sylwiapsik 09.03.2006 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 No to znowu tu jestem ! postanowilam dokończyć tę smutną historię. Tym samym mam nadzieje ,że zamknę ROZDZIAŁ - zły ,pełen niepowodzeń i permanentnego wku.......nia . Gdy każdorazowy pobyt na działce wiązał się z awanturą , zgrzytaniem zębów, smutkiem i zalewaniem robaka w pobliskiej knajpce......... ECH ŻYCIE - NIE MASZ NIC - TO CI PRZYKRO ,BO NICZEGO W ZYCIU SIĘ NIE DOROBIŁEŚ .................. MASZ COŚ TO TRUDNO SIE TYM CIESZYĆ ........ I NADAL CHCIEĆ MIEĆ TEN KŁOPOT CZY JESZCZE RADOŚĆ A MOŻE SPRZEDAĆ I MIEĆ Z GŁOWY ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapsik 09.03.2006 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Ostatni fachowiec zatrudnony przez nas ocieplil dwa małe pokoje lazienke ,przedpokój .......... sknocił grs w salonie i mizernie ułożył glazurę w łazience ....i przegoniliśmy go cztery wiatry .......... posprzątalismy domi obejście po libacji ,którą zafundował sobie i znajomym w naszym domu ! A jesien 2005 była piękna i ciepla - szkoda czasu pomyśleliśmy - widząc że tak niewiele nam brakuje już do wykończenia wnętrza............ Zaczęliśmy ponownie szukać kogoś -kto dokonał by reanimacji tego co zepsute i dokończył dzieła....... W myśl zasady do trzech razy sztuka ,zaczęliśmy wertowac ogłoszenia pt."prace remontowo -wykończeniowe - kompleksowo" Okazało sie to nie proste - firmy zajęte nadmiarem zleceń . Zdawoło się że wszyscy postanowili coś w tym samym czasie budować i remontować - nie dziwne ostatni rok odliczeń ................ Ale uparta baba ze mnie i na protesty mężoskie nie czuła ........ cyt...(daj spokój- poczekajmy na spokojnie poczekajmy........ w nosie z odliczeniami ......... poczekajmy na sprawdzonego fachowca z polecenia ze wsi - po żniwach miał mieć dla nas czas...........) Ale upór i desperacja moja wielka -niecierpliwa jestem......... I znalazłam............... o losie mściwy o losie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapsik 09.03.2006 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Z gazety z ogłoszeniami "Prace ,remontowo,budowlane"Pan z wrozmowie telefonicznej rzeczowy - zainteresowany.....umówiliśmy sie na spotkanie! Czekaliśmy godzinę - nie przyjechał!Mąż tryumfował - to znak - dajmy spokój Ale ja się uparłam ....dajmy mu szansę ,bo pewnie w nawale pracy zapomniał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapsik 09.03.2006 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Właśnie przed chwilą skasowałam sobie -wszystko co napisałam przez małą godzinę z przerwami ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapsik 09.03.2006 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Więc - jeszcze raz i spokojnie ..................... Pan po dwóch dniach odezwał sie z pytaniem czy jeszcze aktualne .....to zlecenie? Ja zadowolona (mąż mniej) wyznaczyłam godzine spotkania na działce. Nowy fachowiec - zrobił na mnie pozytywne wrażenie..... temat mu znany.....podsunąl parę pomysłów i chciał podjąć się reanimacji tego co jeszcze uratować się da......... A wogole to przyjechał z żoną i czwórką dzieci - i to mnie jakby przekonało do Nowego fachowca ......... że mając tyyyyle dzieci to odpowiedzialnym trzeba być. Żona zapewniała - mąz to taki fachowiec jakich mało ,a dobrze i ładnie to tak zrobi - że lepiej niż dla siebie ,dzieci czyste..........cóż.... Trzeba komuś zaufać SPISALIŚMY UMOWĘ - PAN CHCIAŁ ZALICZKĘ (twierdził ,że to życie go nauczyło by się zabezpieczyć) OK - rozumiem wic : UMOWA szczegółowa co do wykonania z zastrzeżeniem - co będzie gdy pan nie dotrzyma terminu lub coś spi...... przy Pan tak zadowolony że w miarę popłatna i długoterminową pracę ma ...bo reszta budynków na posesji wymaga remopntu... Zdeklarował się że poprawi gres w salonie - bo tak źle że aż go serce boli patrzeć - GRATIS OD FIRMY ech głupia ja głupia ...łatwowierna I taaaaaak z poczuciem ,że teraz to już wszystko pójdzie jak z płatka ...pojechaliśmy do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapsik 15.03.2006 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 DALSZEGO CIĄDU NIE BĘDZIE -- SPRZEDAJE> WICHURĘ A Z NIĄ MARZENIA I 16 LAT MAŁŻŃSTWA [/ ............................ K O N I E C .................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts