KAROLO 23.01.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Witam wszystkich gorąco w to mroźne popołudnie:)Przeglądałem archiwa i niestety nie znalazłem 100% odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a mianowicie, czy wie ktoś ile dokładnie należy wyciąć uszczelki z okna w celu polepszenia nawiewu powietrza do mieszkania, tj. ile % szerokości i czy to ma być u góry, u dołu, czy z boku skrzydła. Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiamkarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.01.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 u góry skrzydła, po mniej wiecej 10 - 20 cm na skrzydło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAROLO 23.01.2006 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 oooooooo to lekko przecholowałem, wyciąłem prawie 3/4uszczelki u góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 23.01.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 W moich oknach jest wycięcie 6cm. na górze każdego skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semp 23.01.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Na górze góry czy na górze z boku??Z jednej strony czy z dwóch??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 23.01.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 na górze góry....tylko góry! w każdym skrzydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 23.01.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 A mi chłopcy co okna wstawiali rzekli że 2 cm, a potem mozna jeszcze uszczelkę rozsunać żeby - na razie daję mikrouchył, nie zdecydowałem się iść na wycinanie uszczelek pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semp 23.01.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 na górze góry....tylko góry! w każdym skrzydle Z jednej strony??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 23.01.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 O jakie strony chodzi?? No to jeszcze raz... u mnie jest jedno wycięcie dł.6cm. na środku każdego skrzydła , więc w dwuskrzydłowym oknie są 2 wycięcia ( na górze góry..... ) Tę wyciętą uszczelkę zawsze można wcisnąć dokladnie tam gdzie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semp 23.01.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Miały być dane szczegółowe. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.01.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 oooooooo to lekko przecholowałem, wyciąłem prawie 3/4uszczelki u góry jesli okno małe a pokój duzy - to moze sie okazac ze zrobiłes prawidłowo ale to nie problem włozyc kawałek uszczelki spowrotem ... i nie przyznawac sie zonie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walmor 24.01.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Nawietrzanie zrobiłem tak :- w uszczelce zewnętrznej w dolnej części okna po obu stronach po około 15 cm.- w uszczelce wewnętrznej na górnej krawędzi okna na długości ok. 20 cm + nawietrzak typu Regel - Air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAROLO 24.01.2006 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 oooooooo to lekko przecholowałem, wyciąłem prawie 3/4uszczelki u góry jesli okno małe a pokój duzy - to moze sie okazac ze zrobiłes prawidłowo ale to nie problem włozyc kawałek uszczelki spowrotem ... i nie przyznawac sie zonie ... Dzięki wielkie za pomoc Co do dyskrecji wobec żony..... na pewnoskorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts