AxLe 24.01.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 W marcu ubiegłego roku, wystąpiłem do ZE z wnioskiem o warunki przyłączenia, po pewnym czasie dostałem je na piśmie z pieczątką elektrowni. Kolejnym etapem było zrobienie projektu przyłącza, które to wykonał uprawniony projektant na podstawie ww warunków. Projektant oddał projekt do zatwierdzenia w ZE, elektrownia projekt obejrzała, zatwierdziła i ponownie przystawiła wszystkie pieczątki. Teraz dopiero elektryk-wykonawca, zorientowal się, że ze słupa z którego rzekomo miał być podciągniety prąd do mojej działki nie da zrobić sie podłączenia ponieważ jest to słup z pradem ale do oświetlenia ulicy od którego nie można pobierać energi. Teraz pytanie: czyja to wina?? Projektanta, który nie był na miejscu i zrobił nie wykonalny projekt czy ZE, który nie wie jaka ma infrastrukturę w terenie. Sprawa dość pilna, bo mam sie spotkac w piątek na miejscu przy działce z przedst. ZE, który już z góry zwala winę na projektanta, który zrobił projekt nie będąc na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 25.01.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Witam. Powiem tak sprawa jest o tyle dziwna że ZE jest dla ciebie istotne i jego nie zmienisz a projektanta zawsze. Druga sprawa jest tak że warto na to piątkowe spotkanie zaprosić również projektanta, bo co tu dużo mówić zawalił. Nie da sie ukryć że ZE też sie nie popisało ale z doświadczenia wiem że z ZE raczej nie wygrasz, pomimo że to ZE ma zagwarantować ci przyłącz. Ciężki temat przyznam, ale życze powodzenia i z ciekawości czekam na jakieś informacje z piątkowego spotkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.01.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 a ile metrów brakuje tego 5 kabelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 25.01.2006 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 a ile metrów brakuje tego 5 kabelka? Około 120- 150 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts