Gość tripper 23.01.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 halo halo, mam problem - moj kochany 40-letni parkiet, cyklinowany cztery miesiace temu zaczyna znowu chodzic, wykruszaja mi sie spoiny i robia sie nowe szpary... myslalem juz o tym, zeby w szpary wepchnac silikon sanitarny, ale moze ktos zna jakas elastyczna substancje, ktora moznaby zapchac szpary i nie wykruszalaby sie? pozdrawiam,Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 26.01.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Silikon nie jest raczej zbyt dobrym roziwązaniem.A czemu ten parkiet się rusza?Nie trzyma się podłoża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.01.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Tripper - silikon i winyl precz od parkietu Zrobisz mu najwieksza krzywde z mozliwych - zaraza silikonowa nawet po cyklinowaniu nie schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 27.01.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 nie trzyma sie, niestety. a przeciez szpar nie bede nigdy cyklinowal, to co w zamian? co sie NIE wykrusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 27.01.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 ja co prawda mam deski a nie parkiet a sa to wiekowe dechy i jak kupowalam mieszkanie musialam je "odrestaurowac" okazalo sie ze w salonie bylu szpary pol centymetrowe cykliniarz powiedzial ze szachli nie da bo sie wykruszy wstawil mi w szpary cieniutkie listewki przyklejone wikolem, podloga wyglada ciekawie szpar nie ma, nie skrzypi, mialam tylko problem ze znalezieniem stolarza ktory zrobil te mini listeweczki Moge pokazac zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 27.01.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Jezeli parkiet sie rusza to pomoze chyba tylko jego przelozenie niestety.A na szpary widzialem specjalne dobierane kolorystycznie szpachle, choc to sposob niezabardzo praktyczny, lepsze wyzej wspominane listewki, tylko ile i jak je montowac w deszczolkach parkietu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 02.02.2006 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 halo halo, mam problem - moj kochany 40-letni parkiet, cyklinowany cztery miesiace temu zaczyna znowu chodzic, wykruszaja mi sie spoiny i robia sie nowe szpary... myslalem juz o tym, zeby w szpary wepchnac silikon sanitarny, ale moze ktos zna jakas elastyczna substancje, ktora moznaby zapchac szpary i nie wykruszalaby sie? pozdrawiam, Pawel Po pierwsze: ustal jak zamocowany jest Twój parkiet (przyklejony za pomocą lepiku czy nabity za pomocą gwoździ). Po drugie: musisz umocować swój parkiet do podłoża - jeżeli tego nie zrobisz wypełnianie szpar nie ma sensu. Jeżeli jest nabity gwoździami, to możesz umocować go przy pomocy drewnowkrętów (otwory wypełnisz akrylem). Jeżeli był klejony na lepik nie można nic zrobić - jedynym rozwiązaniem jest przełożenie podłogi. Po trzecie: szpary możesz wypełnić akrylem lub kitem parkieciarskim np. Pafudina (Berger-Siedle) Gap-Master (Bona). I to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 07.02.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Do jakiej grubości szczelin spawdza się kit parkieciarski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts