sevcio 23.01.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Prowadzę firmę budowlaną. Na budowie czasami potrzebuję wytworzyć pewną ilość dymu - aby zobaczyć np. kierunek przepływu powietrza. Dym taki dobrze żeby nie był zbytnio śmierdzący ani trujący oczywiście. Co radzicie. Może znacie jakiś sklep w inter. żeby to kupić. Wiem że kolega kupił taki proszek z kalafonią za kg. dał około 30 zł ale niestety zgubił adres. Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pucek 26.01.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 http://www.piroportal.one.pl/articles.php?id=3 znajdziesz tam dużo przepisów na świece dymne, podstawowe składniki to saletra potasowa i cukier puder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.01.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 A nie bawiłe się jako dzieciak z dymkami? 1 - bierzesz kawałek plexi (pamiętasz te takie linijki?) i szczelnie owijasz foliš alu , w narożniku robisz dziurke ,zapalasz i...ale zadyma! 2- piłeczka pingpongowa poszatkowana na małe kawałki w pudełku po zapałkach , uchylasz , zapalasz i zamykasz pudełko najpierw zdmuchujšc ogień - zadyma jak trza , a koszt? Malutki jak ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 26.01.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 tak, tak można z plexi lub piłeczki tylko kto to swiństwo będzie wietrzył - czuć będzie trzy dni - pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pucek 26.01.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 tak, tak można z plexi lub piłeczki tylko kto to swiństwo będzie wietrzył - czuć będzie trzy dni - pewne Dlatego ja proponuję saletrę i cukier, nie śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 30.01.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Te linijki i piłeczki do dymienia były kiedyś z celuloidu, plexi (twardsze, bardziej przejrzyste) nie daje takich efektów. Wcale nie jestem pewien czy nadal robi się je z tego materiału, może niektóre. Jakiś czas temu próbowałem robić świecę z piłeczki pingpongowej i była kicha. Z moich dawnych doświadczeń wynika, że saletra z cukrem też nieźle śmierdzi w czasie palenia, choć na pewno mniej uciążliwie niż większość tworzyw sztucznych. A może firmy handlujące fajerwerkami mają także świece dymne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 02.02.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Zainteresuj się sprzętem do wytwarzania dymu estradowego z specjalnej parafiny (chyba). Nie powinno byc to drogie. Jednorazowo na pewno się nie opłaca ale w Twoim przypadku. W każdym razie jest to jakiś pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts