backdraft 23.01.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 W moim przypadku promocja do końca stycznia na kredyt w PKO BP jest taka:1. prowizja 1,2%,2. marża 1%,3. wcześniejsza spłata - 0%,4. przewalutowanie - 0%, Wynegocjowałem z PKO BP:1. prowizja - 0,2%,2. marża - 0,9%,3. wczesniejsza spłata - 0,8%,4. przewalutowanie - 0,8%. Pozostałe warunki tzw. "ramowe". Pytanie - Czy warto pisać mi się na wynegocjowane warunki, jeśli kredyt biorę na 20lat, zakładam, że spłacę go np. za 3 lata np. po sprzedaży mieszkania. Kredyt biorę w złotówkach.Kredytobiorcy co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 23.01.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 CO CZARUJESZ NIE MA TAKICH STÓP PROCENTOWYCH W ZŁOTÓWKACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlMastar 24.01.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 jakich stóp procentowych ?? tam wyraźnie pisze marża według mnie jak chcesz wcześniej spłacić to po co zgadzałeś się na prowizję od wczesniejszej spłaty ?? policz sobie czy zmniejszenie marży ci się opłaca jeśli spłacisz wczesniej (zależnie od kwoty wczesniejszej spłaty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.01.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Przez 2 lata spłacasz odsetki (najczęściej), kapitał po zwykle 2 latach. Czyli to 0,8 płacisz praktycznie od całego kapitału... Opłaca Ci się wtedy nie spłacać za szybko.Bardzo wysoki koszt przewalutowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 24.01.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 W moim przypadku promocja do końca stycznia na kredyt w PKO BP jest taka: 1. prowizja 1,2%, 2. marża 1%, 3. wcześniejsza spłata - 0%, 4. przewalutowanie - 0%, Wynegocjowałem z PKO BP: 1. prowizja - 0,2%, 2. marża - 0,9%, 3. wczesniejsza spłata - 0,8%, 4. przewalutowanie - 0,8%. Nawet jesli spłacisz kredyt bardzo szybko to wydaje mi się, że poniesiesz nizsze opłaty w tej wynegocjowanej wersji o min. 0,2% + 0,1% na marży tak długo jak będziesz spłacał (nie biorę pod uwagę przewalutowania). A z ciekawosci kiedy jest naliczana opłata za wcześniejszą spłatę? Przy każdej nadpłacie, czy też dopiero wtedy, gdy spłacasz już kredyt do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts