Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomocy zmiany - nowe mieszkanie

serwghost

Recommended Posts

Witam

Podpisuje umowę z deweloperem na niewielkie mieszkanie. Mam zagwarantowaną możliwość zmian ścian wewnętrznych (działowych). Chciałbym się poradzić jak można funkcjonalnie poprzesuwać, zaplanować wnętrze. Zastanawiałem się o szafie pod zabudowę w przedpokoju kosztem łazienki. Otwartej kuchni na salon z barkiem. Czy przedpokój mający prawie 7 m 2 nie jest zbytkiem? Za wszystkie rady z góry dziękuję

Pozdrawiam

http://republika.pl/serwghost/plandamian.jpg

http://republika.pl/serwghost/plandamian.jpg

Moje propozycje odnośnie łazienki

-zrobić zabudowany ciąg-umywalka z pralką pod blatem,w związku z tym,przemeblować ten układ,który jest,bo wydaje się mało funkcjonalny

-nic jej nie zabierać na szafę,bo wcale nie jest duża,a ma trochę funkcji do spełnienia

Przedpokój-szafa na ścianie z małym pokojem.Wielkość w porządku,jak dojdą szafy to będzie akurat

Kuchnia- dodatkowe albo jako jedyne przejście z salonu,może właśnie jakiś barek,stół,ale zostawić szafki dolne na ścianie z salonem,bo tak będzie za mało

Patrząc na ten plan mieszkania - też pomyślałam o aneksie kuchennym będzie więcej przestrzeni.

A może drzwi do łazienki zrobić na wprost małego pokoju?

Bo tak to po wejściu do mieszkania zaraz wejście do "WC" ... mało przyjemne powitanie (oczywiście jak dla mnie). Na tej ścianie mogło by być np. lustro i wieszak na kurtki dla ewentualnych gości. Lustro optycznie powiększy tą część przedpokoju.

Szafa - tylko na ścianie z małym pokojem.

Pozdrawiam.

Hania