIAŁ ZALICZKĘ (twierdził ,że to życie go nauczyło by się zabezpieczyć) OK - rozumiem wic :

UMOWA szczegółowa co do wykonania z zastrzeżeniem - co będzie gdy pan nie dotrzyma terminu lub coś spi...... przy

Pan tak zadowolony że w miarę popłatna i długoterminową pracę ma ...bo reszta budynków na posesji wymaga remopntu... :cry:

Zdeklarował się że poprawi gres w salonie - bo tak źle że aż go serce boli patrzeć - GRATIS OD FIRMY :o :D

ech głupia ja głupia ...łatwowierna

I taaaaaak z poczuciem ,że teraz to już wszystko pójdzie jak z płatka ...pojechaliśmy do domu :p