siwy z gosławic 04.02.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Moim zdaniem na sprzęt trzeba trafić. Mam wideo samsunga 15 lat i działa, telewizor samsunga działał 15 lat i nic nigdy się nie zepsuło. Czyli stwierdziłem że robią dobry sprzęt. Kamerę samsunga trafiło 3 miesiące po gwarancji 500 zł. naprawa, a teraz właśnie 7 miesięcy po gwarancji szlag trafił aparat samsunga. A najbardziej z waszych wypowiedzi rozśmieszyło mnie że trzeba było zamienić bieguny w gniazdku aby kocioł dobrze pracował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katoda 04.02.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Przedewszystkim trzeba jasno powiedzieć że nie opłaca się produkować sprzętu który będzie chodził niezawodnie przez 15 lat I wszystkie firmy zdały sobie z tego sprawę czy to Sony czy Panasonik czy jakaś niby nowa firma Tak już pozostanie z małą zmianą czyli odzyskiem surowców i ponownym ich wykorzystaniu. Jako serwisant mogę podać prosty przykład.. praktycznie w każdym 10-15 letnim magnetowidzie wystarczy wymienić elementy gumowe i go wyczyścić w tych nowych naprawa często bywa nieopłacalna bo padają bardziej skomplikowane i drogie podzespoły No i nie pochodzą one przez 15 lat jak poprzednicy bo takie były załozenia konstruktora.... Kolejny przykład? Kupiłem babci TV Philipsa zwykły za 650 PLN . Niedługo po gwarancji padł trafopowielacz który kosztował (sam bez naprawy) 180 PLN. Znaczy naprawa w autoryzowanym serwisie kosztowała by około 50% ceny razem z robocizną Takie są wymogi ekonomi względem producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 04.02.2006 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 A najbardziej z waszych wypowiedzi rozśmieszyło mnie że trzeba było zamienić bieguny w gniazdku aby kocioł dobrze pracował W gniazdku nie ma biegunów, natomiast ważne jest podłaczenie fazy i zera o czym piszą w każdej instrukcji serwisowej (ma to duży wpływ na działanie elektrody jonizującej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 05.02.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Niestety taka jest prawda, że jakość wszystkich produktów spadła drastycznie. Kiedyś mercedes był synonimem solidności. Jak jest teraz - sami wiecie. Oczywiście, nie zonacza to, że vyle firma jest od niego lepsza, ale oznacza, że solidnoścą wyroby produkowane obecnie ustępują znacznie tym sprzed np. 20 lat. Weszliśmy w tzw. wiek tandety... I ma to zastosowanie we wszystkim, równiez w budownictwie, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 05.02.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Co to znaczy dobra, obdarzona zaufaniem i uznana marka produktu: Mój starszy wujek mówi: - Kupiłem sobie nowego junkersa do łazienki. - Wujek, przecież to Vaillant a nie Junkers. Wujek na to: - Rzeczywiście, ten junkers nazywa się Vaillant... I tak posiadamy bosza zamiast szlifierki katowej badz elektoluks zamiast odkurzacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan1719499703 05.02.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Ulrich niema nic wspólnego ani z japonią, ani z koreą ani z niemcami. Jest to czysto polska firma ktora robi w wała swoich klientów. Bo każda polska firma robi swoich klientów w wała ... Deutschland, Deutschland uber alles !!! Przenieś się za Odrę do krainy socjalnego szczęścia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 05.02.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 [quote name=']Ulrich niema nic wspólnego ani z japonią' date=' ani z koreą ani z niemcami. Jest to czysto polska firma ktora robi w wała swoich klientów.[/quote'] Bo każda polska firma robi swoich klientów w wała ... Deutschland, Deutschland uber alles !!! Przenieś się za Odrę do krainy socjalnego szczęścia !!! Nie o to chodzi, żeby pluć na polskie firmy, ani to, że coś jest niemieckie czy inne, nie oznacza, że jest lepsze. Jednak rozumiem, że mogą kogoś zdenerwować praktyki, które usiłują wprowadzić w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts