Inka1 27.01.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Nasz sąsiad ma garaż, którego jedna ze ścian jest w granicy naszej działki. Garaż jest zwykłym "blaszokiem" z cieniutką metalową ścianką z blachy falistej. I... zaczyna pękać na ściance, dokładnie na jej łączeniu, od mojej strony. Czy ja mam obowiazek zadbać o tą ściankę? Jak sie rozwali na mają stronę, to zniszczy mi drzewka. Wiem, że za płot czy inne elementy w granicy działki powinni właściciele dbać wspólnie, ale czy w przypadku takiego "blaszanego dziadostwa" również??? Nie mam ochoty naprawiac mu garażu, facet jest trochę fleją, nie dba o nic. Garaż tez miał być taki beznadziejny tylko przez chwilę, a stoi i rozwala sie powoli od kilku lat... Oczywiście najpierw chcę załatwić sprawę polubownie i spróbowac sie z nim dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 06.02.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Hej Spowoduj aby się pier.....ł na jego stronę. Regularnie podsypuj solą i podlewaj kwasem. Niech dach przygniecie jego samochód i będzie git A Ty ustaniesz i powiesz JAK SIĘ DBA TAK SIĘ MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 06.02.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Hej Spowoduj aby się pier.....ł na jego stronę. Regularnie podsypuj solą i podlewaj kwasem. Niech dach przygniecie jego samochód i będzie git A Ty ustaniesz i powiesz JAK SIĘ DBA TAK SIĘ MA Dobre ,dobre..he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 07.02.2006 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Hej Spowoduj aby się pier.....ł na jego stronę. Regularnie podsypuj solą i podlewaj kwasem. Niech dach przygniecie jego samochód i będzie git A Ty ustaniesz i powiesz JAK SIĘ DBA TAK SIĘ MA ta..... tylko, że on nie trzyma w tym garażu auta !!! auto stoi pod garażem, w garażu ma hm... bajzel, składzik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 08.02.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 moim zdaniem nie masz obowiązku dbania o jego garaż.....powiedz, żeby naprawił bo może się komuś stać coś złego przez to żelastwo a wtedy odszkodowanie będzie płacił właściciel.....a ze swojej strony zamaskuj jakimiś powojami lub czymś takim..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 08.02.2006 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 moim zdaniem nie masz obowiązku dbania o jego garaż.....powiedz, żeby naprawił bo może się komuś stać coś złego przez to żelastwo a wtedy odszkodowanie będzie płacił właściciel.....a ze swojej strony zamaskuj jakimiś powojami lub czymś takim..... no mam tam rośliny maskujące dziś rano sąsiad odgarniał sobie pod garażem, śnieg przesypywał na moją działkę, na rośliny (na płot nas dzielący, ale, że ten płot zasypany już na maxa i niski...) ech... szlag mnie trafia facet lekarz, więc wydawałoby się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 08.02.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 może z uwagi na rozkład ogrodzenia zaproponuj wspólne postawienie nowej siatki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts