Aida77 25.01.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Witam, przeglądając oferty znalazłam bardo ładny domek rekreacyjny ok 70 m/kw więc jak na dom rekreacyjny spory. Cena ...mniejsza niż mnieszkanie w Krakowie i to znacznie...Zastanawiam się czy będąc zameldowanym zupełnie gdzie indziej można mnieszkać sobie normalnie w takim domku...No i jak to wygląda od strony prawnej. A może jest kwestia jakiś ograniczeń wewnątrz domu? Bo z tego co wiem, to stoi on na dzialce rekreacyjnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.01.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 może nie ma gazu, może woda na zimę jest wyłączana, itd. Sprawdź w gminie, popytaj sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 25.01.2006 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Na razie znalazlam tyle ze fomralnie mozna mieszkac w domku rekreacyjnym na dzialce rekreacyjnej, tylko ze w urzedach nie zawsze o tym wiedzą, więc moga być problemy. POzatym, że nie wolno podłączać CO. W tym domku jest kominek do ogrzewania, gazu nie ma. hmm no i doczytałam włąśnie, że: "dom na dzialce w ogrodach dzialkowych"Więc może to jest jeszcze inna działka niż rekreacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.01.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 podatki za działkę rekreacyjna sa pieciokrotnie wyższe od działki budowlanej. Może troche przesadziłam Wychodzi na to, że będzie to domek ściśnięty pomiedzy setkami domków w jakims ogrodzie pracowniczym. Do mieszkania na stałe sie nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 25.01.2006 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Na stałe nie...tylko 5 lat...no ale chyba faktycznie nie warto;) Trzeba szukac innych rozwiązań Działka miała cos ponad 600 m , więc taka nie zaduza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts