PannaJoanna 06.07.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 W moim domu wszyscy są alergikami i odkurzacz bezworkowy, cyklonowy jest dla nas zbawieniem. Oczywiście trzeba pamiętać żeby systematycznie go opróżniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiore 09.07.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 każdy jeden ma swoje plusy jak i minsusy , musisz wybrać sam co ci odpowiada:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Broda 12.07.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 ja tam wole odkurzacz workowy, bynajmnije nie trzeba go myć aż tak często a jak się w worku uzbiera to tylko wyciągnąc i wyrzucić a nie brudzić się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
intensos90 15.07.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Ja wolę bezworkowe, ale słyszałam, że kiedy w domu są zwierzaki lepiej sprawdza się odkurzacz z workiem, bo taki lepiej radzi sobie z sierścią. Czy ktoś wie coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariakot 16.07.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Kiedyś były tylko workowe więc odkurzałam takim. Potem pojawiły się inne, chciałam być nowoczesna i kupiłam z filtrem wodnym. Po niedługim czasie powiedziałam NIGDY WIĘCEJ! Źle się to myje, ciężkie, nieporęczne, łapy do brudnego trzeba wsadzać, wiecznie niedomyty i śmierdzi. Przynajmniej tak było u mnie bo nie chciało mi się co chwilę go pucować do usunięcia najmniejszej odrobiny brudu. Kupiłam bezworkowy, tzw. cykloniczny. Odkurzałam nim do niedawna narzekając znów okrutnie. Największe niedogodności są takie, że jak zapomnisz umyć filtry i pojemnik zaraz po odkurzaniu, to porządki potem musisz planować z wyprzedzeniem, bo dziadostwo schnie najmniej pół dnia (na kaloryferze) a najczęściej cały. Poza tym jak się zapcha, to nie ciągnie i odkurzając mieszkanie muszę go przynajmniej raz opróżnić. Trochę to niewygodne. Teraz wróciłam skruszona do workowego. Z tych trzech typów ten jest najlepszy. Ale w domu będę miała centralny- instalacja już rozprowadzona. U mnie było dokładnie tak samo. Myslałam, że będzie super a wyszło dni i wodorosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telewidz 16.07.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Ja wolę bezworkowe, ale słyszałam, że kiedy w domu są zwierzaki lepiej sprawdza się odkurzacz z workiem, bo taki lepiej radzi sobie z sierścią. Czy ktoś wie coś na ten temat? Szczerze mówiąc pierwsze słysze, zawsze wydawało mi się że zależy to głównie od mocy odkurzacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jute 07.01.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 zdecydowanie workowy lepszy, bezworkowe non stop się zapychają, czyszczenie filtra jest co najmniej ohydne. (albo ja miałam takie nieszczęście do beznadziejnych rozwiązań). Zawsze miałam wrażenie, że cała konstrukcja nie jest do końca szczelna i to powietrze, które powinno zasysać do środka, ucieka na zewnątrz (o ile to co napisałam jest jakkolwiek logiczne)Rok temu kupiłam sobie odkurzacz, który oprócz worka ma przy rurze zbiornik na "większe śmieci", wszystko jest szczelne, nic mi nie wieje po bokach. Mieszkanie 70m2 odkurzam 2x w tygodniu - przy czym mam kota więc jest dużo sierści i żwirku z kuwety - i jeszcze nie musiałam do tej pory zmieniać worka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaska 17.01.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A samosprzątajacy jak się sprawdza? Od niedawna mam większą powierzchnię do odkurzania i ciągle brakuje czasu i chęci czasami. Może by mi taki robocik posprzątał. Widziałam w mango taki za niecałe 450 zł. Ma ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotmelka 23.01.2016 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Bezworkowe są niestety droższe, ale chyba lepsze. Ja mam workowy i też nie narzekam. Raz na miesiąc trzeba wysypać kurz z worka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariza344 26.01.2016 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 W moim domu wszyscy są alergikami i odkurzacz bezworkowy, cyklonowy jest dla nas zbawieniem. Oczywiście trzeba pamiętać żeby systematycznie go opróżniać. Co to za sprzęcik? Nie słyszałam o takim jak to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan89 26.01.2016 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Czy ktos moglby pokrotce opisac mi wady i zalety odkurzacza bezworkowego? Ola Są różne bezworkowe. Ja mam Robocleana. Jego zalety: 1. Znacznie lepiej odkurza. Ma większą siłę ciągu, której nie tłumi żaden worek czy inny filtr. Rolę filtra spełnia kurtyna wodna - bardzo małe kropelki wody, wytwarzana przez wysokoobrotowy wirnik. Dzięki temu rozwiązaniu woda zbiera praktycznie cały brud i kurz, nawet niewidoczne dla oka drobiny. Innymi słowy, po odkurzaniu nie trzeba ścierać kurzu z mebli. To ogromna zaleta dla alergików uczulonych na kurz, w tym na roztocza. Dzięki takiemu urządzeniu mogą normalnie mieszkać. 2. Pobiera średnio połowę mniej energii niż odkurzacz workowy - 900 W. W przyszłym roku wchodzi w życie dyrektywa unijna mówiąca o tym, że moc sprzedawanych odkurzaczy nie może być wyższa niż 900 W. 3. Ma dużo dodatkowych funkcji: pranie dywanów, usuwanie nieprzyjemnego zapachu z powietrza, jonizowanie, rozprowadzanie w nim przyjemnego zapachu np. olejków, doprowadzanie go do optymalnej wilgotności. 3. Ma dużo przystawek umożliwiających m.in. czyszczenie pościeli, odkurzanie trudno dostępnych miejsc, w tym np. klawiatury, pranie i czyszczenie tapicerki samochodowej. Wada: wyższa cena niż odkurzacza workowego. Ale to się zwraca, bo nie kupuje się worków, a do tego żywotność jego jest kilka razy większa od zwykłego odkurzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan89 26.01.2016 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Podciągam temet, bo bardzo mnie interesuje. Może teraz będzie więcej chętnych do wypowiedzi, bo chyba bezworkowych na rynku przybyło. Chcę kupić dobry odkurzacz do odkurzania podłóg twardych - panele i kafelki. Workowy miałam, ale bezworkowego nie. I nie wiem, czy nie łatwiej wymienić worek niż czyścić ten pojemnik na śmieci. Czyszczenie też zależy od modelu i zastosowanych rozwiązań. W Robocleanie bród zbiera woda, którą się wylewa. Czyszczenie maszyny zaleca się co 2, 3 odkurzania. To naprawdę robi się łatwo i szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan89 26.01.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Tylko z workiem,nazbiera się śmieci wymieniamy worek 30 sek i gotowe.Mam bezworkowy i najchętniej wyrzuciłabym go przez okno Tanie bezworkowe się nie sprawdzają. Warto raz zainwestować w porządny i mieć spokój na długie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan89 26.01.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 ja tam wole odkurzacz workowy, bynajmnije nie trzeba go myć aż tak często a jak się w worku uzbiera to tylko wyciągnąc i wyrzucić a nie brudzić się Worek powinno wymieniać się po każdym sprzątaniu. Jak się go zostawi, roztocza mają tam idealne warunki do namnażania się: ciepło i mnóstwo pożywienia, czyli kurzu. Gdy włączasz go przy następnym odkurzaniu, z drugiej strony wylatują ich odchody zawierające toksyny. To one są przyczyną uczuleń u alergików i u każdego odczuwania nieprzyjemnego zapachu. Tak więc moim zdaniem lepiej raz wyczyścić bezworkowy niż zapłacić ponad 20 zł za kolejny worek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan89 26.01.2016 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ja wolę bezworkowe, ale słyszałam, że kiedy w domu są zwierzaki lepiej sprawdza się odkurzacz z workiem, bo taki lepiej radzi sobie z sierścią. Czy ktoś wie coś na ten temat? Roboclean z sierścią radzi sobie bardzo dobrze. Gdy odkurzyłem nim pierwszy raz, to nigdy dywan nie był tak jasny, gdy odkurzałem wcześniej zwykłym odkurzaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia9 27.01.2016 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Roboclean jest bardzo skuteczny. Wszystkie inne odkurzacze mogą się schować. Mam pieska i niesety byly wlosy w calym dywanie. Były i juz niema! dopiero teraz widze co to jest posprzatane mieszkanie.Rewelka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nassw 28.01.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 A jaki masz konkretnie model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia9 01.02.2016 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 To S Plus. To jedyny obecnie model Robocleana, ale mozna dokupić różne przystawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 04.02.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Ja także uważam, ze odkurzacz workowy jest lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia1980 07.11.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 (edytowane) Mi się najlepiej sprawdzają teraz roboty sprzątające od firmy SPAM] Mam pieska, który strasznie gubi swoją jasną sierść. Dopóki miałam zwykły odkurzacz, myslałam, ze zwariuję, bo wręcz tonęłam w tej siersci. Teraz robocik jezdzi sobie po domu sam, a ja mam więcej czasu na inne rzeczy Edytowane 7 Listopada 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts