masza 24.01.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Mam dwie sasiadujace ze soba dzialki (kazda ok. 1000 m2), jedna blizsza drogi asfaltowej, druga - dalej od drogi.Zakład energetyczny chce zrobic przylacze na dzialce polozonej blizej drogi (bo tak ma taniej, blizej do istniejacej linii el.-en.).Ja chce przylacze na dzialke dalsza, bo na niej (i tylko na niej) bedzie stal dom. Dzialke blizsza drogi z czasem sprzedam. I co Wy na to? Prosbe o wydanie warunkow do zakladu energetycznego zlozylem na obydwie dzialki na jednym formularzu (glupi bylem, co mi potwierdzil inzynier z zakladu: trzeba bylo skladac tylko na ta dalsza dzialke, a do tej blizszej drogi w ogole sie nie przyznawac). Jak naprawic teraz te sytuacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 24.01.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Jak dostaniesz warunki od ZE, na którym będzie napisane, że zamontują przyłącze na bliższą działkę, po prostu złóż reklamację. Powinni ją przyjąć i poprawić warunki. Gdzieś wyczytałem (na forum), że licznik musi być zamontowany w granicy działki, która będzie korzystała z prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 24.01.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Sytuację można naprawić bardzo prosto. Albo złóż odwołanie od treści warunków, które już masz, albo złóż nowe wnioski na dwóch oddzielnych formularzach - dla każdej działki inny. Nie powinno być problemu. Nie przejmuj się - oni zawsze idą po najmniejszej linii oporu - a nuż się jeleń trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masza 24.01.2006 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Ja juz odczekalem te 2 lata, nie chce czekac znowu, wiec raczej wchodzilo by tylko w gre odwolanie sie od tresci warunkow. Znacie jakis przepis, na ktory moglbym sie powolac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 25.01.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Jakie dwa lata?Wydaje mi się, że mieszasz warunki i umowę przyłączeniową.Od warunków nie możesz się już odwołać, jeśli były wystawione dwa lata temu. Jeśli jest już podpisana umowa przyłączeniowa i lada dzień będą realizować przyłącze to moim zdaniem nic już nie możesz zrobić.Tzn. możesz: złóż wniosek o nowe warunki tylko dla dalszej działki i czekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masza 25.01.2006 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Chodzi o to, ze 2 lata temu, gdy dostalem warunki mialem w nich napisane mniej wiecej tak: "zejsc ze slupa i poprowadzic przylacze 55m". Nie bylo napisane, w ktorym konkretnie miejscu bedzie przylacze. Powiedziano mi, ze "to sie ustali pozniej". Czy moge sie teraz powolac na to, ze nie dali mi mapki z zaznaczoną lokalizacja przylacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 25.01.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Oczywiście, że możesz, ale to wszystko należało załatwiać wtedy.Teraz prawdopodobnie przebieg trasy został zatwierdzonyna ZUD, zatwierdzony w ich projekcie itp. Musieliby robić od nowa projekt i uzgodnienia a do tego będzie ich trudno przekonać. Z resztą się nie dziwię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wolnaenergia 28.01.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Warunki Techniczne Przyłączenia mają określony termin obowiązywania - 2 lata. Po tym okresie musisz złożyć nowy wniosek, a Zakład musi wystawić nowe WTP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts