Bartt 24.01.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Jak rozwiązaliście problem zamykania wlotu powietrza doprowadzonego z zewnątrz pod kominek? Nie będę nim palił na okrągło, a nie chcę by w zimie zimno zakradało się do domu od strony do tego nie przewidzianej. Czy są jakieś gotowe do kupienia patenty w rodzaju szybru czy bawiliście się w Słodowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 24.01.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Wejdź na stronę firmy DARCO. Tam napewno znajdziesz i dopasujesz szyber.Piotr [ Ta wiadomość była edytowana przez: Piotr_PA dnia 2003-01-24 13:01 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi 25.01.2003 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 Normalna kratka wentykacyjna z żaluzją. Nie palisz - zamkniętachcesz palić otwierarz . Trzeba tylko pamiętać . Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 26.01.2003 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 Zibi jak rozumiem kratka na zewnątrz domu. Czy można ją jakoś otworzyć z pokoju, czy za każdym razem trzeba wyjść na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesion 30.01.2003 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 ja sie pobawilem w slodowego:kratka z zaluzja (na sznurek) + linka w oplocie (rowerowa) + dziurka w scianietroche trzeba pokombinowac ale da sie zrobic. dziala super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 30.01.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 W jotulu widziałem takie metalowe przepustnice, które zakłada się na kanał doprowadzający powietrze do kominka/pod kominek. Mieli różne średnice. Przepustnica ma "zdalne sterowanie" tj linkę stalową z końcówką, którą montuje się gdzieć na obudowie kominka. Bez problemu można zamykać i otwierać/regulować dopływ powietrza za pomocą takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts