Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Podstawowe teorie zamiescilam powyzej, dla kogos kto po raz pierwszy styka sie z FS te informacje powinny byc czytane -wedlug mnie- jako pierwsze.

A tu kilka linkow dla zainteresowanych:

http://www.pracownia-fengshui.info/feng_shui.php

http://www.feng-shui.pl/fengshui.htm

http://www.kuklinscy.pl/ - na tej stronce znajduje sie nawet forum http://www.forum.kuklinscy.pl/ - tylko ze zarejestrowanych ma obecnie tylko 4 uzytkownikow :-?

• Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak jak poprzednicy FS stosowałam intuicyjnie, potem usłyszałam że robiłam coś dobrze, a tak po prostu najprościej moim zdaniem to zwyczajnie należy się zastanowić czym się otaczamy.. dla mnie FS - gdy nie chce się pochłaniać całej tej wiedzy i stosować budując zgodnie z nią dom lub mieszkanie bo mamy to co mamy to wystrzeganie się rzeczy ktore i tak intuicyjnie czujemy ze nie są dobre. Na przykład nigdy nie lubiłam masek... potem okazało się że FS nie lubi masek bo maski z natury rzeczy kryją prawdę/prawdziwe oblicze.. usłyszałam że oznaczają fałsz i fałszywych ludzi,.. więc po co się nimi otaczać... ja nigdy nie czułam się dobrze w pomieszczeniach z wypchanymi zwierzakami lub pełnymi rogów.. po za tym sami zobaczymy że nie czujemy się dobrze w pomieszczeniach w których z każdego kąta "strzelają" w nas kanty i rogi mebli lub ścian.. jak się dobrze zastanowimy i pomyślimy dlaczego czujemy się dobrze w jakimś miejscu i pooglądamy co wtedy jest dookoła nas to.. moim zdaniem sami napiszemy sobie swoje feng-shui..

a swoją drogą dorotazab to zmieniłabym na Twoim miejscu avatara...

:lol:

Witajcie,

my będziemy mieli ustawiony dom na działce według zasad FS. Projekt domu też będzie dostosowany dla naszej rodziny. Resztę ze względów finansowych zrobię sama, według ogólnych zasad i intuicji.

Bastet,

masz piękny nick i takiż obrazek. Wizerunek Bastet (papirus z Kairu) wisi w mojej sypialni. Długo szukałam, aż trafiłam: ten i żaden inny! No i bogini Bastet... Ech, zazdraszczam, sama chciałabym taki mieć, ale jestem komputerową nogą, a i Ty byłaś pierwsza...

Pozdrawiam. :)

To co napisałam bardziej dotyczyło tłumaczenia awatarów... bo tak jak fengshui tak wszystko co robimy powinno być zgodne z nami i dlatego czasem zaskakują mnie obrazki używane i z jakimi osoby chcą się identyfikować a to naprawdę też fengshui.. przynajmniej w moim rozumieniu ... otoczenia...

Awatar (rzeczywistość wirtualna)

Z Wikipedii, wolnej encyklopedii.

Awatar - personifikacja jakiejś osoby/bóstwa/istoty wyższej/czegokolwiek w odmiennym świecie (np. w świecie Forgotten Realms był okres w historii, kiedy bóstwa z tego świata zostały zesłane do świata materialnego i ukazywały się jedynie pod postacią cielesnych awatarów). Tym terminem określa się również obrazki, jakie użytkownicy internetu używają na forach dyskusyjnych.

julieta napewno znajdziesz kilka innych :) przeciez nie ma jednej bastet... :):):)

mnie pomógł kolega i umieścił go może Tobie się uda dać link jak założysz sobie konto na http://www.photosite.com/

i jeszcze jedno kiedy wybierałam miałam jeszcze jeden typ.. jest cudny ... zobacz np tutaj: http://klub.chip.pl/ka_no/html/oko_horusa.htm

nie nie pasuje aczkolwiek umiescilam go w innym celu juz jakis czas temu, mnie samej juz sie znudzil ale musze pomyslec nad czyms interesujacym...a na to musze miec troszke czasu.

Ja FS tez zajmuje sie z zamilowania - raczej nawet zainteresowania, bo jak dotychczas to czytam.... i mysle....

no tak.wyszło mi, że w kominku nie moge palić, chyba, że powieszę na nim zdjęcia dzieci.

Stol w jadalni nie moze byc prostokątny.

W kotłowni mam miec biblioteczkę, w rodzinie będę prasować i prać, pomocnych ludzi musze powiesic nad kuchenka gazową ktorej NIE MOGE ODPALAĆ.

do tego mam wodę płynącą wzdłuz i wszerz działki i potwornie złośliwą wierzbę karłowata czy co tam

i poziomki. Może te poziomki przeniosę do biblioteczko-kotłowni, a bażanty ktore mieszkają u mnie na działce powieszę w pomocnych ludziach?

I wszędzie ta ceramika.....

Aha

i nie mam smoków i żółwi, za to mam pit bulla za siatką.u sąsiada....

czyli co, rozumiem , że zły projekt?

pozdrawiam z przymrużeniem oka

no tak.wyszło mi, że w kominku nie moge palić, chyba, że powieszę na nim zdjęcia dzieci.

Stol w jadalni nie moze byc prostokątny.

W kotłowni mam miec biblioteczkę, w rodzinie będę prasować i prać, pomocnych ludzi musze powiesic nad kuchenka gazową ktorej NIE MOGE ODPALAĆ.

do tego mam wodę płynącą wzdłuz i wszerz działki i potwornie złośliwą wierzbę karłowata czy co tam

i poziomki. Może te poziomki przeniosę do biblioteczko-kotłowni, a bażanty ktore mieszkają u mnie na działce powieszę w pomocnych ludziach?

I wszędzie ta ceramika.....

Aha

i nie mam smoków i żółwi, za to mam pit bulla za siatką.u sąsiada....

czyli co, rozumiem , że zły projekt?

pozdrawiam z przymrużeniem oka

no czyli ten tego...jak moj maz mowi "nie mysl o tej szuji"

Xeniu, a sprawdzalas moze ,czy nie mieszkasz na podziemnych szlakach wodnych???Podobno to bardzo niezdrowo :cry: i trzeba instalowac takie ekrany odpromieniowujace zle dzialanie zyl , straszne historie....

A tak swoja droga wenecjanie w takim razie powinni byc bardzo niesczesliwimi ludzmi....

a ponieważ jak widać jesteś szczęśliwa to nic nie wolno zmieniać... to widocznie najlepsze dla ciebie fengshui ;-) :lol:

Szczesliwa jestem i to bardzo w zyciu osobistym, chociaz tu gdzie mieszkam nie stosuje raczej FS. Wiec czy ma ona de fakto jakis wplyw na mnie???

Ja od kiedy pamietam wszystko zawsze robilam na odwrot i zawsze wychodzilo mi to na dobre a nawet lepsze niz dobre....i co mam o tym myslec???

Xeniu, a sprawdzalas moze ,czy nie mieszkasz na podziemnych szlakach wodnych???Podobno to bardzo niezdrowo :cry: i trzeba instalowac takie ekrany odpromieniowujace zle dzialanie zyl , straszne historie....

A tak swoja droga wenecjanie w takim razie powinni byc bardzo niesczesliwimi ludzmi....

Nawet jesli trzeba te ekrany instalowac to nie jest tak zle...moze zamiast nich plazme powiesic....byle by nie byly to ekrany jak w powiesci J.Orwell'a :wink:

Bastet,

wizerunek Oka Horusa rzeczywiście magiczny. Ale za mną chodzi jeszcze coś innego, jak zobaczę, poczytam, to pewnie będzie ten jedyny i wybiorę. Ale i nie wiem, gdzie szukać i nie potrafię sprawić, aby awatarek znalazł się tam, gdzie chcę :oops: .

A tak a propos Twojego, to dobrze zrozumiałam, że czytałaś o Bastet przed wyborem? Bo ja, przed kupnem, zobaczyłam i już czułam, że to musi być TEN, a gdy zapytałam co oznacza, to już w ogóle - musiałam go mieć.

Noszę też kartusz z imieniem i symbolami opieki i szczęścia, ale jak je znaleźć w necie?

Dorotazab,

masz myśleć, że szczęście Tobie sprzyja...

To bywa tak, że np., 10 osób stawia swoje domy wzdłuż ulicy (oczywiście zupełnie nieświadomie) i 9 jest szczęśliwych i zdrowych, a 10-ty popada w ruinę i choruje.

Jeżeli jesteś szczęśliwa, to jak napisała Bastet, niczego nie zmieniaj, tak widocznie ma być, nie można być pazernym i tylko polepszać, polepszać.

Lepsze jest wrogiem dobrego...

Dorotazab,

masz myśleć, że szczęście Tobie sprzyja...

To bywa tak, że np., 10 osób stawia swoje domy wzdłuż ulicy (oczywiście zupełnie nieświadomie) i 9 jest szczęśliwych i zdrowych, a 10-ty popada w ruinę i choruje.

Jeżeli jesteś szczęśliwa, to jak napisała Bastet, niczego nie zmieniaj, tak widocznie ma być, nie można być pazernym i tylko polepszać, polepszać.

Lepsze jest wrogiem dobrego...

No racja - cos w tym jest

To troche tak jak wiara w cos co przynosi pecha albo szczescie...

Witam sympatykow FS

Ciekawi mie, czy przed budowa zaprosiliscie radiostete?ktory sprawdzal , czy w miejscu w ktorym bedzie stal dom, nie ma zyl wodnych?

owszem :wink: cieki i siatka promieniowania ziemskiego zostały sprawdzone. Dom usytuowaliśmy w taki sposób, aby nie znajdował sie na ciekach, a siatka promieniowania omijała pomieszczenia gdzie spedza sie wiekszość czasu. Dodatkowo w fundamencie zostały zamurowane spolaryzowane, polne okrąglaki 8) :D

Witam sympatykow FS

Ciekawi mie, czy przed budowa zaprosiliscie radiostete?ktory sprawdzal , czy w miejscu w ktorym bedzie stal dom, nie ma zyl wodnych?

owszem :wink: cieki i siatka promieniowania ziemskiego zostały sprawdzone. Dom usytuowaliśmy w taki sposób, aby nie znajdował sie na ciekach, a siatka promieniowania omijała pomieszczenia gdzie spedza sie wiekszość czasu. Dodatkowo w fundamencie zostały zamurowane spolaryzowane, polne okrąglaki 8) :D

A ja nie dokonywalam zadnych rytualow, zadnej radiestezji, (bo po co jak i tak wody od cholery ze fundament specjalny trzeba bylo robic) ... :-? :-?

czyli jak to u mnie bywa ...jak zwykle po mojemu...na przeciw wszystkiemu...dziwne to moje FS.