Magdala 25.01.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 (edytowane) . Edytowane 18 Grudnia 2010 przez Magdala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 25.01.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 A może lepiej skuć i zrobić grubą warstwę dobrego betonu solidnie zazbrojonego a pod nim grubą warstwę dobrze ubitego, przepuszczalnego żwiru z odwodnieniem. A może lepiej nie betonować tylko wybrukować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 25.01.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Pyrka, wiesz jakie zbrojenie oni tam połozyli? Mój mąz jak to wczoraj zobaczył, że podniosło, to pierwsze sie za głowę chwycił,na mysl o zbrojeniu. Ale temat kostki to wydaje sie dobry kierunek...Tylko skąd ta woda tam podchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 25.01.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Pyrka, wiesz jakie zbrojenie oni tam połozyli? Mój mąz jak to wczoraj zobaczył, że podniosło, to pierwsze sie za głowę chwycił,na mysl o zbrojeniu. Ale temat kostki to wydaje sie dobry kierunek... Tylko skąd ta woda tam podchodzi? Woda nie musi być dużo -wystarczy ta zawarta w np. gruncie spoistym jak glina i tworzą się wysadziny - najprościej zrobić podbudowę z gruntu nie spoistego - piasek, lepiej tłuczeń lub żwir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 25.01.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Geno ma rację . Nie jest wazne jaka będzie nawierzchnia, ważna jest podbudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 25.01.2006 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Tylko jak skuć taki zazbrojony na amen beton? Mąż się nie ucieszy, teśc tym bardziej Ale skoro to jedyna rada - tj. podbudowa, to chyba warto raz,a dobrze, bez tej corocznej walki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman1591 25.01.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Mam ten sam problem ale z brukiem. Przy układaniu fachowcy zostawili zbyt małą szczelinę między bramą garażową a poziomem bruku. No i teraz w czasie mrozów przy otwieraniu brama trochę trze o bruk. Na szczęście podjazd jest wykonany ze spadem w kierunku ulicy i bruk przeszkadza tylko w bezpośrednim (15 - 20 cm) sąsiedztwie bramy. Miałem już kiedyś w zimie ten problem ale po ustaniu mrozów wszystko siadło - myślę że teraz znów tak będzie (czego i Tobie życzę).Teren gdzie mieszkam ma podłoże gliniaste, dawniej w okolicy było kilka cegielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 26.01.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 jak koledzy pisali wyzej. Wazne co jest pod tym betonem jak wylane bezposrednio na gruncie, to choc by i byl sprezany to i tak wysadzi. tak samo z kostka i innymi nawiezchniami. skucie tego to taki duzy problem nie bedzie przy obecnym dostepnym sprzecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 25.11.2020 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Będzie ok ale następnym razem daj dodatki na mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.11.2020 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Już drugi raz nie popełnił bym budowy. Wieczny stres.... Możesz wyargumentowac swoją jak dla mnie pozytywną opinię? -2 przy takim elemencie jak schody nie powinno zniszczyć konstrukcji, możesz mieć lekko ścięta góra maks kilka milimetrów. Beton w czasie wiązania wydziela ciepło więc środek się ogrzewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts