Dj wozek 24.01.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witam.Jak wykonac samemu numer na dom jednorodzinny (na budynek) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 24.01.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Dość prostym i efektownym sposobem jaki widziałem jest wycięcie cyfr z grubej sklejki i zamocowanie bezpośrednio na murze. Sklejkę widziałem pomalowaną na czarno, ale wydaje mi się, że równiez ciekawy efekt można by osiągnąć malując jakąś farbą o efekcje młotkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 24.01.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Ja na elewacji zainstalowałem plafonierę (tzn. oświetlenie) i nakleiłem samoprzylepne duże czarne cyfry kupione na sztuki za ok. 2 zł/szt w "papierniczym". Jak przyklejałem, to myślałem ... "na jak długo", bo to i deszcz i mróz ...... Myślałem i nic nie wymyśliłem - trzyma już 12 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 24.01.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Przez przypadek dowiedziałam się, że te piękne loga różnych firm na budynkach powstają z wycinania płyt z polistyrenu ekstrudowanego. Można go malować, jest lekki więc można go łatwo wszędzie montować. Dla mnie bomba! Przykładowo: http://www.giewont.info/portfolio/grafika/gamma2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 24.01.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ja zamówiłam u artysty plastyka piękny numer malowany na płytce (kafelku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 24.01.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Widziałem w miarę ładne cyferki na dom w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 25.01.2006 02:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Na allegro sa goście co robia fajne cyferki wraz z nazwą ulicy itd poszukaj a napewno znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 25.01.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Niewiem czy to prawda ale nr. powinien być podświetlony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 25.01.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Niewiem czy to prawda ale nr. powinien być podświetlony Nie jest to wymagane przez przepisy, ale na pewno byłby lepiej widoczny. Nieraz szlag mnie trafia jak szukam jakiegoś domu wieczorem i numer owszem jest - ale nie dość, że nie podświetlony, to jeszcze zasłonięty przez gałęzie. Ja na wiosnę zamontuję podświetlany plafon, żeby ułatwić żywot gościom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 25.01.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 U nas dzielnicowy sprawdzał podświetlenie ale niewiem jak to jest wkońcu z przepisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.01.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Na allegro sa goście co robia fajne cyferki wraz z nazwą ulicy itd poszukaj a napewno znajdziesz. avid - a jak tego szukałeś bo jakoś nic ciekawego nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 27.01.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1030399 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 27.01.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Niewiem czy to prawda ale nr. powinien być podświetlony Nie jest to wymagane przez przepisy, ale na pewno byłby lepiej widoczny. Nieraz szlag mnie trafia jak szukam jakiegoś domu wieczorem i numer owszem jest - ale nie dość, że nie podświetlony, to jeszcze zasłonięty przez gałęzie. Ja na wiosnę zamontuję podświetlany plafon, żeby ułatwić żywot gościom Jest zdaje sie wymagane przez przepisy, aby był oświetlony na budynku lub płocie, nawet przy odbiorze w geodezji mam to na piśmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 27.01.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Niewiem czy to prawda ale nr. powinien być podświetlony Nie jest to wymagane przez przepisy, ale na pewno byłby lepiej widoczny. Nieraz szlag mnie trafia jak szukam jakiegoś domu wieczorem i numer owszem jest - ale nie dość, że nie podświetlony, to jeszcze zasłonięty przez gałęzie. Ja na wiosnę zamontuję podświetlany plafon, żeby ułatwić żywot gościom Jest zdaje sie wymagane przez przepisy, aby był oświetlony na budynku lub płocie, nawet przy odbiorze w geodezji mam to na piśmie Mówiąc szczerze nie sprawdzałem w przepisach, ale nie widziałem na prawie żadnym urzędzie czy sądzie podświetlenia, więc jakoś dziwne mi to się wydaje. Chyba, że wszedł taki przepis co do nowo oddawanych do użytku budynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 27.01.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Jakiś czas temu jak mieszkałem w bloku to wszystkie tabliczki zamienili na podświetlone ale i tak to nieświeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 07.02.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Niewiem czy to prawda ale nr. powinien być podświetlony Nie jest to wymagane przez przepisy, ale na pewno byłby lepiej widoczny. Nieraz szlag mnie trafia jak szukam jakiegoś domu wieczorem i numer owszem jest - ale nie dość, że nie podświetlony, to jeszcze zasłonięty przez gałęzie. Ja na wiosnę zamontuję podświetlany plafon, żeby ułatwić żywot gościom Jest zdaje sie wymagane przez przepisy, aby był oświetlony na budynku lub płocie, nawet przy odbiorze w geodezji mam to na piśmie Inka, możesz sprawdzić, czy dostałaś takie pismo z zdnotacją o obowiązku podświetlania numeru domu? Bo nie wydaje mi się to możliwe raczej. Sprawdzilem w przepisach i owszem, jest obowiązek posiadania na nieruchomości tabliczki z numerem i utrzymywania jej w należytym stanie, ale absolutnie nie ma obowiązku oświetlania jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts