Jamejski 29.04.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Moja matka ostatnio kupiła bezworkowego ergorapido i jest bardzo zadowolona. Nie dość że bez worków to jeszcze bez przewodów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archivi 30.04.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Ja jednak wybrałem workowca - Zelmer Jupiter i jestem bardzo zadowolony. Słyszałem BARDZO dużo negatywnych opinii o bezworkowcach przy zwierzętach w domu, szczególnie długowłosych - sierść skutecznie zapycha filtr i trzeba często wysypywać zawartość. Nie jest to trudne, ale podobno irytujące. No i gdzie czyścić filtr? Zlew czy umywalka + pędzelek, mam wrażenie, że zawsze coś dookoła się nakurzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TuTomko 15.05.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Bez workowy! Zero dokupowania worku, łatwość w opróżnianiu czy wydostaniu rzeczy, która przez przypadek dostała się do odkurzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.05.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Klient do sprzedawcy -Panie, a ten odkurzacz to aby dobrze ssie? -Ba, aż łzy lecą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 15.05.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Mamy 2. Zelmer galaxy II bezworkowy- irytujace jest jego czyszczenie, kurzy sie wszedzie, czesto zapycha sie taka krateczka i zaraz hepa, zwlaszcza jezeli sa zwierzeta w domu. Ostatnio kupilismy workowy zelmer odysey z szczotka do parkietu( bo taka byla potrzebna) dodatkowo w komplecie jest zwykla szczotka i turboszczotka do wykladzin i dywanow. Galaxy trafil do garazu Ps. Dobry zart Livko:-) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikol12 20.05.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Moja żona bezworkowy odkurzacz nie zamieniłaby na żaden inny. Nie śmierci tak jak te workowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesiekWachacz 21.05.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 [...]Nie śmierci tak jak te workowe. To dobrze, że nie śmierci Ja preferuję workowe. Zapełnia się, wywalasz worek i z głowy. W bezworkowym wtedy dopiero zaczyna się "zabawa" w czyszczenie odkurzacza, później w czyszczenie wanny, podłogi i siebie. Za dużo bałaganu. Lepsze wrogiem dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 21.05.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 miałem bezworkowego Electroluxa bodajże, taki jakiś kosmiczny wygląd miał, trochę jak Dyson czy coś - niestety totalna porażka; zamiast pełen worek wyrzucić i zastąpić nowym w 30 sekund, filtr tego g...a trzeba było myć naście minut, suszyć, dopasowywać potem bo wejść nie chciał na miejsce... 1 rok wytrzymałem, potem Zelmera za 130 zł nabyłem i jazda; następny będzie centralny ale na bank z filtrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszReczkowski 29.05.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Workowy najlepszy do domu, bezworkowy do ogrodu, garażu, do remontów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanias78 03.06.2015 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 No ale te bezworkowe to co? Bo ja nie rozumiem ich działania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 06.06.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Moja matka ostatnio kupiła bezworkowego ergorapido i jest bardzo zadowolona. Nie dość że bez worków to jeszcze bez przewodów! on jest też bezprzewodowy czy mi się zdaje? Jak wygląda praca na baterii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hpr 06.06.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 A ja szczerze polecam odkurzacz Zelmera aquos ze zmywalnym filterm HEPA. Łączy w sobie zalety odkurzaczy workowych i bezworkowych. Ja osobiście korzystam z wodnego odkurzania, bo przynajmniej pyłki nie latają wokoło. Do odkurzacza dołączone są bardzo przydatne końcówki. Przy dwóch futrach w domu idealnie sprawdza się turboszczotka. Jedynym jego minusem jest rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.06.2015 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Zdecydowanie odkurzacz WODNY !Aktualnie mam Bora 2 co prawda jest trochę czyszczenia/mycia zbiornika po pracy ale nie rozdmuchuje drobin kurzu jak powietrzne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holmes12 09.06.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 No ale te bezworkowe to co? Bo ja nie rozumiem ich działania... Podobna jak w workowych, tyle że kurz zbiera się w pojemniku. Po jego zapełnieniu należy go opróżnić. Oba rozwiązania (worek i bez worka) mają swoich zwolenników. Na szczęście jest wybór - można kupić odkurzacz zgodnie z własnymi preferencjami i potrzebami. Bo przecież odkurzacze mają również różne możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archivi 12.06.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Na szczęście jest wybór (...) Nie kracz - bo i tu UE narzuci dyrektywy - aby chronić środowisko pozbędziemy się worków . Nie wiem czy w końcu napisałem - rozważałem bezworkowe odkurzacze, ale po wieeeeelu złych opiniach na necie (bezworkowy + pies bardzo sierschiuchowaty - owczarek niemiecki długowłosy), stwierdziliśmy że bierzemy workowego zelmera jupitera. Pomimo Unijnej mocy - 1000W ssie jak Liwko wyżej napisał - aż łzy lecą... Jestem super zadowolony - na dzień dzisiejszy nie zamieniłbym na żaden inny... Cichy, super moc, bardzo wygodna pozycja przy odkurzaniu (człowiek wyprostowany). Jest jeden mega-minus - detale rury teleskopowej. "Cycek" który zabezpiecza rurę przed odłączeniem (naciska się grzybek żeby odczepić rurę) - w środku rury elementem sprężynującym jest kawałek blaszki na której zbierają się kłaki i inne śmieci... I w tej samej rurze, w miejscu gdzie zakłada się końcówki, jest plastikowa tuleja, która nadaje fajnego poślizgu przy zakładaniu i sciąganiu końcówek - u mnie ona się obróciła - nie przeszkadza to w użytkowaniu, łatwo poprawić, ale nie jest to do końca dopracowane. Ale czepiam się szczegółów . Cena odkurzacza to 400zł - 80zł zwrotu producenta, czyli 320zł. W zestawie dostałem 8 worków gratis. A co do worków - 4 litry pojemności, wystarczają na bardzo dużo odkurzania . Koszt worków - 2zł widziałem w sklepie z Worwo, na necie oryginalne Zelmera również 2zł z przesyłką (20zł za 10 worków z przesyłką) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmroczek 15.06.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Zdecydowanie workowy. Jaki by nie był, moim zdaniem jest lepszy niż bezrowkowy. Bezworkowy miałem kiedyś i nie dość, że hałasował mocno, to jeszcze nie zbierał dokładnie z podłogi. Nie narzekałem, bo to prezent był, ale w końcu kupiłem Zanussiego i jest ok. Nie wszędzie nowoczesność jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rakev 24.06.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Jak dla mnie bezworkowy zdecydowanie lepszy. Nie trzeba bawić się w wymianę worków tylko otwierasz i wyrzucasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markss 29.06.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Ja mam jakiś workowy Zanussi i działa bezawaryjnie tyle lat już. Do domu workowy moim zdaniem jest najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromg 30.06.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Odkurzacze z filtrem wodnym są bardzo dobre. Używałem przez dobrych parę lat "Wodnik" od Zelmera. Ale robił się coraz słabszy i teraz mam odkurzacz cyklonowy VAX. To samo co Dyson, ale ma dłuższą gwarancję - 6lat i jest trochę tańszy. Jedynie zawiodłem się na elektroszczotce. Po wkręceniu długich włosów na wałek, odmawia posłuszeństwa. Ale poza tym ma taką moc, że podnosi mniejsze wykładziny. Do warsztatu, garażu polecam najtańszego Karchera z marketu za 230zł. Miałem Weidnera za 1000zł, a różnicy nie stwierdziłem.Jeśli ktoś ma trochę dywanów to warto kupić odkurzacz kolumnowy Karcher lub Sebo albo inny. Obracająca się szczotka jest niezastąpiona przy czyszczeniu dywanów. Wiem bo piorę czasami dywany usługowo i posiadam takowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izakurek82 01.07.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Witam Moi rodzice posiadają rainbowa już bardzo bardzo długo chyba z 15 lat i chodzi jak burza z tym że z tego co pamiętam to kosztował majątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts