Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Garaż w granicy działki

Inka1

Recommended Posts

Nasz sąsiad ma garaż, którego jedna ze ścian jest w granicy naszej działki. Garaż jest zwykłym "blaszokiem" :wink: z cieniutką metalową ścianką z blachy falistej. I... zaczyna pękać na ściance, dokładnie na jej łączeniu, od mojej strony.

Czy ja mam obowiazek zadbać o tą ściankę? Jak sie rozwali na mają stronę, to zniszczy mi drzewka.

Wiem, że za płot czy inne elementy w granicy działki powinni właściciele dbać wspólnie, ale czy w przypadku takiego "blaszanego dziadostwa" również??? Nie mam ochoty naprawiac mu garażu, facet jest trochę fleją, nie dba o nic. Garaż tez miał być taki beznadziejny tylko przez chwilę, a stoi i rozwala sie powoli od kilku lat...

Oczywiście najpierw chcę załatwić sprawę polubownie i spróbowac sie z nim dogadać.

• 2 weeks później...
Hej

Spowoduj aby się pier.....ł na jego stronę. Regularnie podsypuj solą i podlewaj kwasem. Niech dach przygniecie jego samochód i będzie git A Ty ustaniesz i powiesz JAK SIĘ DBA TAK SIĘ MA :wink:

ta..... tylko, że on nie trzyma w tym garażu auta !!! auto stoi pod garażem, w garażu ma hm... bajzel, składzik....

moim zdaniem nie masz obowiązku dbania o jego garaż.....powiedz, żeby naprawił bo może się komuś stać coś złego przez to żelastwo a wtedy odszkodowanie będzie płacił właściciel.....a ze swojej strony zamaskuj jakimiś powojami lub czymś takim..... :wink:

no mam tam rośliny maskujące :wink:

dziś rano sąsiad odgarniał sobie pod garażem, śnieg przesypywał na moją działkę, na rośliny :evil: (na płot nas dzielący, ale, że ten płot zasypany już na maxa i niski...)

ech... szlag mnie trafia :evil: facet lekarz, więc wydawałoby się...