pawlaczynski 09.04.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Od jakiegoś czasu nie chce mi się zagłębiać w szczegóły techniczne każego kupowanego sprzętu. Działa to dobrze. Odkurzacz też działa, filtr się nie zapchał a więc jestem zadowolony czego i Wam życzę Pozdrawiam P.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 09.04.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Dzięki! Kupię jednak znowu workowy. Mam Zelmer Syrius i jestem zadowolona, kupuję te droższe, ale lepsze worki z flizeliny (lub czegoś podobnego). Nie przerywają się od odrobiny wody i są szczelniejsze od papierowych. Na dłużej także wystarczają (śmieci się lepiej w takim rozkładają, bo jest miękki i szczelnie wypełnia pojemnik odkurzacza)Muszę kupić drugi, stąd pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 09.04.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 A ja mam bezworkowy i bardzo sobie chwalę. Filter czyszcze wtedy kiedy wyrzucam smieciory, raz na kilka miesiecy traktuje go wodą. I powiem tak - nigdy wiecej odkurzaczy z workiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 09.04.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 To ja jak naładuję baterie zrobię zdjęcie o jaką częśc mi chodzi w moim odkurzaczu, co się tam zapycha, bo nie o filtr mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 11.04.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Witaj Mycho. Dziś już moje nerwy nie wytrzymały. Podziurawiłem papierowy filtr nożem i pomogło teraz dopiero ciągnie .Kurzem czuć nie gorzej jak wcześniej.Większe części zostaja w pojemniku .Za gapka przed filtrem papierowym założyłem chusteczkę jednorazową i niezbyt sie zabrudziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 11.04.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Witaj Mycho. Dziś już moje nerwy nie wytrzymały. Podziurawiłem papierowy filtr nożem i pomogło teraz dopiero ciągnie .Kurzem czuć nie gorzej jak wcześniej.Większe części zostaja w pojemniku .Za gapka przed filtrem papierowym założyłem chusteczkę jednorazową i niezbyt sie zabrudziła to jak mnie też tak wkurzy, to już będę wiedziała jaką część odkurzacza zaatakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 12.04.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 nie polecam bezworkowego - taniego, na pewno cyklonowego. Te tanie bezworkowe mają fatalny system filtrów. Nasz odkurzacz przestał ssać raptem po pół roku. Też clatronic. Filtry mimo mycia odmówiły posłuszeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 15.09.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 (edytowane) po recenzjach na temat bezworkowych odkurzaczy takze sie tego balam,ale po dokladnym przetrzepaniu internetu,porownaniu modeli i opinii uzytkownikow zaryzykowalambezworkowego dysona polecam Ci z cala odpowiedzialnosciagdzies tu o tym pisalam-mam ten najtanszy model,nie ma zadnego problemu z zatykajacym sie filtrem,powietrze wydmuchiwane jest bezzapachowe,jestem bardzo zadowolonajedynym mankamentem jest glosnosc,ale to juz wszystkie bezworkowce tak majano i mala tzw zwrotnosc posiadam ten modelhttp://www.ceneo.pl/;0152820123-10.htm Edytowane 15 Września 2010 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filionka 18.10.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Miałam w swoim życiu masę odkurzaczy zwykłych i tylko jeden odkurzacz bezworkowy http://www.agito.pl/male-agd/odkurzacze.1118.M.html , którym odkurzam do tej pory. I o ile worków miałam serdecznie dość, o tyle w przypadku czyszczenia filtra HEPA radzę sobie chyba nie najgorzej Generalnie nie rozumiem tylko tego narzekania, że czyszczenie filtra może być uciążliwe. Jak tam swój przepłukuje pod strumieniem bieżącej wody i jakoż żyjemy. I ja i mój odkurzacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm.olejnik 18.10.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 na stacji Shell dostałem za punkty (+150zł) bezworkowego samsunga, jego czyszczenie przyprawia mnie o zawrót głowy ....wszedzie pełno brudu, czyszczenia nie ma końca !!!Żałuje, że go wziąłem.Ciekawi mnie, czy odkurzacze z 'wyższej półki' są lepsze w czyszczeniu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 29.10.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Ja też dołączę swoją opinię - zdecydowanie nie lubię odkurzaczy bezworkowych. Filtr zdecydowanie za szybko się zapycha i samo wytrzepywanie nie pomaga. Trzeba taki filtr wypłukać porządnie. A to z kolei oznacza, że trzeba poczekać aż filtr wyschnie, zanim się go ponownie użyje. A różnie bywa. Moja jedyna nadzieja w tym, że się właśnie przeprowadzamy i może uda mi się nasz odkurzacz "załatwić na amen" kurzem, pyłem i takimi tam przy remoncienowego lokum. Kolejny odkurzaczbędzie workowy - absolutnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 29.10.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Czy ktos moglby pokrotce opisac mi wady i zalety odkurzacza bezworkowego? dzieki Ola Od miesiąca używam Zelmer Voyager (workowy i bezworkowy/cyklonowy), poprzednio (półtora roku) używałem cklonowego DirtDevila, dopóki nie zdechł. O Zelmerze na razie złego słowa nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 29.10.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Mialam rowniez bezworkowy, ale to porazka. Nigdy wiecej, bardzo szybko wrocilam do workowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 02.11.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 WitamZastanawiam się nad kupnem odkurzacza bez workowego,myślicie że do około 200 zł da się znaleźć jakiś porządny czy lepiej szukać jakiegoś z workiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeterPet 06.11.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Z tego co się orientuję, odkurzacze bez workowe są zazwyczaj droższe o tych tradycyjnych. A czy lepsze to kwestia dyskusyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MassiveR 07.11.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Miałem odkurzacz bezworkowy, nigdy więcej, nikomu nie polecam i nie widzę w nim praktycznie żadnych plusów, bo nawet to, że nie wydawałem na worki przy tym ile się nadenerwowałem przy czyszczeniu nie jest żadnym plusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 07.11.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Ja mam Samsunga bezworkowego i wydaje się ok. Opróżnienie polega na wyjęciu plastikowego pojemnika i przesypaniu zawartości do śmieci. Raz na 3-4 odkurzania muszę niestety wyczyścić filtr, bo paskudnie się brudzi. Nie da się go niestety wytrzepać, trzeba dosłownie oderwać warstwę przyssanego kurzu, a resztę porządnie wypłukać. Zajmuje to sporo czasu i jest dość brudną robotą, ale da się przeżyć. Nie mam doświadczeń z workowymi, więc nie porównam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_ka 20.11.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Do 200 zł to raczej ciężko. Zelmera bezworkowy model Pluser kosztuje 350 zł. Teraz jest w promocji i przy zakupie oddadzą Ci 50 zł, więc 300 kosztuje. To chyba jeden z tańszych jeśli mówimy o tych porządniejszych modelach, z górnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Met1719511778 29.11.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Obecnie posiadam odkurzacz bezworkowy, kupiony w markecie firmy krzak. Kosztował ok. 400 zł i ku mojemu zdziwieniu jest rewelacyjny! Nie muszę często czyścić filtra, ale po odkurzeniu całego domu muszę wyrzucić śmieci z pojemniczka, co nie jest problemem. Ciągnie odpowiednio tak jak odkurzacz z workiem.Przerzuciłam się na odkurzacze bezworkowe, bo później mam problem ze znalezieniem odpowiedniego worka. Nie raz było tak, że już przestali taki czy taki model produkować. I na co mi taki działający odkurzacz?Osobiście polecam te bezworkowe, ale z tego co widzę, przed zakupem lepiej przeczytajcie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judyta87 09.12.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Co do tych odkurzaczy bezworkowych to faktycznie swego czau była na nie nagonka, jednak nie każdy kto sie na nie skusił był zadowolony. Ja kupiłam Zelmera i jestem zawiedziona, działać działa, ale kompletnie nie da się nim odkurzacz, szybko się zapycha i przy odkurzaniu nie wciąga nawet najdrobniejszego brudu. Pewnie nieco lepsze będą te z filtrem wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts