Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Buderus czy Viessmann

Recommended Posts

• 3 weeks później...

MOJE ZDANIE JEST TAKIE ŻE NA GŁUPOTĘ NIE MA LEKARSTWA

WSZYSKIE PIECE MAJĄ SPRAWNOŚĆ 90%-94%GÓRA

KONDENSACYJNE 106-109 JA WTO NIE WIERZĘ 100%PERPETUM MOBILE BO JA K UZYSKAĆ Z GAZU 0 KALORYCZNOŚCI 7500KCL RAPTEM 8000KC

ZAKRAWA NA KPINĘ PRZY WYLICZENIACH POPROSTU PRZESUNIĘTO W FAZIE I DOLICZONO KONDENSAT KTÓRY ZOSTAŁ WYTWORZONY WCZEŚNIEJ.,ALE NIE OTYM SIŁA REKLAMY JEST W POLSCE DUŻA I JAK DZIECI PRZYJMUJEMY TO BEZ KRYTYCZNIE.POLICZCIE PANOWIE ILE ZAOSZCZ..EDZICIE A ILE WYDACIE NA PIEC BILANS BĘDZIE TAKI ZE Z RÓŻNICY MACIE OPŁACONE PRZYNAJMNIEJ 3LATA RACHUNKI ZA GAZ . PRAKTYK

Ogrzewanie na olej ma taka wadę, ze ropy jest coraz mniej i jest coraz droższa. Za jakieś 20 lat może niebyć już dostępna w sprzedaży. A wojna w Iraku w cale dobrze nie wróży dla przyszłości tego paliwa (głównie chodzi o cenę). Warto to przemyśleć.

A mnie ten sam sprzedawc wyliczył kompletną gazową kotłownię z mieszaczem do podłogówki: Buderusa, Viessmana i Vaillanta po mniej więcej tej samej cenie 12kzł

Inny za viessmana vitogas100 + zasobnik 160l + cały osprzęt powiedział już tylko 10kzł, a w salonie firmowym powiedziano mi, że w marcu będą nowe jeszcze niższe ceny.

Wygląda na to, że viessman poszedł po rozum do głowy :smile: i równa cenami do konkurencji (lepiej sprzedać 200 kociołków niż 10 :grin:)

DOKŁADNIE ODBYWA SIE TO INACZEJ

WSZYSSTKIE POD ZESPOŁY W PIECACH NIE SĄ PRODUKOWANE U PRODUCENTA OD PODSTAW .PODZESPOŁY SKŁADANE SĄ .

POMPY GRUDFOS LUB WILO

BLOKI GAZOWE SIT LUB HONIUEL

PALNIKI ETC ETC. ZŁOŻONY W NIEMCZECH JUNKERS

W ANGLII PETERSON MYSON

W ITALII BEREYA IMERGAS ETC.ETC

POPATRZCIE NA SPRAWNOŚĆ NIE NA CENĘ

Bartt - możesz coś więcej o tych nowych, niższych cenach? Przymierzam się do Viessmana, wiem, że w marcu zmieniają ceny (co roku) tylko nie wiem jak będzie tym razem - ceny do góry, czy do dołu (teorie są różne:grin:)

[ Ta wiadomość była edytowana przez: am dnia 2003-02-10 22:45 ]

• 7 years później...
Owszem jeśli chcesz płacić extra za "markę" to fundnij sobie Viessmana. Ja natomiast polecam bezkonkurencyjny (cenowo i jakościowo,oraz serwis) japoński kocioł na olej firmy ULRICH.Mają teraz promocje na piece wykonane ze stali nierdzewnej EDERLICH 20kW za około 4000zł!

Więcej http://www.ulrich.com.pl

Witam,

chyba zgłupiałeś twierdząc, że w Viessmannie płaci się za markę. Pomyliło Ci się słowo, chodziło Ci chyba o jakość. W Viessmannie płaci się za jakość, której nie masz u żadnego innego producenta. Nikt nie składa kotłów od A do Z - nikt nie wiem co byś mi napisał ale tego argumentu nie podważysz, nikt - kompletnie nikt nie ma palników MATRIX - klasa sama w sobie, nikt nie ma systemu samoczyszczenia wymiennika podczas swojej pracy, nikt nie ma wymiennika !! tylko i wyłącznie !! ze stali szlachetniej z domieszką tytanu - nie aluminium czy krzem - nikt nie ma rozbudowanej automatyki obsługującej dwa obiegi grzewcze z dwoma mieszaczami i jednego bez + c.w.u. oraz automatyki, która sama "uczy się" instalacji c.o. .

Więc przyznaj szczerze, że nie za markę się płaci ale za to co dana marka daje !!!

Twój japoński kocioł robiony na Korei jest jakościowo beznadziejny ! Kotły są źle poskręcane, przeciekają a po roku taki kocioł nadaje się na szrot. Jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej lub podyskutować napisz maila do mnie. Pozdrawiam