robertb 26.01.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Kochani! Mam tak ,ze na jednych kaloryferach mam ustawiony termostat np. na 2 i bucha z niego gorąco, a na innych tez mam ustawione 2 i sa prawie zimne. O co tu chodzi? Kazdy kaloryfer jest zasilany swoimi osobnymi rurami. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 26.01.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Może w drugim pomieszczeniu jest na tyle ciepło, że termostat nie puszcza.A może kaloryfer zapowietrzony albo zawory na rozdzielaczu przykręcone (skryzowany)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 26.01.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dołączam się do pytania. U mnie jest tak, że w tym samym pomieszczeniu 2 kaloryfery nastawione na tą samą liczbę termoregulatorem mają różną temperaturę Był jeden kaloryfer, który w ogóle nie reagował na nastawy termo (cały czas był super-gorący), ale okazało się, że był uszkodzony jakiś zaworek pod termoregulatorem. Często mam też tak, że albo kaloryfer jest zimny albo super-gorący. Ciężko go ustawić na "letni". Czy ktoś może wyjasnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts