marianna34 16.12.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 ja byłam bardzo niezadowolona z bezworkowego, wróciła do workowego, ale pamiętam u rodziców wodny rainbow był super, ale to stare czasy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Humadi 19.12.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 ja byłam bardzo niezadowolona z bezworkowego, wróciła do workowego, ale pamiętam u rodziców wodny rainbow był super, ale to stare czasy.. Ja w sumie też zakupiłem odkurzacz bez workowy całkiem niedawno i muszę powiedzieć, że o ile z początku byłem niebywale zadowolony z wygody jaką osiąga się dzięki temu, że nie trzeba wydawać kasy na worki i szybko i łatwo się go opróżnia, przyszedł czas na trochę jednak rozczarowanie. Fakt, niby jest wygodniej, ale wszystkie te filtry jakoś szybko się zatykają, trzeba je czyścić, moczyć itd, ale jednak z workowym było mniej roboty - wystarczyło worek zmienić i można dalej sprzątać. W sumie nie wiem jak jest w innych tego typu odkurzaczach, bo nie testuje innych modeli, ale w moim dość często trzeba opróżniać pojemnik, co jednak jest niewygodne. Szkoda, że do starego odkurzacza nie ma już dostępnych worków, bo na pewno bym wrócił do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bangladeszcz 19.12.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ja mam workowy, wyrzucasz worek i po sprawie, nie musisz się martwić o filtry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiukirl 23.12.2013 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 WitamMialem philipsa bezworkowego. Nigdy wiecej. Oproznianie pojemnika to czysta robota, ale czyszczenie filtrow juz nie. Po ich wyczyszczeniu a najlepiej to wychodzi na mokro trzeba je jeszcze wysuszyc.Teraz kupilem workowy Miele i nie zamienie go na zaden inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azakiel 11.01.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Też kiedyś dałem się namówić na odkurzacz bezworkowy, (wczesniej używałem bez problemów jakiegoś starego 10 letniego ZELMERA ze szmacianym workiem). Po przejrzeniu internetu wybór padł na electroluxa (nie pamiętam dokladnie jaki to był model) ale zapłaciłem za niego ponad około 400zł. Po pół roku uzywania tego odkurzacza skonczyło sie to tak że straciłem już do niego cierpliwość (dlaczego o tym pozniej) i wylądował w piwnicy i z powrotem wyciągnałem stary mocno wysłużony odkurzacz workowy. Nie wiem być moze są na rynku jakieś naprawdę dopracowane odkurzacze bezworkowe które kosztują rozsądne pieniądze, mój egzemplarz to jakaś totalna pomyłka: 1) pojemnik na odpady zbudowany jest tak że po odkurzaniu trzeba bardzo uważac przy otwieraniu pojemnika bo wszystko moze wylądować z powrotem na zewnątrz co się czasami zdarzało.2) cylindryczny filtr hepa który jest w pojemniku na odpady jet zamocowany i obudowany w taki sposób ze wystarczy odrobina włosów albo czegos podobnego które natychmiast sie nawijają na firt korkując skutecznie przepływ innych brudów i po chwili wszystko staje dęba i sie zatyka, jedyne co pomaga to otwarcie pojemnika i czyszczenie co wiąże się z ryzykiem (patrz pkt 1)3) Tak czy inaczej po kazdym większym odkurzaniu trzeba otworzyc ostroznie odkurzacz i przeczyscic zbiornik i przeczyscic i umyć filtr co trwa długo i skutecznie zniechęca do kolejnego uzycia takiego typu odkurzacza. Ja już nie dam sie nigdy namówić ani na wodny (z nimi też jest sporo zachodu) ani na zaden bezworkowy odkurzacz (chocby to nawet Dyson był), kupiłem ostatnio normalny workowy odkurzacz Zelmer Jupiter (niektórzy odradzali nowsze modele które podobna są zrobione bardziej oszczednosciowo) i jestem bardzo zadowolony, totalnie bezobsługowy (odkurzalem juz z 15 razy a nie stracił ciągu, i worek jeszcze nie zapelniony) , solidna konstrukcja, duze gumowane kółka i bardzo przystepna cena (polecam tanszy model jesli ktos nie potrzebuje turboszczotki, róznica tylko 100W mocy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpbud 03.03.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Moją pomyłką natomiast był odkurzacz, który miał funkcję odkurzania na mokro. Na szczęście teraz mam odkurzacz, który takiej funkcji nie ma i jestem zadowolony. I jest to odkurzacz workowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela_n 03.03.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Witam zastanawiałam się nad bez workowym i na szczęście kupiłam workowy Electrolux Ultra Silencer ZUS3985SB i jestem bardzo zadowolona. Posiada filtr HePA i jest cichy, moc też ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 02.04.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Mam dwa koty - miałam odkurzacz bezworkowy, w tej chwili wymieniłam na workowy - zdecydowanie przy zwierzętach gubiących sierść lepiej spisują się workowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander909 17.04.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Tak jak napisała mi_mała jesli masz zwierzeta to lepszy jest workowy ogolnie uzywalem takich i takich i zostałem przy workowym duzy worek i wymiana co jakis czas nie sprawiaja problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiek8103 23.06.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 to w sumie też zależy na jaki sprzęt się trafi. Ja miałam duże obawy przed kupnem bezworkowego odkurzacza, ale teraz nie żałuję. Ma dobrą moc, a że mam dywany to dla mnie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aberowski 23.06.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 na takie dywaniki jak ja mam to się idealnie nadaje workowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 23.06.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Mam kota, przedtem miałem zelmera z workiem. Teraz mam dysona bez worka. Różnica kolosalna, odkurzanie bez problemów. Ma oczywiście wady: cena jest jednak wysoka i jest zdecydowanie za głośny. Za to czyszczenie i obsługa nie stwarza żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jannek 23.06.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 to w sumie też zależy na jaki sprzęt się trafi. Ja miałam duże obawy przed kupnem bezworkowego odkurzacza, ale teraz nie żałuję. Ma dobrą moc, a że mam dywany to dla mnie ważne. A jakiej marki ten odkurzacz? Dużo zapłaciłas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiek8103 24.06.2014 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 A jakiej marki ten odkurzacz? Dużo zapłaciłas? W sumie to miałam już stary, więc nie chciałam oszczędzać, żeby mieć już na lata. Dałam niecałe 400 zł za Zelmera. Kupiłam przez internet, ale teraz to chyba opłaca się kupić w sklepie. http://czystainicjatywazelmer.pl jest promocja, że można odebrać prezent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANTERIUSZ 24.06.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 400 zł to dużo za odkurzacz w sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resoviax 24.06.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 no ale jakość ludzie jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aberowski 24.06.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 no tak w polsce ludzie że to jest drogie to kupie tańsze a później że się po roku rozpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiek8103 24.06.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 No tak, może to i nie mała kwota, ale ja już kupowałam odkurzacze za 100 zł i niestety zawsze kończyło się to tak samo. Po kilku użyciach było coś nie tak. A teraz zapłaciłam więcej i liczę, że będzie służył długie latka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resoviax 27.06.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 wiadomka że wydasz więcej to się jakoś tam zwróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka__ 15.07.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Ja mam taki, do którego mogę wkładać worek, ale i odkurzać bez worka - wyposazony jest w pojemnik. Przyznam, że opcja z workiem wygrała. Mam długowłosego psa i pojemnik po prostu nie daje z tym rady. Sierść go zapycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts