jaskul 21.03.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Salon ma 25 metrów w mieszkaniu mam 17, do tego 10 metrów kuchni + hol. Z pomieszczeń gospodarczych na dole jest spiżarnia + kotłownia - więc miejsce na mopa będzie. Fakt na górze pokoiki są malutkie - ale potrzebne nam są tylko dwa więc jeden będzie garderobą - takie mamy plany. W sumie 91 metrów użytkowej, 125 całkowitej - powinno nam wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.03.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jesli tak uważasz, to buduj, nie będe Cie przekonywać, ale zdania nie zmienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 28.03.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Reniu a co sądzisz o tym projekcie - Tola ? Jesteśmy ograniczeni szerokością działki (18,5) wiec poszaleć sie nie da. Chcemy mieć garaż i kotłownie i w okolicach 90 - 100 metrów pow. użytkowej i ... szukamy czegoś odpowiedniego.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1729875#1729875 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 28.03.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 JaskulJa generalnie nie zachwycam sie malutkimi projektami, wszystko potem przypomina mieszkanie w bloku, tylko troche trawy dookoła... i sprzatac trzeba samemu obejscie, a w bloku to robi gospodarz. No niech to ma te 130-140 m2.Jak przeprowadzac sie do domu, to po to żeby odczuc różnice znacząco ! Mój syn bywając na poddaszu gdzie bedzie jego pokój za kazdym razem mówi, jak tu duzo miejsca, jak fajnie, chce miec malo mebli i duzo przestrzeni...żeby mozna bylo usiąść na podlodze z kolegami... Bo teraz ma 10 m2 i nie ma czym oddychać, a tam 20 m2 po podlodze, skosy troche zmniejszaja kubaturę. Napisz mi jaka masz rodzinę, czy macie dzieci lub planujecie ? Zastanów sie czy nie poszłabyś na takie rozwiazanie zeby w garazu zamiast okien były pustaki szklane wbudowane, daja światlo, a zyskujesz 1 m, to duzo na szerokości domu ! Od granicy 3 m mozna ... Inne uwagi:W domach z czterospadowym dachem poddasze jest chyba bardziej "ciasne", bo wszędzie skosy. I nie ma mozliwości okien w ścianach szczytowych, tylko połaciowe. A w dwuspadowym masz tylko z dwóch stron skos, w ścianach szczytowych dajesz normalne okna jak Pan Bóg przykazał (jak lubisz balkon, to mozna i drzwi), możesz doświetlić połaciowym, ale nie musisz, to zalezy od stron świata. No i dwuspadowy dach tańszy, no i mnie sie taki podoba bardziej niz czterospadowy, ale to nie musi byc dla Ciebie atgument, de gustibus est non disputandum. Czterospadowy "robi" dom takim cięzkim grzybem, na popatrz sama ! Przejedź sie po okolicy i poglądaj, cus wypatrzysz, cus Ci sie poukłada w glowie. Poszukaj jeszcze...nie galopuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 28.03.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Jaskul,zastanów sie czy nie dobrze byloby zrobic projekt indywidualny, powiesz co chcesz, a architekt bedzie wymyslał...dopasuje co do centymetra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 20.10.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Drogi "januszku" piszesz "teraz po latach" jest ogromna różnica między obecnymi oknami dachowymi a oknami sprzed np 10 lat. Sam mam kilka okien dachowych od kilku lat i naprawde jestem zadowolony. Przyznaje ze przywiązywałem dużą wagę do prawidłowegfo montażu ale to chyba jasne. A jeśli chodzi o wybór między oknem dachowym a lukarną, sprawa jest prosta. Z lukarna za dużo roboty i problemów z dociepleniem. A okno jeśli dobrze zamontują i docieplą to naprawde użyteczna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 20.10.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Może rzeczywiście dzisiejsze okna i ich montaż jest nieporównywalny, ale mając z nimi różne doświadczenia nie mam ich w nowym domu. Jednym z kryteriów wyboru projektu był właśnie brak okien połaciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 22.10.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Droga "cyma2704" rozumiem ze wybrałaś lukarny???? Jestem ciekawy Twojrgo porównania ich z oknami połaciowymi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 22.10.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Droga "cyma2704" rozumiem ze wybrałaś lukarny???? Jestem ciekawy Twojrgo porównania ich z oknami połaciowymi!!! Zdecydowanie, Jednak nie wykonane standardowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 22.10.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 u mnie okna połaciowe przewidziane są w garderobach (dla doświetlenia) i po jednym w dwóch sypialniach.Zastanawiam się czy w ogóle jest możliwość nie robienia ich otwieranych, ponieważ w sypialniach mam również okna 150x150 na ścianach szczytowych budynku, którymi zamierzam wietrzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johnadias 14.02.2010 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Zastanawiam się czy w ogóle jest możliwość nie robienia ich otwieranych, ponieważ w sypialniach mam również okna 150x150 na ścianach szczytowych budynku, którymi zamierzam wietrzyć... A żeby je potem umyć wystarczy zaledwie przywiązać żonę do kaloryfera, żonie dać mopa i wypchnąć przez wyłaz kominiarski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 15.02.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Jest pewny że można sobie zamówic okna dachowe nieotwierane, tylko rzeczywiście problem z myciem. Może jakims rozwiązaniem jest okno nieotwierane z pakiet szybowy z szybą samoczyszcząca??? O takim rozwiązaniu już kiedys była mowa na forum. Jeśli szyba sama się wyczyści to żone możesz zostawić w spokoju pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 16.02.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Jak lukarna to tylko duża, jeżeli miałaby być mała to lepiej okno dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 25.03.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 A może balkon w dachu?? hmmm Uzytkuje ktoś okno dachowe balkonowe?? Moim zdaniem ciekawe rozwiązanie tylko nie wiem jak z funkcjonalnościa? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 31.03.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Nikt nie ma takiego wynalazku?????? No pochwalcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 31.03.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 i polaciowe i lukarny sa ok jedno uzupelnia drugie natomiast problem ponoc jest z roletami zewnetrznymi na polaciowych (byc moze tylko u moich znajomych), wiec rolety tylko na lukarnach Znacie przypadek, ze rolety na polaciowych spisuja sie bez zarzutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 01.04.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 ale konkretnie co dzieje się u Twoich znajomych?? hmmm W zimie może być problem gdy na dachu dużo sniegu ale w sezonie letnim sprawują sie bez zarzutu. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 06.04.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 latem ok, ale zima woda sie dostaje, przymarza, rozpieprza, ponoc zima trzeba otworzyc i dac sobie spokoj ze spuszczaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 06.04.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Jezeli roleta przymarznie to rzeczywiście lepiej nie ruszać. Z tego co wiem są modele ktore mają zabezpieczenie przeciwprzeciązeniowe i czujniki temperatury. Jeżeli jest zbyt zimno to sama się blokuje i wtedy nic nie zepsujemy. Z drugiej strony w sloneczne dni pomoc rolety jest nieoceniona pozdr Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez Krzych Warsaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 09.04.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Mieszkam teraz na poddaszu i mam same okna polaciowe.Dlatego w moim domku mówię im stanowcze NIE!!!Mam takie zas... szczęscie,że zaraz po myciu okien zaczyna padać deszcz ( to samo dotyczy mycia samochodu....) i te cholery wyglądaja jeszcze gorzej niż przed myciem!Pięknie się nan nich osadza zmoczony kurz i pył ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts