zuczek1719499749 14.03.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 A nas kierownik będzie kosztował 3500 zł. Wiem, że to dużo, ale jestem pewna, że wart jest tych pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da-Vid 19.03.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Mam prośbę o informację dotyczącą średniego wynagrodzenia kierownika budowy w Krakowie (chodzi o remont / przebudowę domu o pow. 140 mt pod Krakowem). Dziękuję z góry i pozdrawiam Średnio to nie wiem ale najwyższa oferta jaką dostałem to 7000 / słownie siedem tysięcy zł/ z zastrzażeniem że ferie i jeden miesiąc wakacji KIEROWNIK wypoczywa Czy jest gdzieś na Forum jakaś lista absurdów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 24.03.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 funkcji kierownika i inspektora laczyc nie mozna w mysl prawaale wydaje sie to tyczyc do obiektow gdzie jest z definicji koniecznosc powolania IN przy budowie domków jednorodzinnych dobrze jest jak kierownik pelni takze funkcje "inspektora nadzoru" czyli opiekuje sie i doradzaa nie swieci tylko pieczatka1500zł to za jest jakies 15 wizyt po 100złuwazam ze kierownik w czasie budowy - napewno konstrukcji co trwa około 6 miesięcy powinien byc przynajmniej 2-3 razy w tygodniu6*4*3=72zł takze * 100zł tylko =7200 takze 1500zł to jest smiech na sali i oszukiwanie samego siebie dobry kierownik zarobi i tak na siebie kontrolujac zuzycie materialow - negocjujac ceny z wykonawcami NAPRAWDE WARTO!!! WNIOSEK-->>NA BUDOWIE POWINIEN BYC KIEROWNIK A NIE JEGO PIECZATKA<<-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korba 24.03.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 800 zł, 400 zł przed i 400 po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 24.03.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 tyle warte jest to 800 zl co ten komentarz-gratuluje podejscia a dom moze sie uda nie zbudowac na dzialce sasiada poco wogole kierownik przeciez pieczatke mozna sobie zamowic za 20zl na allegro z dostawa do domu-- herezje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.03.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 podaj link na pieczątkę, bo w naszej okolicy kierownik faktycznie potrzeby jest tylko dla pieczątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 24.03.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 taki zarcik i chodzilo o uzadzenie mechaniczne a jak udalo sie uniknac kierownika budowy i budowac juz dom??czytalem wasz dziennik i nie rozumiemnaprawde polecam sie zastanowic i wziac pozadnego KB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.03.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 mój drogi dom budujemy praktycznie własnymi siłami, mój teść jest wart więcej niż 10 takich kierowników, którzy często są kierownikami tylko z nazwy a nie znają się na podstawach budownictwa, ja na takiego natrafiłam i się z nim pożegnałam. Masz racje dobrego kierownika trzeba wręcz musi sie zatrudnić gdy nie masz pojęcia o budowaniu lub to pojęcie jest bardzo małe, gdy zatrudniasz ekipę do budowy do której nie masz zaufania, ja nie mam tego problemu bo u mnie na budowie każdy problem rozwiązuje mąż z teściem więc dla mnie kierownik może nie istnieć, muszę go mieć tylko do podbicia pieczątek oczywiście możesz się ze mną nie zgadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 25.03.2006 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 dobry kierwonik-- i tu masz racje powinien byc dobry a nie pozorantdobrze gdy masz na kogo liczyc -kogos kto sie zna i dopilnuje wszystkiegopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 25.03.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 jeślibym nie miała takiego kogoś kto się zna na budowie i jest tam codziennie, to na pewno zatrudniłabym bardzo dobrego kierownika i na pewno inspektora bo na rzetelność i uczciwość fachmanów dziś nie można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CGRZAD 05.04.2006 02:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 A nas kierownik będzie kosztował 3500 zł. Wiem, że to dużo, ale jestem pewna, że wart jest tych pieniędzy WITAM, CZY MOGE DOSTAC NAMIAR NA TEGO KIEROWNIKA POZDRAWIAM CZESLAW GRZADZIELSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 05.04.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 05.04.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 W Bydgoszczy zapłaciliśmy 500 PLN plus VAT. Pani kierownik (sympatyczna babka) sama poleciła nam sprawdzoną ekipę budowlaną. Ilość wiyzt? Wg potrzeby. Poza tym zawsze jest pod telefonem i służy radą nawet w niedzielę. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CGRZAD 05.04.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 WITAM SERDECZNIE, SZUKAM PILNIE KIROWNIKA BUDOWY. PLANUJE ZACZAC BUDOWE POD KONIEC KWIETNIA. MIEJSCE BUDOWY CHYBY K/POZNANIA.DOM JEDNORODZINNY O POW. UZYTKOWEJ 320 METROW KW. Z GORY DZIEKI CZESLAW GRZADZIELSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 05.04.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 za 500 zł obawiam się że ona jest tylko sympatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltan 05.04.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witam! W moich okolicach (dolnośląskie) kierownik za wizytę w kluczowym momencie budowy bierze 250-300zł. Chodzi mi oczywiście o kierownika z prawdziwego zdarzenia, a nie kogoś kto tylko pieczątki przybija. Ja mam w planie 9 wizyt, a więc kierownik będzie mnie kosztował 2700zł. W cenie jest wszelkiego rodzaju doradztwo i pomoc przy załatwianiu materiałów. W cenie są również niezapowiedziane wizyty na budowie w celu sprawdzenia postępu i jakości prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patomex 05.04.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 kierownik budowy powinien byc na budowie przynajmniej 2-3 razy w tygodniu -pozniej przy wykonczeniówce ewentualnie mniej.sam jestem KB i nie wyobrażam sobie budowy i brania za nią odpowiedzialnośći przy 3 wizytachwykonawcy mają 1000 pomysłów na sek. na realizację budowy oczywiście częstokroć wzięte z księżyca.większość tych dobrych powyjeżdżała na zachódzostali ludzie którzy z braku pracy zmuszeni zostali do pracy w budownictwie--szczególnie przy budowie domków jednorodzinyych - bo na dużych budowach momentalnie widać co są warci.suma 3000 nie jest ani wygurowana ani mała - myślę że jest w miarę uczciwa i pozwala odpowiednio pokierować całośćią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts