jarek .K 25.01.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ogrzewanie kominkowe z rozprowadzeniem na pietrze na wszystkie pokoje. Z uwagi na obieg wymuszony- turbina, anemostaty bedą zamontowane w sufitach, całe zaś rozprowadzenie na nieużytkowym poddaszu.Mam pytanie w jakich miejscach na suficie rozmieśćić anemostaty. Czy nad drzwiami, przy oknach na środku??Proszę o Wasze opinie.Pozdrawiam jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 25.01.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Jak dasz nad drzwiami, to większość ciepłego, wdmuchiwanego powietrza od razu skieruje się przez szczelinę pod drzwiami do pomieszczenia z kominkiem. Lepiej z dala od drzwi, bliżej okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 25.01.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 generalną zasadą jest mocowanie anemostatów po przeciwległym miejscu od drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeż 25.01.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Jeśli tylko można to nawiew nalezy dawać znad podlogi a nie spod sufitu ze wzgledu na lepsze mieszanie powietrza. Najlepsze miejsce jest pod oknami. A jeśli to niemożliwe, to jak najdalej drzwi, jeśli szczelina pod drzwiami jest odbiornikiem powietrza powrotnego. Odbiornikiem może też być kratka w ścianie przy podłodze, a drzwi szczelne. Wtedy oczywiście jak najdalej od tej kratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 25.01.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 generalną zasadą jest mocowanie anemostatów po przeciwległym miejscu od drzwi ja trzymałem się tej właśnie zasady ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts