Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocenicie projekt kuchni? Bardzo ładnie proszę...

wbrat

Recommended Posts

Witam,

Nastąpiła kolejna zmiana w projekcie: żona chce mieć w szafce narożnej urządzenie zwane "magic corner" (w brw cudo to kosztuje 1200zł :o).

Tak to wygląda

A tak działa

Tak więc szafka narożna będzie inna - o szerokości 105cm i nie będzie "wystawała" na drugą ścianę. Teraz musimy się zastanowić gdzie zabrać te 15 cm a gdzie dodać ok. 30 cm (poprzednia szafka narożna miała wymiary 90x90cm).

ps. jaka jest głębokość dolnych szafek kuchennych? Skoro narożna miała 90 cm, to ile zyskam wstawiając szafkę narożną o standardowej głębokości i długości 105 cm? (trochę zamąciłem ale może ktoś zrozumie :wink: ).

Pytanko o ten Magic Corner. Taka jest jego cena w firmie w której robisz kuchnie? Czy sam kupisz taniej i wkrecisz w szafke? Bo własnie mam takie dylematy, np. wnetrze do szafki podblatowej, cargo, (3 półki, szerokość 30 cm) w "mojej" firmie kosztuje jakieś 700 stów. Zastanawiam się czy nie kupić tego samemu i wkręcic do środka. Gdzie ten DacTer sprzedaje te produkty?

• 3 weeks później...
Chyba odpowiem sobie sam )) Taki Magic Corner firmy REJS kosztuje 770 zl brutto. Montazysta Ci zamontuje za kilka dych albo zrobisz sobie to sam )) http://www.rejs.com.pl

Sorki, ze nie odpowiadalem, ale jakis czas mnie nie bylo (szkolenie, urlop itp.). Tez sie waham, czy nie kupic tego oddzielnie. Boje sie tylko, czy dostane odpowiedni wymiar i czy uda mi sie to dobrze zmontowac (widzialem na wystawie mebli kuchnennych zle zamontowane - nie chcialo sie wysuwac, bo rog szafki przeszkadzal). Jak zlece to wykonawcy kuchni, to bedzie drozej, ale wtedy to ma dzialac i juz, bez dyskusji :wink:.

ps. strona ktorą podajesz przekierowuje mnie na strone tygodnika wprost. Czy tylko u mnie tak dziwnie jest?

dość wysoka cena jak na BRW..

No własnie. Dziś jadę na wycenę w inne miejsce. Byłem już w jednym punkcie poza BRW, ale tam jak się dowiedzieli, że mam ofertę za 10tyś, to się tak zdziwili, że w końcu nawet nie przesłali swojej. Powiedzieli, że za tyle nie mają szans zrobić mi tylu szafek (a podobno to niedrogi punkt był :evil:).

Podkreślam, że w tej cenie są szafki drewniane (nie fornir), szuflady z systemem cichego zamykania (to on tak podraża - sporo szuflad mam w projekcie), jedna szafka typu cargo i oczywiście dodatki (uchwyty, zawiasy, listwy itp.), blat... i to chyba wszystko.... a, no i robocizna.

Może to nie jest tak, że cena BRW jest wysoka, tylko to ja za dużo wymagam (drewno, duża liczba szuflad, ciche zamykanie itp)? Co o tym sądzicie? :-?