Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE ZA KIEROWNIKA BUDOWY?

pepe63

Recommended Posts

Mam prośbę o informację dotyczącą średniego wynagrodzenia kierownika budowy w Krakowie (chodzi o remont / przebudowę domu o pow. 140 mt pod Krakowem). Dziękuję z góry i pozdrawiam

Średnio to nie wiem ale najwyższa oferta jaką dostałem to 7000 / słownie siedem tysięcy zł/ z zastrzażeniem że ferie i jeden miesiąc wakacji KIEROWNIK wypoczywa :o :(

Czy jest gdzieś na Forum jakaś lista absurdów ? :evil:

funkcji kierownika i inspektora laczyc nie mozna w mysl prawa

ale wydaje sie to tyczyc do obiektow gdzie jest z definicji koniecznosc powolania IN

przy budowie domków jednorodzinnych dobrze jest jak kierownik pelni takze funkcje "inspektora nadzoru" czyli opiekuje sie i doradza

a nie swieci tylko pieczatka

1500zł to za jest jakies 15 wizyt po 100zł

uwazam ze kierownik w czasie budowy - napewno konstrukcji co trwa około 6 miesięcy powinien byc przynajmniej 2-3 razy w tygodniu

6*4*3=72zł takze * 100zł tylko =7200

takze 1500zł to jest smiech na sali i oszukiwanie samego siebie

dobry kierownik zarobi i tak na siebie kontrolujac zuzycie materialow - negocjujac ceny z wykonawcami

NAPRAWDE WARTO!!!

WNIOSEK-->>NA BUDOWIE POWINIEN BYC KIEROWNIK A NIE JEGO PIECZATKA<<--

mój drogi dom budujemy praktycznie własnymi siłami, mój teść jest wart więcej niż 10 takich kierowników, którzy często są kierownikami tylko z nazwy a nie znają się na podstawach budownictwa, ja na takiego natrafiłam i się z nim pożegnałam.

Masz racje dobrego kierownika trzeba wręcz musi sie zatrudnić gdy nie masz pojęcia o budowaniu lub to pojęcie jest bardzo małe, gdy zatrudniasz ekipę do budowy do której nie masz zaufania, ja nie mam tego problemu bo u mnie na budowie każdy problem rozwiązuje mąż z teściem więc dla mnie kierownik może nie istnieć, muszę go mieć tylko do podbicia pieczątek

oczywiście możesz się ze mną nie zgadzać :wink:

• 2 weeks później...

Witam!

W moich okolicach (dolnośląskie) kierownik za wizytę w kluczowym momencie budowy bierze 250-300zł. Chodzi mi oczywiście o kierownika z prawdziwego zdarzenia, a nie kogoś kto tylko pieczątki przybija. Ja mam w planie 9 wizyt, a więc kierownik będzie mnie kosztował 2700zł. W cenie jest wszelkiego rodzaju doradztwo i pomoc przy załatwianiu materiałów. W cenie są również niezapowiedziane wizyty na budowie w celu sprawdzenia postępu i jakości prac.

kierownik budowy powinien byc na budowie przynajmniej 2-3 razy w tygodniu -pozniej przy wykonczeniówce ewentualnie mniej.

sam jestem KB i nie wyobrażam sobie budowy i brania za nią odpowiedzialnośći przy 3 wizytach

wykonawcy mają 1000 pomysłów na sek. na realizację budowy

oczywiście częstokroć wzięte z księżyca.

większość tych dobrych powyjeżdżała na zachód

zostali ludzie którzy z braku pracy zmuszeni zostali do pracy w budownictwie--szczególnie przy budowie domków jednorodzinyych - bo na dużych budowach momentalnie widać co są warci.

suma 3000 nie jest ani wygurowana ani mała - myślę że jest w miarę uczciwa i pozwala odpowiednio pokierować całośćią.