kazek7 24.01.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Moja żona nie za bardzo lubi zarówno na ścianach glazury jak i na podłodze gresu lub terrakoty, gdyż uważa je za twarde i zimne.Chcę, aby w domu który budujemy czuła się dobrze, dlatego zgadzam się z nią.W kuchni prawdopodobnie zastosujemy wykładziny z korka. Natomiast w łazience myślimy o zastosowaniu także korka lub drewna egzotycznego.Mam pytania:Czy ktoś z was ma doświadczenia w wykańczaniu łazienki przy zastosowaniu tych materiałów?Jakiego rodzaju korek lub drewno można stosować w łazience i jak je najlepiej zabezpieczyć?Czy tynk gipsowy nadaje się do zastosowania w łazience?Czym najlepiej zabezpieczyć ściany szczególnie przy prysznicu, wannie i umywalce przed wilgocią jeśli nie będzie tam glazury? Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.01.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Może nie na temat,ale widziałam glazurę robioną na różne naturalne materiały (niby bambus, mata)Mimo,że nie przepadam za imitacjami, to wyglądały całkiem przyzwoicie.I łatwe w utrzymaniu czystości.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.01.2003 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Płytki nie muszą być na wszystkich ścianach, na podłodze b. się przydają. Na ścianę możesz użyć tynku akrylowego - my tak zrobilismy. Z drewnem nie eksperymentowałam, więc nic Wam nie doradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts