even 08.11.2016 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 też mamy bezworkowy i nie zamianiłbym już na inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinoman00 09.11.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Mnie ostatnio żona namówiła na wymianę "workacza" na kosmiczny multicyklon Dirt Devila Powiem tak... nie byłem przekonany czy to aby na pewno dobra opcja, patrząc na cenę (czego dla małżonki człowiek nie zrobi...), ale po paru przejażdżkach po domu mogę powiedzieć, że warto było Naszej córze też się spodobało, że nie musi sprzątać rączkami rozsypanych puzzli, tylko przejedzie w tę we w tę, a potem hop, wysypujemy do pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigWolf 21.11.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Mam w domu bezworkowego VAXa i na pewno nie zamieniłbym go z powrotem na workowy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gettis 05.12.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 jak dla mnie bezworkowy odkurzacz też jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdka.p 08.12.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Ja nawet nie wiedziałam, że istnieje bezworkowy. Mój już dogorywa, więc za rok (chcę wykorzystać wszystkie orki, ktore kupiłam ) czeka nas rozstanie i rozpoczęcie przygody z nowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weglos 13.12.2016 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 również jestem zwolennikiem bezworkowego odkurzacza, jak dla mnie o wiele wygodniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan525 14.12.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 bezworkowy jest o wiele wygodniejszy w obsłudze, no i nie ma tych okropnych worków które trzeba wymieniać ciągle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysiaa 05.01.2017 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Ja niedawno przestawiłam się na ten bezworkowy i jest naprawdę super! Nie spodziewałam się, że może mnie tak bardzo pozytywnie zaskoczyć, szczególnie, że już wiele lat miałam na to aby przyzwyczaić się do tego workowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prallinka 22.01.2017 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 My zakupiliśmy workowy z tego względu, że sprzedawca bardziej go polecał niż ten bezworkowy. A tłumaczył to w ten sposób, że w bezworkowych zacinają się czujniki napełnienia. I chyba nie miał racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 12.05.2017 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Ja mam workowy. Dla mnie ważna była moc i filtry antyalergiczne. Czytałam, że te w odkurzaczach bezworkowych nie są tak wydajne, a także, że same pojemniki nie są szczelne, nie mówiąc o tym, że przy opróżnianiu unoszą się zanieczyszczenia i się je wdycha. Mówi się, że workowe są droższe, bo trzeba kupować worki, ale ja zamawiam je przez internet tam, gdzie są najtańsze: http://www.zadowolenie.pl/agd-male/akcesoria-agd/worki-do-odkurzaczy. Cena bezworkowego jest wyższa niż klasycznego, więc w sumie długo się zwraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 12.05.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Owszem bezrowkowy ale z filtrem wodnym. Workowy czy bez to jest przeganianie kurzu z podłogi na ściany nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 12.05.2017 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Za swojego bez workowego Electroluxa dałem ponad 10 lat temu prawie tysiąc złotych i nie wierzę, że workowe mniej syfią. Mam podwójny system filtracji Hepa (dwa filtry obok siebie) i separację cykloniczną. Cena zawsze idzie w parze z jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerreiro16 14.08.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Bardzo dobre są odkurzacze z filtrem wodnym, ponieważ zatrzymują kurz. Jedyną wadą jest, potrzeba częstego wymieniania wody. Trzeba też pamiętać, żeby nie zostawić na dłużej wody w odkurzaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszmorek3 28.08.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Ja mam bezworkowy i nie narzekam. Trzeba pamiętać żeby czyścić pojemnik i nie zapychać go na maxa. W workowym obawiałem się, że za jakiś czas przestaną produkować pasujące worki i wtedy do wymiany będzie cały odkurzacz, ale może to niepotrzebne obawy. Też słyszałem, ze filtr wodny jest spoko, ale sam się na niego nie zdecydowałem. MOże przy zakupie kolejnego odkurzacza już wybiorę tę opcję. Chyba, że do tego czasu pojawią się jeszcze jakieś inne, nieznane teraz rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 18.09.2017 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Ja mam workowy, ale to już staruszek jest i myśle nad kupnem nowego, nie wiedziała jednak na co zwracać uwagę i czym się różnią bezworkowe od workowych i wychodzi na to, że chyba bezworkowe są lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubary 18.09.2017 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Ja też mam workowy, ale z serii (pół)profesjonalnych i worki w nim są 3 razy większe niż w tych wszystkich elfach i zelmerach. Worek łatwo się zmienia, nic się nie kurzy, podoba mi się tez fakt, że ma długi przewód bo nie muszę przepinać wtyczki i cały parter lecę na raz, a potem całe piętro. Trochę za niego dałem, ale już 3 lata bezawaryjnie działa. Jak będę w domu to sprawdzę co to był za model, bo teraz niepamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubary 27.09.2017 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Ja też mam workowy, ale z serii (pół)profesjonalnych i worki w nim są 3 razy większe niż w tych wszystkich elfach i zelmerach. Worek łatwo się zmienia, nic się nie kurzy, podoba mi się tez fakt, że ma długi przewód bo nie muszę przepinać wtyczki i cały parter lecę na raz, a potem całe piętro. Trochę za niego dałem, ale już 3 lata bezawaryjnie działa. Jak będę w domu to sprawdzę co to był za model, bo teraz niepamiętam. MAM! To Numatic Henry HVR200! Wygląda jak zabawkowy ale naprawde go polecam jak ktoś ma dużo domu do odkurzania : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allie92 16.10.2017 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Bezworkowy, jest najlepszy. Mam go dopiero pół roku, ale już wiem, że do takiego na worki z pewnością nie wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bings 29.10.2017 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Bezworkowy, jest najlepszy. Mam go dopiero pół roku, ale już wiem, że do takiego na worki z pewnością nie wrócę. nie koniecznie. Np. Tefal TW6886EA ma workowe i tam jest coś takiego jak Hygiene+: Worek Hygiene+ z samozamykającą się klapką to prawdopodobnie najlepsze rozwiązanie na rynku zapewniające najwyższą filtrację kurzu 99,99% i lepszą higienę, eliminujące chmury kurzu podczas wymiany worka. Jeśli dobrze rozumiem w TW6886EA - worek działa jak dodatkowy filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominique9 09.11.2017 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Korzystałam z odkurzacza bezworkowego gdy mieszkałam jakiś czas w Anglii i uważam, że czyszczenie pojemnika naraża na większy kontakt z kurzem. Nie znam innych odkurzaczy bezworkowych, ale akurat ten, który używałam nie podobał mi się. Chyba szybciej wymienia się ten workowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts