Gość 24.01.2003 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Witam i o poradę pytam.Właśnie potrzebuję w/w głowic 5 szt aby sterować cześcią domu (pomieszczenia lekarskie).Sądzę, że głowice w zakupie będą tańsze, niż wykonanie dodatkowego obiegu ze sterowaniem.Proszę poradżcie gdzie szukać i jakiej firmy ? Dziękuję Jolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 24.01.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 http://www.herz.com.pl/cgi-bin/catalog/product/22 to głowicaa to kontakt http://www.herz.com.pl/kontakty.html Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 24.01.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 Jeśli jeszcze nie masz pieca i CO to zastanów się nad dwoma obiegami - w rurach nie musi krążyć woda. Polecam piec (sam taki kupiłem) co ma możliwość sterowania dwoma obiegami - ARISTON ECOPLUS - kondensacyjny za 6200 Mirzaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.01.2003 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 mirzawChodzi właśnie o to, że kocioł już mam. Sterowanie jest dobrane na 2 obiegi (grzejniki i podłoga) dlatego nie chcę ze względu na koszty trzeciego obiegu. Jolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 25.01.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 Polecam głowice programowalne firmy Danfoss. Katalogowa cena to 127 zł brutto, ja dostałem jeszcze 10% rabatu. Pozwalają na obniżenie temperatury o 3 stopnie. Są bardzo stabilne, tzn. utrzymują zadaną temperaturę. Od dwóch miesięcy stosuje je w połowie domu, obniżając temperaturę w pomieszczeniach, w których nie przebywam w nocy. W tych termostatach nie można regulować stopnia obniżenia temperatury, ale te 3 stopnie to optimum, w moim przypdaku dojście do normalnej temperatury trwa ok. 1 godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 27.01.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Takie głowice w ofercie ma również Honeywell.Ciekawy system oferowany jest w sieci wysyłkowej CONRAD ELECTRONIC - nadajnik z programatorem na ścianie, głowice sterowane radiowo - nie trzeba zmieniać programu na każdej głowicy. (głowica 199zł, sterownik z jedną głowicą 350 - 399zł) O ile mnie dobrze poinformowano, to głowice Danfos-a pasują jedynie do zaworów termostatycznych tej firmy. Jeśli więc masz grzejniki z wbudowanym zaworem, to niestety pozostają jedynie pasujące głowice. (MAREK 13 daj znać jak jest inaczej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 27.01.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 W katalogu jest wymienionych kilka typów grzejników (są trzy rodzaje tych głowic), trzeba się zapytać. Ja kupowałem do Purmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2003 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Dziekuję wszystkim za poradę Jolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 27.01.2003 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Witaj anonimowy.Mam jedno zasadnicze pytanie - co chcesz sterować w podłodze?Temperaturę?Czy wiesz jaką bezwładność cieplną ma ogrzewanie podłogowe oparte na wodzie ?Zastanów sie, albo poradź jakiegoś fachowca.Przecież podłoga nie jest z aluminum czy stali, nie nagrzewa się czy chłodzi w 5 minut tylko w kilka godzin (zależy od grubości warstw.Przemyśl to jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts